Metoda e diagnostikimin e sëmundjeve Ultrasonografi


Ultrasonografia - është një metodë e imazhit jo-invazive mjekësore që përdor frekuencë të lartë valët e zërit për të prodhuar imazhe të indeve dhe organeve. Ultratinguj është metodë që është e bazuar në përdorimin e frekuencave të larta valët e zërit, për shembull, që të parashikoj organet e brendshme dhe fetusin gjatë shtatzënisë. Në informacionin e marrë përmes këtyre fotografive, një mjek i bazuar në diagnozën. Ultrasonografia (US) nuk është traumatike dhe plotësisht të sigurt për trupin, sepse nuk përdorin rrezatim. Tema e nenit sotme - një metodë e diagnostikimin e sëmundjeve Ultrasonografi.


Para studimi pacienti merr parandalon rroba dhe pajisje, shtrihet në shtrat pranë te mjeku. Lëkurës është aplikuar në një numër të vogël të xhel të veçantë që përmirëson transmetimin e valëve tejzanor të trupit vidatchyk subjekt. Pacienti duhet të relaksoheni dhe të qëndrojnë të qetë gjatë procedurës. Për të marrë një pamje më të qartë të disa ndonjëherë ju duhet të mbani frymën tuaj. Për shembull, mëlçisë gjendet nën diafragmë për shkak të lëvizjes së saj gjatë mbytje dhe tym mund të shtrembërojnë foto ekzistuese.


Ultratinguj valët e zërit janë pasqyruar off indet e brendshme dhe për të prodhuar sinjale jehonë perceptuar nga sensor dhe të konvertohet në impulse elektrike. Ata janë të përpunuara nga kompjuteri dhe imazhi shfaqet në monitor. Parimi i valëve tejzanor është relativisht e thjeshtë, e cila nuk është elektronikë përfshirë në këtë proces. Dhënës piezoelectric gjeneron valët e zërit me frekuencë shumë të lartë dhe merr sinjale jehonë prej tyre në dalje nga trupi. Kur zë kristal piezoelectric transmetimit vibron në përgjigje të ndryshimeve në tension, konvertimin e energjisë elektrike në energji mekanike e valëve të shëndoshë. Ata, nga ana tjetër, të kalojë përmes indeve të buta të trupit të njeriut dhe të kërcej jashtë strukturave të brendshme, siç janë autoritetet mure.


Për shkak të faktit se valët e zërit të kalojë nëpër gazrat e keqe dhe kockat, mushkëritë apo me ultratinguj scan e kafkë nuk jep rezultate të besueshme. Vala e shfaqur shëndoshë shkon përsëri në sipërfaqe të trupit dhe një rënie në kristal pezoэlektrycheskomu përcakton sëmundje. Ai vibron, duke krijuar një prodhim tension elektrik proporcional mekanike. Këto ndryshime të tensionit janë të përforcohet, dhe kompjuteri gjeneron një imazh të rivendosur të monitoruar, e cila lejon mjekët të diagnostikojnë asnjë patologji në trup. PSM është një metodë e lirë dhe objektiv i imazhit të nevojshme për diagnozën e sëmundjeve.


Në praktikën e ultrazërit obstetrik është thelbësore për të konfirmuar shtatzëninë dhe monitoruar zhvillimin e fetusit dhe gjendjen e mitrës. Me këtë metodë është e mundur për të zbuluar anomali të tilla të rënda kongjenitale si spina bifida dhe anencephaly. Besueshmëria dhe efikasitetin e diagnozës me ultratinguj kanë kontribuar në masë të madhe në shfaqjen e aplikacioneve që aktualisht janë pjesë e monitorimit të paralindjes. Ultrasonografia është gjithashtu e përdorur gjerësisht për të zbuluar sëmundjet e organeve të brendshme, duke përfshirë veshkat, mëlçisë, tëmthit dhe pankreasit, enëve të gjakut të qafës dhe bark. Ekzaminimi me ultratinguj i zemrës mund të jenë të jashtëm, kryhet nëpërmjet murit gjoks dhe të brendshëm, duke futur një hetim në ezofag. Ultratinguj është përdorur gjatë gjilpërë biopsi të hyjnë e kontrolluar nga një sensor, e cila lejon diagnozën pa ndërhyrje kirurgjikale.


Kujtoj rrjedhjen e gjakut në kohë reale është një teste të rëndësishme diagnostike në të cilën një imazh ultratinguj hyn në sistemin, të monitoruar direkt në kohën e skanimit. Duke përdorur fantazme dhe ngjyra Doppler bën të mundur për të marrë një pasqyrë të qartë të rrjedhës venoz ose arterial të gjakut në inde, i vendosur shpejtësinë dhe drejtimin e gjakut.