Choriomeningitis lymphocytic
Lymphocytic choriomeningitis - një virus NEUROINFECTION që ndikon në rrjet kryesisht enëve të gjakut dhe meninges të trurit dhe palcës kurrizore. Infeksioni transmetohet me anë të brejtësve.

Lymphocytic choriomeningitis Shkaqet

Infeksioni tek njerëzit është shkaktuar nga rezervuari i veçantë arenavyrusom kryesor në natyrë konsiderohet si minj që e dallojnë atë nga lirimin dhe jashtëqitjet hundë. Njerëzit infektohen kur konsumojnë ushqim të kontaminuar me sekrecione të miut dhe inhalimi i pluhurit nga viruset dhe placenta nga nëna te fëmija. Shumica vërejtur raste të izoluara apo shpërthime brenda familjes. Kryesisht njerëzit sëmuren në dimër dhe pranverë. Sëmundje e përhapur kudo.Simptomat choriomeningitis lymphocytic

Virusi hyn në trup nëpërmjet frymëmarrjes ose sistemin e tretjes, që shtrihet nga rrjedha e gjakut në të gjithë trupin dhe fiksimin në sistemin nervor. Zakonisht sëmundja shfaqet si një proces akut deri në viktima. Periudha e inkubacionit - nga shtatë ditë për dy javë. Së pari, ka shenja si të ftohtë, në shkallën e infeksionit temperatura ngrihet në 40 gradë, ka një sindromë të dallueshme e meninges humbjen: Dhimbje koke me të vjella, marrje mendsh dhe konvulsione, takikardi dhe shenjat meningeal. Kjo mund të jetë një shkelje e nerva kafkës, parezë dhe paraliza, dridhjet dhe çrregullime cerebellar.


Diagnostics

Diagnoza bazohet në klinike, të dhënat epidemiologjike dhe izolimin e virusit nga gjaku.

Lymphocytic choriomeningitis Trajtimi

Spital i detyrueshëm në kujdesin intensiv apo kujdes intensiv, ku antivirale, detoxification, dehydratyruyuschaya dhe terapi mbështetës. Prognoza varet nga ashpërsia - nga shërim të plotë deri në vdekje.
Author: Alena Paretskaya, pediatër