Anestezi lokale


Anestezi lokale - ky lloj i anestezi mjekësore, e cila është një depresioni të shkaktuar artificialisht ndjeshmërinë (veçanërisht dhimbje) në fusha të caktuara të kufizuara të trupit. Kjo sigurohet bllokadën e sistemit nervor periferik në nivele të ndryshme.
Anestezi lokale bën të mundur për të në mënyrë të sigurtë të kryer procedurat e ndryshme kirurgjikale, ligation dhe procedurat diagnostike. Kjo dhimbje fillimisht inhibited, atëherë shkelur ndjeshmëri temperatura, ndjeshmëri prekshëm, ndjenjë e presionit. Ndryshe nga të përgjithshme, anestezi lokale me vetëdije të thellë dhe ndjeshmëri të njerëzve të ruajtura.


Llojet e anestezi lokale dhe droga për ta


Në varësi të shpërndarjes zonë impulseve bllok nervore anestezi lokale është i ndarë në disa lloje.
Sipërfaqja (terminal) anestezi
Ky lloj i anestezi lokale është dhënë nga kontakt të drejtpërdrejtë me indet e drogës mjet anastezik. Për shembull, në hapjen e abscese sipërfaqësore madhësia e vogël ftohës duke përdorur anestezi. Për këtë, përgatitjet e mëposhtme si eter kloroetil ose se avullimi i indeve sipërfaqësore çuar në ftohjen e saj dhe ngrirjes.

Në kryerjen e operacioneve në organet e vizionit, organeve Ent, urogjenital lëkurës sipërfaqe sistemi dhe mukozës trajtohen nga zgjidhjet e ujitjes, anestetikë apo aplikuar në fusha thelbësore tampona ngjyhet në këto zgjidhje. Në të njëjtën kohë, si barnave të përdorura për zgjidhje lokale anestezi:

 • novokaina;

 • Lidocaine;

 • trimekain;

 • dikaina dhe të tjerët.


 • Përveç kësaj, anestezi sipërfaqe lokale duke përdorur sprays, aerosols shpëlarje. Nëse trake e nevojshme anestezi dhe metodën e përdorur bronke e aspiratës - futjen e drogës nëpërmjet një kateteri.

  Anestezi infiltrimi lokal
  Ky lloj i anestezionit të kryera nga agjentët e anestezisë infiltrimit indeve në zonë, i cili do të jetë manipulimi kirurgjikale. Duke bllokuar sinjalet nervore të kryera nga kontakti direkt me mbaresa nervore.
  Anestezi infiltrimit mund të kryhet me metoda të ndryshme. Një nga mënyrat më të zakonshme është futja shtresa e gjilpërës novokaina intradermal bukura përgjatë prerë të ardhmen. Kjo siguron shtypjen e receptorëve të vogla dhe periferike nervore.

  Anestezi rajonale lokale
  Anestezi rajonale, e cila përfshin administrimin e ilaçeve anestetik pranë trungut të madhe nervore ose pleksus, është e ndarë në nëntipe të mëposhtme:

 • përçueshmëri;

 • epidural;

 • Cerebrospinal;

 • intravaskular.


 • Këto metoda të anestezi të përdorura në stomatologji, me operacionet në organet e brendshme (stomak, shpretkë, fshikëz fshikëz e tëmthit dhe t. E.), gjymtyrët, fraktura dhe të tjerët. Kryesisht përdoret zgjidhje:

 • novokaina;

 • ephedrine;

 • bupivakaine;

 • ropyvakayna.


 • Një anestezi lokale me qëllim të keq?


  Megjithë përdorimin e gjerë të anestezi lokale, duke përfshirë në shtëpi, dhimbje të tilla mund të shkaktojnë shumë efekte anësore dhe komplikime:

 • dhimbje koke;

 • reaksione alergjike;

 • të përzier;

 • presionin e ulët të gjakut;

 • rrahje zemre të parregullt;

 • konfiskimet;

 • humbja e vetëdijes;

 • dështim të frymëmarrjes, etj


 • Megjithatë, ky lloj i anestezionit në krahasim me anestezi të përgjithshme, mund të konkludohet se anestezi lokale është një vend të sigurtë dhe të pranueshme.