Metodat e diagnozës së dhenve dhenve
Disa dekada më parë vështirësitë diagnostifikimi lisë së dhenve paraqitura nga nevoja për të përjashtuar li. Kur në 1980 lisë është zhdukur plotësisht, lehtësohet shumë njohje dhenve.
Diagnoza është e bazuar kryesisht në historinë mjekësore dhe rishikimit të jashtëm.

Duke historinë mjekësore kur diagnostikimin e lisë së dhenve

Për diagnozën e dhenve është për të gjetur se:
dikush sëmurë dhenve e atyre që jetojnë në afërsi të pacientit;
gjatësinë e kohës nga kontakti i durueshëm me dhenve tjetër të sëmurë;


sistemi i imunitetit si një pacient dhe në familjen e tij;
prania e komplikimeve (dhimbje koke, të vjella, përgjumje).
Pacienti hulumtim jashtme me dhenve

Rishikimi i jashtëm duhet të fshihen:
rickettsiosis vezikuleznye, e cila është ndryshe nga virusi Varicela nuk është, dhe sëmundjet parazitare. Për rykketsyoza puçrra tipike, të pamend e dhenve identike, por ka karakteristika dalluese:
primar të ndikojë (papulë, ulcera, abscesi) në vendin e kafshimit shënoni;
përgjithësuar lymfopatyya - nyjet limfatike fryrë në të gjithë trupin;

herpes nxito karakterin e cila është disi e ndryshme nga natyra e nxituar, li e dhenve;
kafshon e pleshtat dhe insektet tjera të ngjashme me skuqje të lëkurës pule, por duket dhenve dhe mukozës (enantema).

Hulumtimet laboratorike për konfirmimin e dhenve

Në raste ekstreme, nevoja për të konfirmuar diagnozën e testeve të veçanta laboratorike kryhen, si metoda zahalnolaboratorni (studimi i gjakut dhe urinës) në diagnozën e dhenve nuk mbajnë informacion. Metodat specifike të diagnostikimit të përfshijë në vijim.

Mikroskopi dritë skuqje elemente të përmbajtjes lëkurës me reagents silvering.
Serum çiftëzohet nënshtruar testeve serologjike për zbulimin e antigjeneve të indeve:
HIT - përdoret për të zbuluar virusin;
RAC - për të identifikuar aktivitetin e antitrupave kundër patogjen.