Trajtimi i hormoneve të prostatës


Për trajtimin e kancerit të prostatës, në disa raste është e këshillueshme që të përdorin terapi të hormoneve. Kjo është heqja e plotë e hormoneve seksuale mashkullore nga trupi. Më e rëndësishme hormoneve seksuale mashkull - Ajo testosterone. Pjesa më e madhe e këtij hormon i prodhuar nga testiseve.


Tumor të prostatës, zakonisht të ndjeshëm ndaj efekteve të testosterone. Kjo do të thotë se me anë të ndikimit prostatës tij tumor rritet edhe më të shpejtë. Kjo është arsyeja pse ajo është e këshillueshme për të ndaluar këtë faktor padëshiruar ndikim,
për të ndaluar përhapjen e tumoreve dhe të rritet në madhësi.Qëllimi i trajtimit.


Në rast të përsëritjes së kancerit të prostatës i cili ishte trajtuar me radioterapi ose nga operacioni, mund të emërohen terapi hormonale. Përveç kësaj, një trajtim i tillë është treguar për njerëz të moshuar, e cila, përveç kancerit të prostatës, është edhe sëmundje të lidhura. Përveç kësaj, trajtimi hormonal i kancerit të prostatës është caktuar për pacientët të cilët vidyazykalysya nga rrezatimi apo kirurgji.


Kur kanceri përhapet përtej kapsulë prostatës apo me metastaza, kjo terapi do të jetë mjaft efektive. Në rast se u gjetën nyjet limfatike kanceroze apo eshtra, për të shmangur këtë trajtim nuk ka sukses. Ndonjëherë duke përdorur hormonet duke u përpjekur për të zvogëluar tumorin para operacionit ose terapisë rrezatuese. Përveç kësaj, ky lloj i terapisë është përdorur shpesh për monitorimin e tumorit.


Efektet e mundshme anësore.


Efektet anësore të marrë këto barna është ndjenjë flashes nxehtë, ulur potencë, diarre, funksionin e zvogëluar të mëlçisë. Por të gjitha efektet e mësipërme janë të rralla, aq të anulluar trajtim zakonisht të papërshtatshme.


Injeksion mjekësore.


Me futjen e këtyre barnave me injeksion, pacientët marrin drogë që është analoge me hormonet hipofizë, e cila gjendet në tru.


Një muaj pas futjes së hipofizës hormonet testosterone është reduktuar në minimum. Kështu, të drogës është Kastrimi. Atëherë nuk kanë nevojë për të hequr testikul. Operacioni do të jetë i nevojshëm në rast se do të ketë efekte negative në rrjedhën e trajtimit, ose në qoftë se pacienti nuk duan trajtim të vazhdojnë buduyuschem.


Kjo metodë e trajtimit të kancerit të prostatës është shumë efikas. Ajo është përdorur së bashku me kirurgji dhe radioterapi. Me trajtim të tillë mund të zvogëlojë madhësinë e tumorit. Kështu kirurgji ose terapi rrezatimi do të jetë shumë më i suksesshëm.