Lë llojet e saj dhe karakteristika
Duke versicolor përfshijnë sëmundjet e lëkurës të etiologies ndryshme të shkaktuara nga kërpudhat, viruset e ndryshme dhe kështu me radhë. Tipari kryesor i kursimit - fushat e lëkurës përflakur dhe vulën itchy pak. Qere zakonisht ndodh kur malfunctions sistemit imunitar.
I ashtuquajturi planus liken duket si shumë të vulave të vogla që kanë tip vdavlennuyu, duke shkaktuar kruarje të rënda. Në mënyrë tipike, lëkurën mbi parakrah dhe lakimi në brendësi të kofshës prekur. Skuqja mund të paraqiten në mukozën orale. Mjekët nuk kanë gjetur ende se pse sëmundja shfaqet. Megjithatë, ajo u gjet se liken planus nuk transmetohet nga një person në tjetrin.


Nuk u gjet gjithashtu u rrit leje etiologji. Sëmundja fillon me shfaqjen e spoteve rozë në lëkurë të madh, atëherë ka shumë pllaka që të zhvishem dhe kanë një formë ovale ose të rrumbullakët. Ngjyra e tyre ndryshon nga e verdhë në rozë dhe të kuqe të zbehtë. Lokalizuara skuqje në duart dhe këmbët, gjoks dhe shpinë. Pink Qere nuk është i lidhur me sëmundjet ngjitëse kërkon trajtim.
Qere është një infeksion i lëkurës, autorët e cila - kërpudhave. Kjo sëmundje njerëzit mund të merrni nga kafshët e ndonjë personi tjetër. Në përgjithësi, qere diagnostikuar në fëmijët luajtur me qentë e sëmurë dhe macet. Manifestimet e kësaj sëmundjeje janë një në pamjen dhe më shumë arna me luspa në sipërfaqe të lëkurës. Formimi i tillë mbuluar me crusts thata. Pallto mbi zonën e dëmtuar të lëkurës është si një shkurtohet. Është ky tipar të drejtë të sëmundjes.

Agjent shkaktar e herpes zoster - virus herpesi i quajtur Herpes zoster, i cili gjithashtu shkakton dhenve. Herpes shpesh njerëz të sëmurë shërohen nga dhenve. Kjo ndodh në qoftë se ata janë dobësuar në mënyrë të konsiderueshme imunitet. Simptomet kryesore - dhimbje dhe skuqje e lëkurës, zakonisht ndodhin në njërën anë të trupit (fytyrë, intervale ndër brinjëve, duart dhe këmbët).
Nëse dyshoni se veten herpes sa më shpejt të jetë e mundur të nënshkruajë një takim me një dermatolog. Ju duhet të kalojë inspektimit dhe t'u testuar, pas së cilës mjeku përshkruajnë ilaçe të nevojshme dhe të përshkruajnë trajtimet. Ju mund të kenë nevojë për të vizituar mjekët e specialiteteve të ndryshme. Vizita Vonesa te mjeku nuk është e nevojshme.