Miopatia - çfarë është ajo


Miopatia - një sëmundje në të cilën rezultati i vdekur mbaresa nervore degradojë fibrave muskulore dhe atrofi të muskujve ndodh. Deri kohët e fundit u mendua se sëmundje të tilla si miopatia, një i trashëguar. Megjithatë, kjo është provuar se lëndimi dhe infeksioni, mangësi vitamina, inflamacion mund të shkaktojnë zhvillimin e distrofi muskulore.
Simptomet e miopatia
Zhvillimi i sëmundjes fillon në një moshë të re. Megjithatë nehenetycheskyh shkaqet e mundshme miopatia zhvillimin e saj dhe në moshën e rritur.


Në pacientët kanë dobësi dhe atrofi të muskujve në një fushë të veçantë. Varësisht nga lloji i sëmundjes është kryesisht ekspozuar ndaj shokut muskujt e brezin sup dhe legen, dhe gjymtyrë. Atrofi Zhvillimi ndodh simetrike. Përkundrejt këtij sfondi, mund të rritet grupet e muskujve më hypertrophied nga yndyrore dhe indeve lidhës. Rritur muskujve të tilla kanë një dendësi më të madhe.
Pra, çfarë është ajo miopatia, dhe çfarë lloje të sëmundjeve janë shpesh të kuptuar më shumë.
Varësisht nga transformimi gjenetik të një numri të muskujve që kanë vuajtur sëmundje dhe mosha e pacientit, miopatia ndarë në disa forma.

Llojet e miopatia
Forma mitur i Erb
Trashëguar miopatia formë Katër duket më afër dekadën e dytë dhe të prek muskujt e legenit, pastaj shtrihet në sup brez. Shpesh ka hyperlordosis - lakim përpara e shpinë për shkak të atrofi të muskujve të shpinës dhe të barkut. Shkelur muskujt e fytyrës e gojës, buzët vidstovburchuyutsya, pacienti nuk është në gjendje të buzëqeshni. Ndryshimi ritmin.
Miopatia Becker
Bamirës psevdohypertrofycheskaya Becker miopatia prek muskujt proximal këmbë. Filloni sëmundje ngadalshëm në masën rritje viç atrofi të muskujve dhe përhapjen mëvonshëm në grupin e muskujve të rrip hip. Për disa kohë pacienti ka mundësi për të udhëtuar. Për myopathies Beker karakterizuar nga dështimi i zemrës.

Miopatia Landuzi-Dezherina
Manifestimi i sëmundjes fillon në adoleshencë dhe është e karakterizuar nga atrofi të muskujve të fytyrës e fytyrës. Në këtë pacient, ka shtrembërim e buzët, qepallat nuk bien, dhe personi i ngujuar praktikisht.
Atrofi shtrihet muskujt sup brez, por kapaciteti i mbetet për një kohë të gjatë.
Sytë miopatia
Sytë miopatia - një rënie graduale në lëvizshmërinë e shikimet me ruajtjen e plotë ose të pjesshëm të, dhe ndonjëherë ka shkatërrimi i pigmentim retinal. Çfarë shkencëtarët kanë zbuluar sytë miopatia jo një herë, gabimisht duke besuar se këto simptoma janë plagë tipike kryesor i mollë oculomotor.

Ka dy lloje të patologji:

 • miopatia syrit;

 • okulo-farenhealnaya.


 • Në rastin e dytë prek muskujt e fyt.
  Miopatia inflamator
  Kur trupi i infektuar disa lloje të baktereve dhe rrjedhën e inflamacionit në miopatia muskujve skeletik ndodh në të cilën dobësi karakteristike në indet e trupit e dhimbje, ënjtje dhe aktivitetin e reduktuar. Ky lloj i sëmundjes është e shërueshme përdorur hlyukokortykosteoydov.
  Ka forma të ndryshme të miopatia inflamatore:

 • polimiositi;

 • dermatomyozy;

 • reumatika polimialgjia;

 • kokërdhok mioziti.


 • Trajtimi miopatia
  Në përgjithësi, trajtimi është simptomatike, synon:

 • rivendosur proceset metabolike në qeliza;

 • Trajtimi nevralohyy;

 • përmirësuar përçueshmëri neuromuskular.


 • Aplikoni fizioterapi, not ushtrime. Efekti pozitiv është përdorimi i hormoneve anabolic, ATP.
  Të gjitha procedurat janë kryer për të lehtësuar pacientit dhe për të ngadalësuar procesin e degradimit të muskujve, por ata nuk janë të efektshme dhe sëmundja nuk është prekur.