Mikozat ose sëmundjet fungale të lëkurësShfaqja e sëmundjeve kërpudhore (Mikozat) të shkaktuara nga shumëfishimi i kërpudhave që hyjnë në trup.
Këto sëmundje fungale të lëkurës apo thonjtë shfaqen më shpesh në këmbë. Në shenjë e parë e mikozë veç e veç duhet të konsultoheni me një dermatolog. Specialisti mund të identifikojë kompetencë e shkaqeve të sëmundjes, diagnozës dhe trajtimit. Vetë-mjekim çon në shkatërrimin e thonjve të shëndetshme dhe sëmundjet kërpudhore të lëkurës të vazhdojë të përhapet. Luftuar këto sëmundje përfshin përdorimin e fondeve të jashtme (ointments, patches, etj), si dhe produkte vendore.


Disa sëmundje fungale të lëkurës janë aq të rrënjosura thellë në trup, duke çuar në mikozë veç e veç të thellë. Këto sëmundje shfaqen në imunitet të ulët, dhe në pacientët me sëmundje të rënda kronike, administrimin kronike e antibiotikëve. Mikozat thellë candidiasis konsiderohen, si dhe problemet e shkaktuara nga kërpudhat, të tilla si aspergillozës.
Sëmundjet e ndryshme fungale të lëkurës apo thonjtë mund të transportohen kafshët. Në veçanti, qere mund të jetë në macet, qentë (shumë më pak yyazytsirnist marrë nga një person tjetër). Në këtë sëmundje ka njolla rozë me peshore dhe kore, mund të kokës impresionuar. Në rastin e shenjat e para, ju duhet të kontaktoni një dermatolog.

Zbokth - ajo është gjithashtu një sëmundje fungale të lëkurës. Sipas statistikave, 30% e njerëzve vuajnë nga zbokth, dhe 50% e kishte këtë problem të paktën një herë në jetën e tyre. Është shkaku i kërpudhave, por zhvillimi i sëmundjes është i ndikuar nga disa faktorë: seborrhea, ulur imunitetin, infeksionet kronike dhe të tjerët. Këto sëmundje fungale të lëkurës si zbokth, mjekët trajtojnë trichology.