Drogës-rezistente diagnoza TB dhe trajtimi i sëmundjeve
MDR tuberkulozi mykobakteria shkaku - shkopinj Koch. Ndryshe nga format e tjera se mikrobet e sëmundjeve më agresive dhe këmbëngulës.
Shumica e ilaçeve, të cilat përgjigjet edhe për TB të thjeshtë, për fat të keq, i paefektshëm për tuberkulozin drogës-rezistente. Përveç kësaj, kjo sëmundje është shumë më e vështirë.
Çdo vit, ky lloj tuberkulozi është diagnostikuar më shpesh. Më parë, TB drogës-rezistente mund të zhvillohet si rezultat i trajtimit joadekuat të formës normale. Por tani situata ka ndryshuar: çdo njeriu i dytë, i cili së pari u ankua për TB, të sëmurë me sëmundje.


TB më të zakonshme të drogës-rezistente mund të zhvillohet në
droga dhe alkolikët;
Pacientët me AIDS;
Njerëzit të cilët kanë qenë më parë trajtuar për tuberkulozin, por jo të shërohet deri në fund;
person me imunitet të reduktuar;
Personat e pastrehë (pastrehë);
Njerëzit të cilët janë në burgjet dhe qendrat e paraburgimit.
Sëmundje Arsyet drogës-rezistente tuberkulozi dy:
Infeksioni ndodh nga pacienti të shëndetshme njerëzore.
Gjatë trajtimit normale TB ndryshuar përbërjen e mykobakteria, si në mesin e tyre është gjithmonë e mundur për të gjetur të ndjeshme apo të shndrrohet. Duke pasur parasysh faktin se një fokus tuberkuloz ka rreth 100 milionë. Bakteret, kjo nuk është për t'u habitur se në mesin e tyre ka një numër të mutants.

Diagnoza dhe trajtimi i formave të drogës-rezistente të tuberkulozit
Në mënyrë tipike, një person i sëmurë mund të ankohen për kollë, krovootharkyvane, dobësi dhe djersitje të tepruar, humbja e shpejtë pashpjegueshme e peshës, etj mjeku me përvojë TB mund të dyshojnë pacientin e ka këtë lloj tuberkulozi para testimit dhe hulumtimit.
Shenjat kryesore të tuberkulozit të drogës-rezistente:
prania e mykobakteria në pështymë në numër të madh;
një sëmundje kronike me relapses të rregullta;
shpesh fungale dhe infeksionet bakteriale janë bashkuar për të tuberkulozit;

x-rrezet parë zgavër të madhe në vend të vatra të vogla të tuberkulozit.
Trajtimi i këtij lloji të standardit objektit të drogës TB nuk do të japë efektin e dëshiruar, pasi bakteret pësojnë mutacion, ata nuk veprojnë. Kursi i saktë i trajtimit dhe mjek të duhur mjekësor do të përcaktojë më pas të jetë i njohur ndjeshmërinë mykobakterial individuale të pacientit për të drogës. Procesi i trajtimit me drogë rezervë mund të jetë deri në dy vjet vыlechyvanyem suksesshëm në 50-80% të pacientëve. Mjaft shpesh në trajtimin e mjekëve TB drogës-rezistente të përdorë për të hequr një pjesë të vogël të mushkërive.

Parimi kryesor i trajtimit të formave të drogës-rezistente të tuberkulozit - vazhdimësisë, qëndrueshmëri, mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore, duke kombinuar disa medikamente dhe që është e rëndësishme - niveli i lartë i disiplinës në pacientit në lidhje me procesin e mjekimit.