Migrenë, shkaqet, simptomat, diagnoza


Gjithkush, të paktën një herë në jetën tuaj që vuajnë nga dhimbje koke të rënda. Megjithatë, disa prej nesh vuajnë nga dhimbje koke të shpeshta me intensitet të fortë, e cila nganjëherë mund të "helm" i jetës në sulm.

Migrenë quhet dhimbje koke enëve të gjakut që është shkaktuar nga përhapje të enëve të gjakut. Anijet nga ana tjetër, të ushtrojë presion mbi nerva e afërta që shkakton dhimbje koke.

Sulmet migrenë mund të zhvillohet në çdo kohë të ditës. Pjesa më e madhe e këtij lloji të dhimbje koke prek njerëzit moshës 25 deri 55 vjet, me gra të prirur për migraines disa herë më shpesh se të seksit të fortë.Migrenë më e zakonshme konsideruar dy opsione - e "atmosferë" dhe pa të. Nën "atmosferë" kuptojnë sinjalet që trupi na dërgon një ditë para sulmit. "Aura" mund të zgjasë nga disa minuta në disa orë dhe përfshijnë dëmtim vizual - ngjyra Shimmer, shfaqjen e njollat ​​e zeza para syve të tij, flashes të lehta dhe kështu me radhë; mpirje apo ndjesi shpimi gjilpërash në gjymtyrët; konfuzion; Gjuha dhe vështirësi të tjera.

Vetë sulmi i migrenë karakterizohet nga dhimbje të forta, më shpesh në një gjysmë të kokës, të përzier, të vjella, dëgjimit dhe dëmtim vizual, rritjen e reagimit të lehta dhe të shëndoshë. Sulmet migrenë mund të zgjasë nga 4 orë për 3 ditë, dhe ata kanë intensitet të ndryshëm dhe shpeshtësinë e shfaqjes.


Diagnozë të saktë mund të pyesni një mjek pas shqyrtimit dhe analizimit të rezultateve të anketës. Megjithatë, ka disa shenja të një migrenë, të cilat mund të para-diagnoza - dhimbje koke është vendndodhja e njëanshme, karakteri pulsating, që zgjat më shumë se 24 orë, e shoqëruar me vjellje / të vjella, të lehta - dhe zvukoboyaznyu, rritur gjatë ushtrimit dhe pas përvojave emocionale.