Mielit


Mielit - një lezion inflamator të palcës kurrizore, e cila në shumicën e rasteve është e lokalizuar në mesit dhe sakrale. Në këtë sëmundje, procesi inflamator ndikon në çështje gri dhe të bardhë të palcës kurrizore, shumica e të gjithë, membranat dhe rrënjët. Gjithashtu, sëmundja është e shoqëruar zakonisht me një trofike serioz dobësim, motorike dhe funksionet shqisore. Shumica inflamacion palcës kurrizore ndodh paralelisht me menynhomyelytom (inflamacion të membranave të palcës kurrizore), kështu që për shkak të faktit se këto shtete janë shumë të ngjashme me njëri-tjetrin, kjo është mjaft e vështirë për të vendosur gjeografinë e saktë të inflamacionit


Etiologji
Ka traumatike, dehje dhe mielit infektive. Infeksionet ndodhin më shpesh. Rreth 20 - 40% e rasteve të evidentuara të mielit tërthor, ajo ka një origjinë virale; patogjene mund të jenë viruset, citomegalovirus, herpes simplex, fruthit, herpes zoster, hepatitit A dhe B, shytat, Coxsackie, rubeolës dhe të tjerët. Gjithashtu, shfaqja e kësaj sëmundjeje mund të çojë në infeksione të shoqëruara shkaktuara nga cytomegalovirus dhe hepatit Një virus, dhe cytomegalovirus dhe virusi i mungesës së imunitetit të njeriut. Mielit mund të ndodhë si një komplikacion në sëmundje të shpërndara indit lidhor (eritematoza lupus), tuberkulozi, bruceloza dhe infeksione të tjera bakteriale. Forma akute e sëmundjes mund të zhvillohet gjatë terapisë rrezatuese e tumoreve malinje, exogenous dhe intoksikimet endogjene (përdorimi i barnave toksike, etj)

Simptomat
Nuk është gjendje e sëmurë dhe ethe, temperatura e trupit rritet në 38-39 ° C, në shpinë dhe gjoks dhimbje ndodh arsyeshme, nuk ka ndjesi shpimi gjilpërash gishtave. Në fund prej një deri në tri ditë nga fillimi i sëmundjes duket simptomat nevralgjike.
Në të mielit mesit duket parezë periferike, paraliza e gjymtyrëve të ulët, pa reflekset pjezë (gju dhe Akilit gilcë). Ka mosmbajtjeje e feces dhe urinës. Në mielit kraharorit vërejtur paralizë spastike e këmbëve, mbajtjen e urinës dhe feces. Në krye të mielit qafës së mitrës vërejtur dështim të frymëmarrjes dhe paraliza e krahët dhe këmbët. Ka një rritje në ESR gjakut dhe leukocytosis, dhe rritjen e cerebrospinal përmbajtje fluide proteinave.

Në shumicën e rasteve sëmundja kalon disa javë, por periudha e shërimit mund të zgjasë nga një deri dy vjet: Funksioni legenit normal të shpejtë, dhe aktiviteti fizik rimëkëmbet shumë më ngadalë
Trajtim

Trajtimi i të gjitha mielit gjithmonë fillon me përdorimin e antibiotikëve spektrin e gjerë, dhe në doza të mëdha të mjaftueshme. Për të reduktuar dhimbjen dhe praninë e përdorimit temperaturë të lartë antipyretics. Kur mielit e shoqëruar me sëmundjen e difuze indit lidhës, si dhe formë tregohet terapi hormon viral. Në procesin rritëse dhe në rast të dështimit të frymëmarrjes, që kanë nevojë për ventilim mekanik.

Pas periudhës akute, është e këshillueshme për të kryer trajtim të mëtejshëm në një ndarje të specializuar kurrizore, të cilat mund të kryejnë stimulim elektrik i fshikëzës, trajtim të hershëm të funksioneve të legenit etj
Jeta Parashikimi ardhmja është shumë serioze, veçanërisht në rastet e plotë diametër plagë palcës kurrizore (vdekshmërisë arrin 30%). Kjo mund të jetë paralizë rezistente mbetur dhe parezë, mosfunksionim muskul unazor dhe çrregullime të ndjeshmërisë.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:

1. M yastenyya (paralizë asthenic bulbar)
2. Dhimbje koke