Metodat për zbulimin e hershëm të Dyslexia


Dyslektsyya - një sëmundje në të cilën shqetësuar zhvillimin, dhe kjo tregon një fëmijë në një dështim për të perceptojnë leximin dhe shkrimin. Dhe në qoftë se çrregullim është zbuluar herët, ajo mund të ndihmojë fëmijën tuaj të arrijnë potencialin e tyre të plotë. Dyslexia është një çrregullim kronik neurologjike që karakterizohet nga paaftësia e fëmijës për arsimim.
Fëmijët që vuajnë nga kjo sëmundje, shpesh me kapacitet të lartë, kanë vështirësi në mësimin e tyre lexim dhe shkrim. Në këtë sëmundje aftësia për të njohur fjalët individuale, dhe ka raste dhe numrat, në shkrim ndërprerë. Neni "Metodat për zbulimin e hershëm të Dyslexia," do të ju ndihmojë të mësoni të cilat trajtim të preferuar.Shkaqe të mundshme të kësaj sëmundjeje
Me konsensus të Dyslexia sëmundjes nuk ka ardhur ende. Shumica e ekspertëve besojnë se kjo situatë është rezultat i anomalive të veçanta të trurit, por arsyet që mbeti e panjohur. Ekziston edhe një pikëpamje se kjo shkelje e ndërveprimit në mes hemisferat majtë dhe të djathtë të trurit, është një version i asaj Dyslexia është një problem i lënë hemisferën. Dhe pasojë është mosfunksionim i zonave të trurit që lidhen me gjuhën Mirëkuptimit (zona e Wernicke është) dhe recheobrazovanyem (që Broca-së). Siç u tha, kjo sëmundje është më e zakonshme në anëtarë të një familje, dhe transmetimi kështu trashëguar e sëmundjes nga brezi në brez të lidhura gjenetikisht. Dyslexia është një problem shumë aspekte. Edhe pse të gjithë fëmijët me këtë sëmundje dhe ka probleme me përvetësimin e lexim dhe shkrim, por shumë fëmijë mund të ketë shkelje të tjera.


Simptomat karakteristike të metodave Dyslexia zbulimin e hershëm janë: paaftësia për të kujtuar emrat e shkronjat, ngjyrat dhe numrat; vështirësi për të gjetur tingujt në fjalë; paaftësia për të dalluar në mes të "drejtë" dhe "la"; paaftësia për të dalluar tingujt dhe fjalët e ryfmuyuschyesya; ndryshueshmëri emocionale; putanye si letra dhe fjalët e strukturë të ngjashme, të tilla si "i" shpesh ngatërrohet me "n", shkronja "c" është ngatërruar me "për" dhe shkronja "w" me shkronjën "U"; ulur vëmendje dhe përqendrim; ngathtësi dhe incoordination; paaftësia për të planifikuar, pasi nuk ka kuptim të koncepteve të tilla si "dje", "Sot", "nesër"; çrregullim; probleme me të mësuarit njohuri themelore matematikore.


Zakonisht lindur me Dyslexia, por vështirësi të fillojnë me fillimin e trajnimit, ndërsa fëmija i sëmurë për herë të parë ballafaqohen me gjuhën e shkruar. Në këtë periudhë pikërisht zbuluar një problem. Ka të rasteve në vitet parashkollore, për shembull, të vonojë zhvillimin e fjalës.
Aftësi të kufizuara të mësuarit
Fëmijët me Dyslexia me fillimin e neyyazytsirnymy shkollës përballur me vështirësi, dhe edhe pse ata përpiqen dhe të shpenzojnë më shumë kohë ulur në libra se sa kolegët, por pa dobi. Dyslektyky të cilët nuk marrin trajtim janë mohuar aftësitë e nevojshme dhe të kuptuarit se detyra përfunduar siç duhet, ato nuk mund gabimet e saktë. Fëmija i mërzitur atë mërzitshëm dhe të vështirë të koncentroheni. Ajo mund edhe të fillojnë për të shmangur bërë detyrat e shtëpisë, pasi nuk e di se më parë në gjendje të bëni atë të saktë. Një dështim në shkollë vazhdimisht minojë besimin, dhe kjo do të çojë në izolim një fëmijë të sëmurë edhe më të madh. Frustruar, i zemëruar dhe çudi fëmija fillon të sillen keq, jo vetëm në shkollë, por edhe në shtëpi. Nëse sëmundja nuk është njohur më herët, shteti do të fillojë të ofrojë ndikim shkatërrues fëmijëve në sukses në shkollë dhe në fusha të tjera të jetës. Prindërit, mësuesit, dhe njerëz të tjerë përreth fëmijës shpesh nuk mund ta kuptojnë problemin dhe pastaj bien në grackën e "miteve rreth Dyslexia."


Disa metoda e zakonshme mitet për zbulimin e hershëm të Dyslexia, koncepte të rreme rreth dyslektykah: ata janë "budallenj" - sëmundje prek fëmijët me inteligjencë të lartë, ata bëjnë "gabime pa kuptim" ata "dembel", "jo duke u përpjekur" ose janë "neglizhent" - informacionit dyslektykam dhënë është jashtëzakonisht e vështirë; dyslektyky indiferent; dyslektyky talentet privuar; dyslektyky dënuar vetëm për punë të pashpresë - por nëse problemi është zbuluar në kohë, i prodhuar me cilësi të lartë dhe trajtim efektiv, nuk ka asnjë pengesë që të zgjidhni nga një gamë të gjerë të opsioneve për çdo tregti.


Ajo promovon kultivimin e këtyre miteve shtyrjes diagnoza e hershme të sëmundjes, dhe kjo vetëm përkeqëson situatën. Që natyra e larmishme Dyslexia, incidenca e kësaj sëmundje në mënyrë të konsiderueshme të panjohur. Në vendet evropiane, për shembull, prevalenca e Dyslexia është rreth 5 për qind. Vajzat vuajnë nga kjo sëmundje më shpesh se djemte, raporti i një (vajzat) në tre (djemte). Diagnoza e Dyslexia lidhen vetëm pas një numër të testeve. Zbulimin e hershëm të sëmundjes, si dhe programe të veçanta trajnimi mund të ndihmojë në zhvillimin e përgjithshëm të një fëmijë të sëmurë. Ekzaminimi Nëse fëmija zellshëm, por ka vështirësi leximi ose letër ose aritmetike në klasë, nuk mund të ndiqni udhëzimet, mbani mend më lart, atëherë ju duhet të shqyrtojë fëmijën. Dyslexia është i lidhur edhe me zhvillimin fizik, kështu që kontrolloni dëgjimit, vizionin dhe psikomotorike.

Testet për zbulimin e Dyslexia
Për të diagnostikuar Dyslexia përdoren rrallë teste fyzyakalnыe, por ato mund të përdoren për të përjashtuar shkaqet e tjera problemet e fëmijës yyazytsirnist-së - kjo mund të jetë, për shembull, nuk diagnostikuar epilepsi. Teste sociale dhe emocionale ose sjelljes teste më shpesh përdoret për planifikimin dhe vlerësimin e efektivitetit të trajtimit.