Metodat e kontracepsionit për femrat mbi 40


Sot, është e vështirë të imagjinohet se në kohën e grave Pushkin moshës 40 gjyshet janë konsideruar. Dyzetat tona janë bashkëkohore në atraktivitetin e tyre kryeministrit dhe femra. Askush nuk ishte i befasuar nga fakti se disa gra në këtë moshë të fillojë për të krijuar një familje dhe të ketë fëmijë.

Por ende në pjesën më të madhe, për 40-45 vjet, planifikimin familjar janë zgjidhur. Shtatzënia në adoleshencë janë shpesh të paplanifikuara. Dhe më shumë se gjysma e grave shtatzëna më të vjetra u vendos në abort.Aborti ndikon në shëndetin e grave në çdo moshë, dhe pasojat e aborteve fund janë shumë serioze. Shpesh gratë në këtë moshë ka sëmundje kronike të organeve të brendshme, si dhe probleme gjinekologjike, sipas statistikave më shumë se gjysma e grave të moshuara se 40 vjet. Aborti mund të shkaktojnë rritjen e fibroids mitrës, zhvillimin e Endometrioza. Dhe, gjëja më e keqe e tumoreve malinje në organet e sistemit riprodhues të femrës.

Pas 40 viteve të funksionit ovarian më pak mirë, pjellorisë (aftësinë për të zachatyu) reduktohet në mënyrë të konsiderueshme, por një grua mund të merrni shtatzënë deri menopauzës. Pra, zgjedhja e mjeteve të përshtatshme kontraceptive në moshën 40 vjeç jo më pak të rëndësishme se sa për të rinjtë.


Metoda më radikale dhe 100% i besueshëm i kontraceptive për femrat mbi 40 vjet, është sterilizimi kirurgjik. Kjo metodë nuk është shumë popullor në vendin tonë, edhe pse ndonjëherë, Sterilizimi është e vetmja mënyrë për gratë për të cilët shtatzënia është kërcënuese për jetën. Gjatë operacionit, gruaja lidhin tubat fallopiane, duke e bërë të pamundur konceptimin.

Më pak traumatik është sterilizimi mashkullor, ashtu-quajtur vazэttomyya. Gjatë kësaj kurrizit operacion farë lidhur që e bën një njeri sterile, pa ndikuar funksionin hormonal dhe seksual. Për fat të keq, njerëzit e rrallë drejtuar në këtë metodë e mbrojtjes, edhe pse ky operacion, ndryshe nga sterilizimi femëror mund të kryhet në një bazë pacient i jashtëm.


Mbani në mend se sterilizimi kirurgjik është e pakthyeshme, kështu që kjo metodë mund të rekomandohet për çiftet më të vjetra që nuk kanë në plan që të ketë më shumë fëmijë.

Pilula e kombinuar e hormoneve që përmbajnë estrogjenit dhe progesterone, nuk janë të rekomanduara për gratë mbi 35 vjeç, veçanërisht në qoftë se ata nuk mund të lë. Fakti se këto tableta janë kundërindikuar për gratë që kanë probleme me enët e gjakut, mëlçi, dhe u rrit tendencën për koagulimit të gjakut. Përveç kësaj, kombinimi i drogës nuk duhet të marrë gratë që vuajnë nga tensioni i gjakut të dëmtuar.


Prandaj, për gratë më të vjetra një kontraceptive më të mirë hestahennaya. E ashtuquajtura mini-saws, si dhe injeksione dhe implantet

Drogës është administruar si injeksione DMPA, këtë drogë përveç efektin kontraceptiv, mbron nga pezmatimi i organeve të ndryshme femra riprodhuese, ndihmon për të përballuar me mëllenjë shpesh korrente. Gjithashtu, nuk do të ndikojë në mëlçisë dhe traktin gastrointestinal nuk ndikon koagulimit të gjakut dhe metabolizmin yndyrë.

Droga të transplantuara si jo të dëmshme për shëndetin dhe janë të gjatë (5 vjet) Efekti kontraceptiv. Në femrat mbi 45, fertilitetit është restauruar shpesh edhe pas ndërprerjes së drogës.


Kontraceptive intrauterine mund të rekomandohet për gratë që kanë sëmundje inflamatore të organeve të brendshme gjenitale. Më të besueshme është spirale hormonal në nivel lokal ndan levonorgestrel hormon, i cili përveç mbrojtjes kundër shtatzënisë ndihmon për të reduktuar gjakderdhje gjatë menstruacioneve dhe pa dhimbje e tyre, e cila është shumë e rëndësishme për gratë që kanë nodules miomes në trupin e mitrës. Kontraceptive intrauterine hormonal është i kundërindikuar në gratë me ndryshimet jonormale të qafës së mitrës, si dhe lezioneve malinje të organeve të brendshme.


Metodat pengues kontraceptive për gratë mbi 40, të tilla si prezervativët apo kapele vaginale zakonisht nuk kanë contraindications, përveç reaksioneve alergjike. E vetmja pengesë e këtyre metodave është nevoja për aplikim menjëherë para raportit seksual që nuk është i përshtatshëm për çiftet më të vjetër.

Kimike apo metoda spermicidal kontraceptive nuk janë metoda të besueshme, por në mes të rënie të pjellorisë mund të përdoret në gratë më të vjetra se 40 vite, veçanërisht pasi që disa prej tyre të sigurojë vajosje shtesë në vaginë. Kundërindikimet përdorimi i kimikateve është origjinalitet, disa gra përjetojnë djegie dhe kruarje kur duke përdorur këto barna.


Shumë çifte preferojnë metodat e vjetra natyrore për të mbrojtur veten e tyre, pa përdorimin e ndonjë fonde shtesë. Këto metoda përfshijnë coitus interruptus dhe metodat për përcaktimin e ovulacionit.

Të metat e këtyre metodave përfshijnë efikasitetin e tyre të ulët. Tërheqja, për më tepër, nuk mund të ushtrojë të gjithë njerëzit.

Llogaritur periudhën e ovulacionit mund të jetë metoda të ndryshme. Thjeshtë është kalendar kur seksi përjashtuar si ditët e "rrezikshme", e llogaritur në bazë të kohëzgjatjes së ciklit menstrual. Kjo metodë është i pabesueshëm, për shkak të moshës, ciklit yyazytsirnist dështimet rrit. Matje më efektive e temperaturën e trupit basal, e cila ndryshon gjatë lirimin e një veze. Metodat e kohës ovulacionit të përshtatshme vetëm për ato çifte që bien dakord për të praktikuar përmbajtje në ditët kur konceptues më yyazytsirno.


Kështu, shëndetin e grave në moshë të vjetër, varet nga zgjedhja e metodës më efektive dhe të sigurt të kontracepcionit. Në zgjedhjen e mjeteve për të parandaluar shtatzëninë duhet të marrë parasysh gjendjen e shëndetit të grave, si dhe rrethanat e saj personale.