Meningjiti - Si mund të merrni


Meningjiti, pavarësisht llojit të saj dhe formë, është sëmundje shumë e pakëndshme, në të cilën dëmtimi ndodh në pacientët me predha vështirë apo të buta të trurit. Aq i mirë janë se ajo është mjaft e rrallë. Sidoqoftë, rastet e fundit të shpërthimit të sëmundjes në një rajon të caktuar të vendit, dhe për këtë arsye gjasat e tyre me kalimin e kohës bëhet më e lartë. Për të shmangur këtë, ju duhet të dini se ku dhe se si ju merrni Meningjiti viral ose në një tjetër.
Intrigës e sëmundjes
Meningjit lëngshëm që ju të merrni në thelb kudo. Shumë njerëz ngatërrojnë këtë sëmundje me të ftohtë të përbashkët. Por duhet të dini në mënyrë të qartë simptomat e saj dhe të kërkojë ndihmë në kohë: • temperaturë të lartë;

 • dhimbje koke të rënda;

 • të qenët i përgjumur dhe lodhje;

 • konfiskimet;

 • dhimbje të përbashkët;

 • intoleranca e dritë e ndritshme (për shkak të acarim të fortë);

 • ngurtësi muskujve në qafë;

 • skuqje të lëkurës.


 • Format dhe llojet e meningjitit
  I pyetur nëse meningjitit kontraktuese, unë do të thoja se ju mund të, dhe kjo do të thotë se nuk është e mjaftueshme. Llojet e meningjitit, në qoftë se ju paguani vëmendje për emrin e tyre jepet në mënyrë të qartë të kuptojnë se çfarë e shkakton dhe nxit sëmundjen:

 • maja;

 • virale;

 • bakteriale.


 • Meningjit mund të jetë në formë:

 • Primar - ku semundja ndodh për shkak të një infeksioni nga jashtë.

 • Mesëm - kur sëmundja shfaqet komplikim pas një sëmundje infektive si fruthi apo poliomelitit.


 • Në rastin e dytë, është e qartë se çdo sëmundje infektive ndodh edhe në formë të butë, duhet dolikovuvaty deri në fund dhe pastaj me kujdes dhe ruhuni kontrolluar në aspektin e rikthim. Megjithatë, duke shqyrtuar çështjen e formave kryesore të sëmundjes, ju duhet të dini si të merrni meningjitin lëngshëm jashtë. Burimi i infeksionit mund të jetë një kërpudhat, kapur si rezultat i higjienës së dobët ose kontaminim të njeriut - bartës të virusit.

  Një njeri që nuk e di se ku mund të merrni meningjit, vazhdimisht në rrezik. Nga zonat e rrezikut më të madh përfshijnë shkollave dhe kopshteve, aq shpesh fëmijët meningjit prirur prej 3 deri 6 vjet. Ata mund të jenë bartës të sëmundjes. Megjithatë, pavarësisht nga fakti se të rriturit rrallë vuajnë nga meningjiti, ata gjithashtu duhet të shikojnë jashtë për ata me të cilët ata vijnë në kontakt dhe të jetë vigjilent në lidhje me shëndetin e tyre.