Ndyrësi-frika ose nga frika e poshtër, simptomat, trajtimin


Mjekësi zyrtare ndyrësi-tmerr quhet çrregullim pakontrollueshme sëmurë në të cilin një person është frikë nga çdo gjë që mund të jetë një burim i (sipas mendimit të tij) infektimit - fëlliqur, mikrobeve artikujve dhe vende publike. Për njerëzit që vuajnë nga ndyrësi-frikës, e karakterizuar nga një ekzagjerim të rëndësishme të rreziqeve reale të mjedisit, kështu që ata jo vetëm të shmangur kontaktin me trajton, railings, handrails, etj, por edhe vendet ku njerëzit dhe kontaktet e bëra me njerëz.


Kjo frikë e kontraktimit disa njerëz janë të theksuara në mënyrë që ata gjithmonë përdorin higjienën e efektit dizinfektimin, sendesh e disponueshme, vazhdimisht të lajnë duart me sapun antibakterial dhe madje edhe në përgjithësi të izoluar nga bota. Shumica kanë një çrregullim i sëmurë nuk e konsiderojnë atë një rast për të kërkuar ndihmën e një specialisti, në mënyrë që me kalimin e kohës këta njerëz kanë probleme jo vetëm me përshtatjen sociale, por edhe refuzimi më serioze psikologjike si mendime për vetëvrasje dhe sjellje të dhunshme.Më e zakonshme ndyrësi-tmerr në SHBA, për shkak, sipas ekspertëve, c ndikimin e reklamave masive kozmetikës të ndryshme antibacterial, pozicionuar botën e jashtme si infeksionet mbushur të mërkurën.


Një histori pak

Ndyrësi-tmerr term i shpikur nga William A.Hammond, duke e përshkruar pacientët e tij në çrregullim i sëmurë në një larje të vazhdueshme të dorës. Është ky konceptet gjatë i njohur shkencëtar tilla ndyrësi-tmerri i kufizuar vetëm në ekran deri Harry Sullivan nuk ka bërë disa ndryshime në të. Ky ekspert amerikan në fushën e psikologjisë dhe analistëve tregoi se dëshira e vazhdueshme e njeriut për të mbajtur duart e tyre të pastër - jo vetëm apo shprehja kryesore e ndyrësi-tmerr.


Arsyet për ndyrësi-trembni

Shfaqja e frikës ngulët e kontraktimit mund të ndodhë për disa arsye:


• Kjo mund të jetë një situatë të veçantë të jetës së pacientit apo njerëzit rreth tij;


• Shtysa mund të shërbejë si informacion nga media (TV shows, filma, lajme, shpallje, artikull, etj), duke përfshirë situatën epidemiologjike (SIDA, gripi i shpendëve, etj).


Simptomat ndyrësi-tmerri

Një person që vuajnë ndyrësi-frikë, ndërton rreth vetvete një lloj ritualeve mbrojtëse mburoja dhe kufizimet:


• Ai lan duart shpesh dhe gëzon artikuj higjienës me veprim antimikrobik, disa të përdorni edhe doreza e disponueshme;


• Eliminon nga jeta e tij "keqe" në vendet e tij shumë të opinionit - transportit publik, WC, dyqane, spitalet, objektet sportive, etj.;


• Shmangni kontakt me objekte, të cilat shpesh përballen me njerëz të tjerë - railings, dyer trajton, railings, sportelet, etj, dhe në qoftë se kontakti i tillë është mbajtur ende - kujdes trajton duart e tij;


• dalje ekipiruye nga shtëpitë e tyre sa më shumë që ajo mbron rroba që kthimi i tij të jetë i sigurt që të merret;


• Mbështet "sterilitetin" në shtëpinë e tij;


• përpiqet për të mbrojtur veten nga ndërveprimi me kafshë dhe njerëz të tjerë.


Në pisllëku-tmerr jetë shumë e komplikuar dhe në aspektin social:


• Frika nga të qenit të infektuar edhe duart prekëse duke e detyruar atë të braktiste shtrëngime duarsh, perceptohet nga shumica e njerëzve si mungesë respekti;


• Maksimumi përcakton gjërat e vet dhe njerëzit e tjerë të tyre që mund të perceptohet dy mënyra të tjerët;


• Frika e infektuar fatalisht shtyn ndyrësi-frikë për të përfunduar izolim nga ndonjë komunikim personal, duke rezultuar në shtëpinë e tij ai e percepton si i vetmi vend i sigurt për të dhe mund të vdesin vetëm.


Disa njerëz panik nga frika e kontraktimit ndonjë infeksion i cili ndalon edhe një derë të zakonshëm stilolaps. Edhe pse të arsyeshme ndyrësi-tmerri mund ai të jetë një masë e dobishme të sigurisë.


Përkundër faktit se ndyrësi-tmerr - një lloj i frikës është një çrregullim mendor, një pacienti ndjen dhe parehati fizike. Frikë të vazhdueshme se kudo rri bakteret e rrezikshme dhe agjentët infektive që shkaktojnë gjendjen ndyrësi-tmerri paniku, i shoqëruar nga palpitations zemrës, gulçim, vjellje, ajo fjalë për fjalë dridhet. Si rezultat, këta njerëz janë vështrim të mjerueshme dhe të dhimbshme.


Trajtimi ndyrësi-tmerri

Fillimisht, ndyrësi-tmerr mjaft e shërueshme. Shembuj të kësaj janë të tilla "yll", por ajo është përshtatur shoqërisht ndyrësi-tmerr si Cameron Diaz, Donald Trump, Howard Hughes. Ky ishte Michael Jackson.


Trajtimi aktual i çrregullimit të tillë i sëmurë ka disa metoda:


• Trajtimi i drogës: kjo përfshin marrjen e ilaqet kundër depresionit dhe qetësuesve drogë të përdorura në rastet e rënda. Që nga trajtimi në vetvete mbart efektin e drogës afat-shkurtër, ajo është përdorur në kombinim me metodat tjera terapeutike;


• Metoda e kundërt: ajo është mësuar se pacienti për të zëvendësuar reagim panik kur u takuar me pjesën tjetër imagjinare rrezikut dhe relaksim, duke sjellë frika janë gradualisht;


• Hypnotherapy: ndikimi në mendje nënndërgjegjeshëm e pacientit nëpërmjet hipnozë mbetet metoda më e shpejtë dhe më efektive të psikoterapisë, duke përfshirë në ndyrësi-frikë;


• Metoda qëllim paradoksale, kjo metodë mund të quhet një shok, sepse ajo përfshin përmbushjen e pacientit me frikën e tij - rrëmujë dhe i poshtër në shtëpi, duke komunikuar me pacientët në spitale, etj Kjo është arsyeja pse ajo është përdorur vetëm në frymën e fortë ndyrësi-frikë në phobias fazat e hershme;


• Psikoterapia: bërë vetëm profesionistë të kualifikuar, si një metodë e pavarur e trajtimit ndyrësi-frikë ose në kombinim me metodat tjera.