Simptomat limfadenopati dhe shkaqet


Limfadenopati - një gjendje në të cilën një rritje në nyjet limfatike. Limfadenopati - nuk është një sëmundje të pavarur, por një simptomë e sëmundjeve të ndryshme infektive. Sipas njërit prej klasifikimeve të shtetit mund të lokalizuara limfadenopati (zgjeruar vetëm një nyje limfatike është gjetur në 75% të rasteve), rajonale (nyjet një ose më shumë e zgjeruar limfatike të vendosura në një, së paku dy rajonet ngjitur) dhe i përgjithësuar (ngritur disa limfatik njësi në dy ose më shumë rajone jo-mbivendosura). Përgjithshme në trupin e njeriut ka rreth 600 nyje limfatike. Disa (axillary, inguinale, qafës së mitrës) janë në dispozicion për inspektim dhe prekje dhe me limfadenopati mund të hetuar një arsim pak, një prekje e cila shkakton dhimbje. Të gjithë të tjerët (mezenteriale, perebronhyalnыe etj) mund të inspektojnë vetëm në diagnostifikim komplekse laboratorike për të ndihmuar në identifikimin se ku saktësisht është nyjet limfatike fryrë, duke shkaktuar një gjendje si limfadenopati. Simptomet e kësaj mund të përfshijnë: ethe, djersitje natën, humbje peshe, sëmundje të shpeshta infektive e traktin e sipërm respirator, duke rritur madhësinë e mëlçisë dhe shpretkës, ndryshime patologjike në mushkëri, të cilat mund të shihet në radiographs.


Natyra e limfadenopati tanishme ndarë akute dhe kronike. Dhimbje akute është manifestuar në nyjet limfatike kur probing, rritjen e shpejtë të temperaturës trupore, ënjtje të shfaqet. Në simptoma kronike limfadenopati duket butë dhe zakonisht në imunitet të ulët ose me acarimin e sëmundjeve kronike, dhe periudhave të kalojë faljen. Forma kronike është limfadenopati inguinale më e zakonshme, që ndodh në shumicën e rasteve të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Këto infeksione kronike mund të trajtohet për një kohë të gjatë, ndodh që ata në përgjithësi nuk janë të përshtatshme për çdo trajtim, në të cilin rast do të ketë një rritje të qëndrueshme në nyjet limfatike. Në shumicën e rasteve, kur është e mundur, nyjet limfatike fryrë e pacientëve kanë tyre. Rrallë Mjeku limfadenopati diagnoza një pacient i cili u kthye tek ai për arsye krejt të tjera, në asnjë mënyrë të lidhur me këtë kusht, atëherë në bazë të historisë dhe ekzaminimit fizik specialist emëron ekzaminimin klinik të tjera, për të identifikuar sëmundje themelor, një simptomë e cila është limfadenopati . Në çdo rast, shenja të qarta të limfadenopati - është arsye serioze për të kryer një diagnozë të plotë të pacientit. Në çfarë drejtimi duhet të shikoni për shkakun, vendndodhja tregon nyjet limfatike zgjeruar. Për shembull, limfadenopati barkut tregon karakterin e një infeksioni të përgjithësuar, dhe podchelyustnaya limfadenopati tregon procesin e tumorit, dentare, sëmundjeve Ent. Shumica e përfshirjes në procesin patologjike e indeve limfoid ndodhin pas sëmundjeve bakteriale: bakteriale (sifilis, sëmundje zeroja mace, tuleryamyya), mykobakterial (lebra, tuberkulozi), fungale (koktsydiomikoz, Histoplazmoza), parazitare (fylyaryoz, tripanosomiazës, toxoplasmosis), chlamydial (veneriane limfogranullomën) dhe virale (citomegalovirusit, Rubeola, hepatiti, HIV, Epstein-Barr). Përveç kësaj, limfadenopati, arsye të cilat nuk mund gjithmonë të zbuluar menjëherë, mund të shoqërohet me metastaza në nyjet limfatike në onkologji, të jetë rezultat i marrë medikamente të caktuara (cefalosporinat, sulfonamides, etj), por edhe të zhvillojë në pacientët эndokrynopatyey, sarkoidosis ose reumatoid artrit. Pasi diagnozat terapist limfadenopati, ai drejton pacientit për specialistë të tjerë për shkak të shkaqeve të shumta të këtij shteti mund të kenë nevojë për t'u konsultuar me disa mjekë. Se trajtimi do të varet nga sëmundje provokuar limfadenopati dhe vendin e lokalizimit. Limfadenopati Trajtimi varet nga arsyet zuyazykaly këtë shtet. Pasi shkaku është hequr, nyjet limfatike pastaj kthehen në normale. Sigurisht, kjo është e mundur për uyazyka se diagnoza është bërë në mënyrë korrekte. Nëse në terapi përcaktuar nyjet limfatike janë zgjeruar, ajo është e thënë se diku në diagnozën ishte një gabim. Në disa sëmundje mund të aplikohet chemo - ose radiotherapy për të ndihmuar në mënyrë të konsiderueshme të zvogëluar madhësinë e nyjet limfatike. Në disa raste, operacioni është kryer, e cila ka për qëllim për të hequr zjarrin prekur. Përveç kësaj, trajtimi dhe parandalimi i limfadenopati gjithmonë përshkruesit që synojnë rritjen e imunitetit. Përveç trajtimit, ekspert i caktuar, ju gjithashtu mund të përfitojnë nga këshillat e mjekësisë tradicionale, por nuk mbajnë ato shumë shpresë, pasi ato mund të ndihmojnë vetëm në fazat e hershme të limfadenopati, formës kronike, dhe një rritje të konsiderueshme në limfatike nyjet efekt të rëndësishëm që sjellin . Vini re se edhe në qoftë se një person e di se çfarë e shkaktoi limfadenopati atë që kjo sëmundje nuk duhet të përdorin këshillën e mjekësisë tradicionale ose përdorin terapi fizike për të eliminuar simptomat që të konsultoheni me një specialist, pasi ajo mund të lyej simptomat foto klinike dhe të shkaktojë vështirësi të mëdha në diagnozën. Limfadenopati - një simptomë që tregon një shkelje të rëndë. Nuk është e nevojshme të vetë-mjekoj, duke u përpjekur për të udhëhequr një nyjet limfatike normale, sepse edhe një rritje të vogël - është arsye serioze për të parë një mjek.