Verdhëz pengues


Pengues verdhëz - një sinjal sëmundje. Kjo është, ajo mund të konsiderohet si një simptomë e një sëmundje të tjera që provokoi kjo shumë verdhëz. Për të hequr qafe një ngjyrë të keqe të verdhë të lëkurës dhe mukozës, veçanërisht nevojën për të identifikuar shkakun e problemeve.

Pengues verdhëz - simptomatLëkurë të verdhë dhe mukozës për shkak të rritjes bilirubin në enzimë të gjakut. Nëse për ndonjë arsye Dalja mbyllur e biliare, bilirubin është lëshuar në trup. Pra, verdhëz - vetëm maskimin një sëmundje më serioze.

Verdhëz mekanik në shumicën e rasteve, në mënyrë të konsiderueshme komplikon procesin e trajtimit dhe përkeqëson gjendjen e pacientit.
Në varësi të sëmundjes që ka shkaktuar verdhëz mund të ndryshohet dhe manifestimet e tij. Por ka disa karakteristika kyçe që do të ndihmojë në identifikimin e sëmundjes në një fazë të hershme, e cila nga ana do të lehtësojë emërimin e trajtimit të duhur. Sy është themelore, i përbashkët për të gjitha rastet, simptomat si më poshtë:

 • Ndryshimet në ngjyrës së lëkurës. Në fazat fillestare lëkurën e pacientit bëhet verdhë. Sëmundje të zgjatur të lëkurës mund të jenë të ngjyrosur verdhë të errët me një kontakt të ngjyrës bronzi.

 • Verdhëz pengues zakonisht shoqërohet me dhëmb të rënda. Shpesh lëkura e pacientëve janë gërvishtjet të shumta.

 • Pacientët me verdhëz obstruktive ndjeheni dobësi të përgjithshme dhe gjendja e keqe.

 • Urina e errët dhe feces shumë të lehta mund të lëshojë një verdhëz mekanike në fillim të hershme.


 • Shkaqet dhe Trajtimi i verdhëzës obstruktive


  Siç u përmend më lart, shkaqet e verdhëzës obstruktive mund të jetë shumë. Korrekte për të thënë se ka shumë arsye që shkaktojnë trupit për të lëvizur gurët nga vrer fshikëz kanal. Kjo mund të zhvillohet pancreatitis dhe tumoret. Për të përcaktuar shkakun e saktë vetëm mund të specializuara bazuar në rezultatet e testimit.

  Duke folur i verdhëzës obstruktive, vlen të përmendet është ngjitëse apo jo. Virus ngjitëse mund të jetë e vetme verdhëz (hepatitis A dhe B). Që sëmundja nuk është shkaktuar nga një virus, dhe faktorë të ndryshme mekanike, të transmetuar nga pikat ajrore ose nëpërmjet gjakut, ajo nuk mund të.
  Faza e parë e trajtimit të verdhëz është të identifikojë dhe shkatërrojë shkaqet e saj. Ju duhet të kalojnë disa teste të rëndësishme dhe i nënshtrohen një inspektim të përgjithshëm. Hapi i ardhshëm - kirurgji dhe përshtatja e tëmthit dhe mëlçisë.

  Nëse verdhëza është diagnostikuar me kancer, ju duhet të jenë të përgatitur për zhvillimin e saj të shpejtë. Në këtë rast (ashtu si në të gjithë të tjerët, megjithatë) gjithashtu nevojë për kirurgji.
  Është e rëndësishme për të kuptuar se verdhëz nuk toleron mjete trajtim popullore. Aplikimi i mjekësisë alternative mund të përkeqësohet vetëm gjendjen e përgjithshme të pacientit dhe të komplikojë mjekun e mëtejshëm të punës.
  Herbs dhe infusions mund të jenë relevante vetëm në periudhën postoperative për të ruajtur imunitetin. Këtu janë receta më popullore se pas trajtimit kirurgjik i verdhëzës do të jenë shumë të dobishme:


 • Infusion e thara gjethe Kastrati dhe lëng thupër ne nje banjo me avull është marrë tre herë në ditë.

 • Lë thupër, i hedh ujë të nxehtë - një mjet i madh.

 • Sode ose dush me mente reduktuar kruarje dhe lehtësuar gjendjen e pacientit.

 • Jepni kontributin tuaj për rimëkëmbjen e hershme dhe ujë infused me limon.


 • Për të shmangur pasojat më të këqija dhe në kohë të zbuluar sëmundje që provokon verdhëz, ankesa shëndetësore është më e mirë për të diskutuar menjëherë me specialistin.