Migrenë me atmosferë


Fenomene dhe ndjenjë që i paraprijnë një migrenë vjen bazë në praktikën mjekësore quhet atmosferë. Ata kanë manifestime të ndryshme që lidhen me ndjenjat e njeriut dhe zgjat një mesatare prej 5 minuta deri në 1 orë. Përfundimisht Aura zhduket, dhe në vend të saj vjen një dhimbje koke të rënda.

Sulmet e migrenë me atmosferëShumica atmosferë ndikon në perceptimin vizual, auditory dhe i prekshëm, shumë më pak - në gjuhën dhe funksionin motorike.
Zakonisht manifestimet e sëmundjes fillojë me marramendje dhe vjellje humbje të butë të caktuar të orientimit në hapësirë. Në gishtat duket ndjesi shpimi gjilpërash në lëkurë si insektet running rreth. Disa njerëz theksojnë tingujt e pazakontë, zhurma apo tingëllim në veshët.

Migrenë me atmosferë vizuale kanë simptomat e mëposhtme:

 • dridhje dritat para syve;

 • vizion të paqartë;

 • Linjat e zigzag apo onde, të ndritshme ose dridhje;

 • raznovelikih spote verbër.


 • Çrregullime të të folurit të karakterizuara nga ngadalësuar fjalë vyyazyka, vështirësitë e tyre të rekrutimit, pasiguritë rozyazyka.
  Të gjitha të zbehet shenja atmosferë me kalimin e kohës, maksimale - 60 minuta.

  Migrenë me atmosferë - trajtim


  Për të filluar terapi duhet të konsiderohen me kujdes të gjitha shkaqet e mundshme të sëmundjes, dhe të gjithë faktorët që provokojnë sulmet e përsëritje dhimbje koke. Migrenë me atmosferë kërkon një qasje gjithëpërfshirëse e cila përbëhet nga marrja e drogës, korrigjimin e hormonal, dietë, mënyrën e jetesës. Në disa raste, pacientët kanë nevojë për ndihmë psikologjike për të përjashtuar konstante emocionale mbingarkesë, depresionit dhe stresit.

  Ja se si për të trajtuar migraines me atmosferë:

 • Duke marrë drogë për një numër të anti-inflamatore analgesics, Anticonvulsants, ilaqet kundër depresionit, blockers kalcium.

 • Merrni vitamina me rritjen e sasisë së magnezit.

 • Aplikoni ilaç bimor.

 • Të angazhohen në seancat e rregullta të ushtrimit të moderuar.

 • Kryen dietë korrigjim.

 • Normalizimin gjumë dhe pushim.


 • Për fat të keq, ndonjëherë masa komplekse nuk ndihmojnë mirë. Mjekësia moderne hulumton mënyra për të trajtuar migraines me hipnozë dhe terapi psikologjike seancat. Një nga fushat është futja progresive e injeksione Botox në muskul, gjendet në nervore trigeminal.

  Migrenë me atmosferë - pasojat


  Kursi i gjatë i sëmundjes dhe natyrës së saj kronike, veçanërisht me sulme të shpeshta, duke çuar në të drejtat e pjesshme të aftësisë së kufizuar. Në qoftë se nuk i nënshtrohen trajtimit adekuat të migrenës, në mes ndjenjat e paaftësisë dhe dhimbje të vazhdueshme të zhvilluar çrregullime psiko-emocionale.