Simptomat Giardiasis, trajtim
Giardiasis (hyardyoz) - një sëmundje e shkaktuar nga parazitët e vetme-qelizor - lyamblyey zorrëve (Giardia (lamblia) intestinalis); ky lloj i parazitëve futur në indet e zorrëve të njeriut.
Shpesh, giardiasis në fëmijët, por sëmundja mund të vuajnë si të rriturit. Kjo kategori e njerëzve që vizitojnë vende të ndryshme ekzotike, si dhe ata që vuan pancreatitis kronike me aciditet të reduktuar stomakut, mund të hiqen njerëz të sëmurë që kanë stomak.
Ka dy opsione për infeksion të mundshëm me sëmundjen. E para - me anë të transferimit të drejtpërdrejtë të cysts e parazitit nga një person në tjetrin, për shembull, nëpërmjet kontaktit seksual. E dyta - një mënyrë e tërthortë - Higjiena Dështimi (përmes ushqimit pista dhe ujë).Si simptomat treguar e giardiasis?

Shumë shpesh nuk ka shenja të dukshme të sëmundjes, por në qoftë se ju tashmë keni simptoma klinike të giardiasis, ajo është zakonisht jargëzim, humbje e oreksit, vjellje, dhimbje në kërthizë, bloating, të shpeshta, me bollëk dhe i lehtë stol të lëngshme (2-5 herë ditë), me një erë të mprehtë, ngjyra stol - gjelbër.
Format e rënda të sëmundjes mund të shkaktojë malabsorption e ushqimit dhe rrjedhimisht humbje peshe.
Përveç kësaj, në disa raste, giardiasis mund të shkaktojë dyskinesia tëmth dhe sindromi nevrastenik.

Giardiasis merr një zgjatura, kronike, në qoftë se pacienti nuk përmbahet higjienën personale, dhe cysts patogjen izoluar nga feces, të hyjë në trup. Ndonjëherë sëmundja mund të kalojnë shumë ngadalë.

Metodat e diagnozës dhe trajtimin e giardiasis

Baza e diagnozës është zbulimi i patogjen në lëng zorrëve marrë nga duodenum, dhe lakër jeshile. Por, pasi që parazitët janë excreted në mënyrë të parregullt, ato shpesh kanë nevojë për analizë të përsëritet.
Trajtimi i drogës i giardiasis është përdorimi i drogës Antiparasitic që të rivendosë microflora zorrëve. Gjithashtu gjatë trajtimit është e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje të saktë, të ushqyerit të plotë.