Kirurgji intervertebral hernie dhe shërim prej saj


Përkundër faktit se shumë ekspertë rekomandojnë duke filluar trajtimin e hernie intervertebral duke përdorur metoda radikale, edhe pse në shumicën e rasteve kërkon kirurgji dhe pas shërimit. Shpesh, kur ka një sëmundje të tillë si operacion intervertebral hernie caktuar për shumicën e pacientëve. Shpesh ndodh që hernia nga dëmtuar nervore nga zhvendosja disk shkakton dobësi progresive të gjymtyrëve. Në këtë situatë, vetëm mund të zgjidhë problemin e operacionit. Në qoftë se ne neglizhojmë këtë, kjo do të thotë se nervore mund të shembet plotësisht, duke çuar në humbjen e mbaresa nervore. Gjithashtu, operacioni është i nevojshëm në rast se ka shkelje të caktuara që kanë të bëjnë përsëri - të njëjta me hernie intervertebral. Këto shkelje lidhur me mosfunksionim të organeve pelvike, dhe shkakton dobësi në këmbë, të cilat pastaj mund të përparojë me shpejtësi. Transaksioni, i cili përfshin heqjen e zhvendosur disk intervertebral metodë kirurgjike të quajtur dyskektomyey. Një procedurë kirurgjike dhënë nën anestezi të përgjithshme. Në mënyrë tipike, ky proces i vonuar për një orë. Duhet të theksohet se gjatësia e kohës operacioni ndikon kryesisht në rritjen e pacientit dhe shkallën e zhvendosjes së disk. Pacienti gjatë operacionit duhet të marrë një pozicion horizontal, dhe në këtë mënyrë duhet të shikojmë poshtë një person. Heqja e zhvendosur fragment disk është si më poshtë. Specialisti i bën një prerje të vogël në qendër të pasme përgjatë shpinë. E bën këtë prerë në gjatësi prej rreth tre centimetra. Pastaj, butësisht sichutsya indeve të muskujve ndodhet pranë shtyllës kurrizore. Duke përdorur një mjet të veçantë projektuar për operacione të hequr zonën e kockave, si dhe komunikimin.


Pasi hapat e mësipërme janë kryer, kirurg vlerëson si dëmtuar keq nervat që janë të vendosura në afërsi të shtyllës kurrizore. Atëherë hiqni Fragmente disk zhvendosur. Megjithatë, ka situata kur keni nevojë për të hequr një pjesë të diskut, dhe është plotësisht tërë disk intervertebral. Mbaroi qepur funksionimin prerë duke përdorur temat kirurgjikale. Ndjesi të pakëndshme janë ndjerë të sëmurë, kur ai ishte ende një hernie diskale, pasi operacioni nuk duhet të bëhet. Por ende ka raste kur zhdukja e plotë e dhimbje dhe ndjesi të pakëndshme ende duhen disa javë. Gjithashtu, pacienti mund të përjetojnë dhimbje dhe në prerë që është bërë për të hequr disk intervertebral. Me këtë ju lehtë mund të përballen me duke përdorur qetësues, ju lutem konvencionale. Pas operacioni nuk është e gjatë, zakonisht një ditë, dhe pacienti është dërguar në shtëpi, ku ai duhet të kini kujdes dhe të përmbushin të gjitha kërkesat. Gjithashtu me kalimin e kohës për të parë mjekun tuaj në mënyrë që ai mund të kontrollojë gjendjen e tij. Lidhur me aktivitetin fizik të pacientit pas operacionit, pastaj të luajë sportive pas sëmundjeve të tilla janë shumë të dobishme. Një gjë për të kujtuar që të heqë objekteve të rënda, dhe do të kryejë stërvitje intensive, gjarpërues rreptësisht të ndaluara. Ju gjithashtu duhet të dini se gjatë periudhës së rehabilitimit pas hernia ishte gdhendur, dush ndërsa kundërindikuar. Ajo kushton vetëm një dush. Ajo do të jetë interesante për të mësuar në lidhje me atë sot nuk është një mënyrë e re e gjetjes shpëtoj e hernie intervertebral. Kjo metodë quhet dyskektomyey endoscopic. Një tipar dallues i kësaj metode të përshkruar më sipër është se operacioni është kryer duke përdorur një endoscope dhe instrumente të veçanta. Fshij disk intervertebral në këtë rast mund të jetë bërë një prerje shumë të vogël. Qëllimi i kësaj procedure është për të hequr fragmente ose të gjithë disk plotësisht. Për të përcaktuar se ku këto pjesë, duke përdorur një endoscope, e cila është një pajisje e vogël me një ndërtuar në kamera. Duhet të theksohet se dyskektomyya endoskopike nuk tregojnë gjithmonë. Fakti që në shumë raste, duke u shpëtoj prej hernie intervertebral duke përdorur këtë metodë nuk është operacion krejtësisht i suksesshëm dhe duhet të kalojnë sërish, por duke përdorur një metodë konvencionale. Edhe pas operacionit dhe rehabilitimin pasi ajo është e nevojshme për të mbrojtur veten dhe të kujdeset për shëndetin, sepse mundësia e hernia intervertebral, përsëri përjashtuar.