Metodat e edukimit të fëmijëve me prindër ADHD Këshilla


Procesi i rritjes së një fëmije, i cili diagnostikuar "Kujdes deficitin Hyperactivity Disorder" ka veçantitë e veta.
Lajmi i sëmundjes së fëmijës ishte një shok i vërtetë për familjen Meyer Hall. Mjekët diagnostikuar me ADHD djalë. Fëmija ishte i qetë, nervoz, i hutuar dhe vazhdimisht tjerrje në klasë. Meyer dhe gruaja e tij mendoi një sjellje e tillë është një manifestim i inteligjencës së fëmijës dhe kureshtje, dhe jo shtytje, pavëmendje dhe hyperactivity. Megjithatë, ekspertët kanë prindërit bindur: kjo sjellje nuk është tipike për një fëmijë pesëvjeçar. Megjithatë, prindërit e mori gati dy vjet për realizimin e këtij fakti.


Kjo ka ndodhur njëzet vjet më parë. Që Hall Meyer mësuar shumë për arsimimin e fëmijëve me ADHD, dhe tani ai i ndan me njohuritë e tij me prindër të tjerë që, si ai, është dashur të përballen me këtë problem.
Menjëherë pas djali i tij ishte bërë një diagnozë zhgënjyes, Meyer Hall iniciuar krijimin e një numri të organizatave jofitimprurëse në Nju Jork, aktivitetet e të cilit kanë për qëllim sigurimin e mbështetjes, mbrojtjes dhe ndihmës për prindërit dhe fëmijët e tyre me një diagnozë të ADHD. Pothuajse në të njëjtën kohë në New Jersey ka organizim i ngjashëm themeluar Eva O 'Mello. Eva e di të dorës së parë në lidhje deficitit vëmendje çrregullim hyperactivity. Ajo vuan nga ky çrregullim, dhe fëmijët e saj - një vajze apo një djali njëzet e dy shtatëmbëdhjetë. Pas saj djali dymbëdhjetë vjet gjeti shkelje, burri i Evës nuk mund të gjejnë një vend të përvojës se djali i tij "quajtur" diagnostikuar.


Watching fëmijët e tyre Eva arriti në përfundimin: "Të gjithë fëmijët në një mënyrë apo tjetër vuajnë harresës, hutim apo mungesa e organizimit. Por fëmijët ADHD kufizuar fushën e veprimit "syyumynutnosty" kur injoruar përvojë dhe ka një vizion të qartë për të ardhmen. Por edhe me një situatë të tillë të vështirë, ju mund të ekstrakt mësime të dobishme, siç e kam bindur në mënyrë të përsëritur nga shembulli i djemtë e tij. "
Këshilla e mëposhtme janë të rekomanduara profesionistë nga arsimimin e fëmijëve të diagnostikuar me ADHD.


1. Jini të ndershëm me fëmijëtHall Meyer kurrë fshehur nga djali i tij diagnostikuar, "i thashë në detaje në lidhje me karakteristikat e sëmundjes së tij. Disa prindër, në të kundërtën, fshehur nga fëmijët çrregullime dhe medikamente e tyre të projektuar quajtur, për shembull, "vitamina simpatik."
Meyer nuk ka futur fëmijët, e cila është e angazhuar në mashtruese - ata e dinë se në bazë të trajtimit.
Ndershmëria dhe sinqeriteti ndihmoi atë në kohën e tij për të hequr qafe të stereotipeve dhe klishe për ADHD, dhe shembull i kësaj ishte biri i tij.
Pasi ai erdhi me të e tij (pastaj tetë) djalë në restorant, ku ta parë atë njeri varur, i cili ishte duke lëvizur vazhdimisht dhe në mënyrë aktive që prindërit e tyre mezi mund ta mbajë atë. Meyer memec me habi, i biri u përgjigj si më poshtë: ". Mos mendoni për hyperactivity e tij ai vetëm nxitojë të kuptuar botën"

"Ne duhet të zgjerojë të kuptuarit e esencës së gjërave dhe nuk pranojnë atë që po ndodh me pikë negative e parë," - tha Meyer Hall.
Patricia Quinn, një pediatër në Uashington, e cila është e specializuar në trajtimin e ADHD, është autor i librave dhe artikujve mbi këtë temë dhe këshillon një numër i kompanive farmaceutike, ndan qëndrimin H. Meyer: "Sinqeriteti dhe chestnost b - që është e rëndësishme që kanë të bëjnë me fëmijët . Ata duhet të kuptojnë se çfarë ndodh me ta dhe të mësojnë për të kontrolluar sjelljen e tyre. "


2. A nuk të përqëndrohet në problemet e ADHDFëmijët të diagnostikuar me ADHD nuk janë në gjendje për të vepruar në të njëjtën mënyrë të vazhdueshme dhe logjikisht, si bashkëmoshatarët e tyre të cilët nuk kanë të vështirë të përqendrohet.
H. Meyer ndan vëzhgimet e tij: "Unë nuk pres qëndrueshmërinë dhe vazhdimësinë e fëmijëve me ADHD. Sot, ata mund të tregojnë një rezultat të mirë nesër - të varfër, dhe të nesërmen - thjesht e mrekullueshme. Shumë prindër janë të hutuar nga rezultatet e këtyre amplitudë. "
Dhe Dr Quinn beson se fëmijët me ADHD janë kryesisht të nivelit të lartë intelektual. Ata të përkryer e di se si dhe çfarë të bëjmë, por nuk përmbahet kurseve konvencionale, për atë që shpesh i nënshtrohen dënimit të tjerëve.3. Mos lejoni ADHD është konsideruar si një arsye të vlefshme


ADHD e bën të vështirë për të arritur objektivat e fëmijës, por fëmijët duhet të mësojnë përgjegjësinë. Ne nuk mund të lejojmë ata për të justifikuar vetë sëmundjen e tyre neglizhencë. Fëmijët shpejt mësojnë informacione të dobishme për ta dhe aftësi manipuluar saj, duke shpjeguar, për shembull, mësimet pashkelur përqendrimit dëmtohet.


