Imazhe rezonancë magnetike çfarë është një procedurë për të ardhur keq


Mjaft të reja dhe progresive ekzaminim pamje të pacientëve është rezonancë magnetike, e cila ju lejon për të diagnostikuar trupin e njeriut, pa përdorimin e X-rrezeve. Sigurisht shumë, sidomos brezi i vjetër, që ka dëgjuar për pajisjen e re, pyesin: "A ka dëme nga MRI dhe jo të rrezikshme një studim i tillë? ". Për të kuptuar këto çështje, ju duhet së pari të kuptojnë se çfarë është në të vërtetë duke punuar parimi i kësaj pajisje. Kështu, parimi i MRI është e bazuar në fenomenin e përthithjes rezonancë të grimcave të valëve elektromagnetike. Duke folur në gjuhën e thjeshtë, koha e studimit në makinë MRI një person është në një fushë magnetike, e cila me ndihmën e valëve të radios lejon të shqyrtuar plotësisht trupin e pacientit. Rezultatet e studimit vjen në një pajisje të veçantë në në kompjuter që shkon përpunimin përfundimtar. X-rrezet me rezonancë magnetike, hetim të papërdorura mund të zgjasë nga 20 minuta për gjysmë ore. E gjitha varet nga diagnoza. Tani ne mund të flasim për rreziqet e MRI. Harm nga kjo njësi bën dhe askush provuar, mjekët thonë vetëm se është e nevojshme për të bërë një diagnozë të tillë vetëm pas konsultimit me mjekun tuaj. Nuk ka studime që fliste për një ndikim negativ të rrezatimit magnetike në trupin e njeriut. Një duhet vetëm të vihet në dukje se ka një numër të contraindications për këtë studim. Duke contraindications absolute për studime MRI është prania e stimuluesit kardiak pacientit ose ndonjë pajisje të tjera (të tilla si enët clamps të trurit, dhe aparatura të tjera Ilizarov), i cili përmban pjesët metalike. Në fund të fundit, ne të gjithë e dimë se metali shkatërron fushë magnetike.


Ka edhe indikacione relative, në të cilat përdorimi i padëshirueshëm i aparatit MRI. Kundërindikimet tilla përfshijnë praninë e pompave insulinë njerëzore, stimuluesve sistemit nervor, veshin e brendshëm artificiale, tremujorin e parë të shtatzënisë. Nëse një person është në gjendje të papërshtatshme, ose vuan nga claustrophobia, ajo gjithashtu mund të jetë një ndalim në provim MRI makinë. Shumë shpesh pacientët të cilët kanë një shumë tatuazhe, të frikësuar për të bërë MRI, duke pasur parasysh se ky studim mund disi të dëmtojë vizatimet në trup. Kjo nuk është. Shqetësimi është vetëm ata pacientë vizatimet e të cilëve përmbajnë përfshin disa elemente metalike. Pacientët e tilla ose të zvogëlojë kohëzgjatjen e studimit, apo edhe të ndalojnë. Të gjitha shumë individualisht. Njerëzit me proteza bërë nga titan nuk duhet të trembet për të bërë MRI, asnjë ndalim mbi procedurën, që nga metali nuk është magnetized. Por në qoftë se metali është një ngjyrë që është përdorur gjatë zbatimit të tatuazh, MRI bërë rreptësisht të ndaluara. Sigurisht, nuk është gjithë Kundërindikimet, siç janë të gjitha shumë individuale dhe situatat e jetës janë të ndryshme. Prandaj, për të parandaluar dëmtimin e trupit dhe hulumtimi i dha informacion më të saktë në lidhje me gjendjen e trupit - ajo është e rëndësishme për të shkuar konsultoheni me një mjek. Ju duhet të tregoni profesional për të gjitha problemet e tyre në aspektin e shëndetit, mjeku ishte në gjendje për të vlerësuar se sa të sigurt procedurë MRI është ai person. Dhe disa fjalë në lidhje me përgatitjet për testin. Në parim, nuk ka trajnim të veçantë, dietë dhe të tjera është e nevojshme. I vetmi përjashtim është studimi i barkut dhe legen. Pacientët të cilët do të bëjnë një diagnozë të tillë është e rekomanduar që të fillojnë të përgatiten për atë për 3 ditë. Ju duhet të shkoni në një dietë nuk përmban karbohidratet, dhe direkt para ditës së testimit për të ngrënë vetëm ushqim të butë, të ulët-yndyrë. Përdorni çaj ose kafe të fortë janë të ndaluara. Përveç kësaj për të pirë dhe ngrënë për 5 orë para se testi është i ndaluar gjithashtu. Ata pacientë që vuajnë nga rritja e gazit (fryrje) është e rekomanduar për të marrë një dozë të disa medikamente, Espumizanu tillë apo karbonit aktivizimit. Gjatë ekzaminimit pacienti vuante spazma nuk keni nevojë për të marrë 30-40 minuta para se të drogës testimit që heq dhimbje. Kjo mund të jetë Spazmolhon ose ndonjë droga të tjera. Ky trajnim kompleks është e nevojshme vetëm kur shqyrton barkut dhe legen. Pjesë të tjera të trupit për t'u përgatitur për një MRI është e nevojshme. Në përfundim mund të themi se MRI është i sigurt për njerëzit që nuk kanë contraindications për këtë provë. Por në çdo rast para se procedura e mençur për të konsultoheni me një specialist për të bërë asnjë të keqe.