Trajtimi i dysplasia qafës së mitrës


Pa marrë parasysh se sa e përparuar e teknologjisë mjekësore, kanceri mbetet shkaku kryesor i vdekshmërisë femërore. Vendin e parë ndër radhët e femrave kancerit të kancerit të gjirit, por kanceri dytë më i lartë i qafës së mitrës. Qafën e mitrës është pjesa më e prekshme e trupit të femrës. Trajtimi vështirësi përcaktohet nga fakti se shumë gra nuk e kuptojnë plotësisht kompleksitetin e sëmundjes dhe të vijnë te mjeku running me forma të rënda. Sëmundjet e mitrës mund të ndahet në sfond dhe precancerous. Një sëmundje është dysplasia më e zakonshme parakanceroze i qafës së mitrës.


Çfarë është dysplasia qafës së mitrësDysplasia, një ndryshim i qelizave epiteliale, i cili mund të jetë një lajmëtar e kancerit. Qafës sëmundje Dysplasia serioze, por trajtimi specialist në kohë, sëmundja fazë e hershme plotësisht i shërueshëm. Studimet kanë treguar se një në katër gra në të gjithë botën kanë dysplasia ndryshme gradë qafës së mitrës. Dhe gratë shtatzëna, kjo përqindje e lartë pothuajse dyfishuar.

Shkaqet eProblemet shkaqet me qafën e mitrës janë:


 • sëmundjet dhe viruset që janë bllokuar në trupin e një gruaje nëpërmjet kontaktit seksual, ajo hlamidoz, trichomoniasis, gonorrea;

 • Infeksioni me virusin herpes dhe papillomavirus njeriut;

 • ndyshime të hormoneve në trupin e një gruaje;

 • sistem imunitar të dobët.


 • Simptomat dysplasia • Shkarkesë i holluar me ujë vaginale me një erë të mprehtë të pakëndshme.

 • Gjakderdhje të vogla pas marrëdhënieve seksuale.

 • Djegia e pakëndshme dhe kruarje në zonën gjenitale.


 • Karakteristikat gradë e dysplasia


  Në varësi të kompleksitetit të sëmundjes dalluar disa faza të dysplasia:


 • i shkallës së parë dysplasia: është lloji më i zakonshëm i dysplasia, i shkallës së parë mund të zbulohen vetëm në provim shumë i plotë gjinekologjik, si ndryshimi prek shtresën më të thellë të epitelit. Ajo mund të zhduken pa trajtim vetë.

 • dytë-shkallë dysplasia: ajo është konsideruar si një formë të moderuar të sëmundjes, pesë për qind e grave me shkallën e dytë të bëhet një formë e kancerit.

 • dysplasia shkallës së tretë: ky është niveli më i vështirë i sëmundjes, gati 40% e grave me këtë shkallë, tranzicioni dysplasia në onkologji.


 • Nëse faza e parë nuk kërkon mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore dhe shpesh zhduken pa trajtim, shkalla e dytë dhe të tretë kërkon trajtim të menjëhershëm.

  Trajtim


  Për të trajtuar dysplasia është e suksesshme, gjëja e parë për të eliminuar rrënjët e sëmundjes. Në dysplasia e hershme dhe të moderuar, vetëm të eliminuar shkaku mund të japin një efekt pozitiv, dhëmbëza indeve mbajtur pa ndërhyrjen mjekësore.

  Kur drejtimin e formave duke përdorur teknika të ndryshme kirurgjike dhe fizioterapi.

 • Kirurgji Laser. Kjo është ndoshta metoda më e avancuar trajtim që çon në dhëmbëza të indeve pa dhëmbëza dhe pa efekte anësore. Një tjetër avantazh i kirurgjisë lazer është plogështi tij absolut.

 • Metoda e Dyatermohyrurhycheskyy. Operacioni për të hequr inde sëmurë mbajtur një thikë të veçantë elektrike.

 • Trajtimi me nitrogjen të lëngët. Pacientët trajtuar indet me azot të lëngshëm, në të cilat ata vdesin. Procesi i shërimit indeve kohë të mjaftueshme.

 • Trajtimi i dysplasia për shkak të djegur indet e pacientëve me kimikate të veçanta. Kjo metodë është shumë efektive, të sigurt dhe shkon pa probleme.