4. Rekomandimet Pretvoryayte jeton në heshtje dhe në mënyrë konsistente


Për të ndihmuar fëmijën tuaj të kuptojnë se sfidat përpara, të bëjë një listë me një listë të detyrave dhe rutinën e tij. Vizuale dhe verbal korrespondencë është e rëndësishme.

Inkurajoni fëmijën është i mirëseardhur, por kjo duhet të ndiqet menjëherë nga rezultati, për shembull, duke shikuar një film të preferuar ose shfaqje televizive, lojë video, dhe kështu me radhë. N. Oferta për të blerë biçikletë në fund të vitit shkollor me nota të mira si inkurajim nuk punon, si dhe fëmijët me ADHD nuk mund të përqendrohen në të ardhmen.
Prindërit duhet të kuptojnë qartë rekomandimet për arsim, në heshtje dhe vazhdimisht personifikuar ato në jetë.
Është e papranueshme që të përdorin dënimin në të nxehtit e zemërimit ose gjendje acarim.

Dr Quinn: "Situata është përkeqësuar kur sëmundja po vuan dhe dikush nga prindërit - Shkelja e ritmit normal të jetës shtrihet për të gjithë familjen. Në situata të tilla, ne mësojmë prindërit teknikat e vetë-kontrollit, shpesh vetëm fëmijët kanë nevojë për një pushim për të reflektuar në heshtje në veprimet e tyre; por edhe prindërit, për të zgjidhur poshtë dhe duhet të ndërtojë dialogun ".


5. Ndihmoni fëmijën tuaj të zbuloni aftësitë e tyre


Krahasimi me fëmijët e tjerë shpesh nuk është në favor të një fëmijë me ADHD, duke rezultuar në të fundit zhvillon vetë-respekt të ulët dhe depresioni.

Sipas Patricia Quinn, probleme me vetëbesim janë manifestuar në moshën tetë. Adoleshentët formuar pafuqisë qëndrueshme në të cilën çdo përpjekje janë parë si të padobishme dhe e pashpresë, e cila përfundimisht çon në demoralizim dhe depresioni.
Duke kërkuar vazhdimisht djalin e tij se të gjithë kanë dhe fuqitë dhe dobësitë, Meyer Salla ishte në gjendje për të ndihmuar atë të zbuluar aftësitë e tij: "Ishte e vështirë. Djali refuzuar nga të gjithë se ai dukej i mërzitshëm dhe monoton - periudhë. Por një herë programimin hipnotizuar, ai arriti sukses të tillë në zotërimin e kompjuterit përpara bashkëmoshatarët e tyre në njohuri për pesë vitet e ardhshme. Për të konsoliduar rezultatet e unë zlukavyv pak djalë bindëse, sukseset e tij të përballojë disa. Duke besuar në veten tuaj, biri vlerësuar situatën me sëmundje nga ana tjetër - në anën pozitive. Dhe shumë e rëndësishme - ai gjeti thirrjen e tij ".6. privojnë fëmijën nga kujdesi i tepruar


Është e nevojshme për të vaksinuar pavarësinë fëmijën tuaj.
"Ne përpiqemi për të mbrojtur fëmijët tanë nga çdo sfidë. Unë jam krejtësisht kundër kësaj qasjeje. Ata duhet të mësojnë pavarësi të ketë sukses, pa pritur për mom dhe baba Oulad të gjitha problemet e tyre. Unë kurrë nuk kam vënë në të djalit të tij se çfarë për të bërë; ai më tha në lidhje me planet e tij aktuale ", - thotë Meyer Hall.
Fëmijët me ADHD neyyazytsirno e vështirë për të arritur pavarësinë. Por prindërit janë të nevojshme për të kapërcyer një dëshirë për kujdes të vazhdueshëm dhe për t'u dhënë atyre pavarësinë, sepse herët a vonë fëmijët të largohen nga shtëpia e prindërve.

Gjetja e vetes një të burgosur të shortsightedness saj, Eva O 'Mello mësuar mësimin e mirë, hoqi nuses së saj studenti. Me të mësuar se vajza nuk ka ekzistuar marrëdhënie me shokun, Eva me burrin e saj nxituan në ndihmë të saj dhe madje i bëri thirrje administratës së kolegjit kërkuar për ndërhyrjen në këtë konflikt. Por vajza kategorikisht refuzoi ndonjë prindërit të ndihmojë në adresimin e situatës problemin.
Konkluzionet Eva O 'Mello është e dobishme për të marrë parasysh të gjithë prindërit: "Mos imponojë vendimet e veta - kjo është një mësim që kam mësuar nga komunikimi me fëmijët e tyre të rritur. Përkthimin problemet e tyre mbi supet e tyre, kurrë nuk mësojmë fëmijët pavarësinë. "