Mitet rreth plakjes dhe bukuri


Mosha e vjetër ka qenë gjithmonë një shkak i shqetësuar për shumë njerëz, veçanërisht femrat. Dhe pavarësisht nga fakti se plakja është një proces i pashmangshëm, nga fillimi deri në ditët e sotme njerëzit të përpiqen për të kapërcyer atë. Kjo shpjegon arsyen pse ju duhet të dini nëse përpjekjet pritet efekt.
Ka shumë mite në lidhje me atë disa mjete për të ndihmuar të pushtuar moshën e vjetër, por është me të vërtetë? A ata me të vërtetë janë efektive, pasi ato përshkruajnë? Ne mund të ju ndihmojë të bëni ide të drejtë.Miti i parë, i cili kapur shumë njerëz - pretendimi që shkalla e lëkurës plakjes gjenet që përcaktojnë. Në fakt, pyetja mund të konsiderohet e diskutueshme. Gjenet janë me të vërtetë arsyeja kryesore që çon në degjenerim (degjenerim). Për shembull, një nga njerëzit dërguan një gjene të mira, të tjera - gjenet që përcaktojnë një tendencë më të madhe për të zhvilluar manifestime të lidhura me moshën që quhen Keratosis seborrheic. Megjithatë, jo vetëm gjenet janë përgjegjës për normën e plakjes së lëkurës. Përveç kontribuar në efektet e plakjes rrezet e dëmshme UV të diellit, mënyrën e jetesës, të nivelit të ushqyerit ndotjen e mjedisit në të cilin njeriu jeton. Të gjithë këta faktorë luajnë një rol kritik në sa kohë të lëkurës ruan rininë e tij.
Gratë beson se krem ​​efektive përballet qetë rrudhat dhe minimizuar simptomat tjera karakteristike të moshës së vjetër. Pothuajse çdo produkt kozmetike është shpallur si zgjidhja kundër plakjes së parakohshme, por askush nuk mund të përgjigjem me saktësi atë që punon në realitet - një krem ​​ose serum. Ne nuk e vë në dyshim faktin se disa nga përbërësit themelor kozmetike në të vërtetë të çojë në rezultate të dukshme. Këta përbërës janë acide alfa hidroksi, retinol (vitaminë A), beta acide hydroxy, vitamina dhe amynopeptydы tjetri përdoret në prodhimin e kozmetike. Problemi qëndron diku tjetër - të gjitha vitaminat duhet të përdoren në një formulë dhe përqendrim. Për fat të keq, shumë produkte të dizajnuara për të rritur normën e rinovimit të qelizave, në vend se për të shpëtuar fytyrën nga shenjat e para të plakjes. Por, pa marrë parasysh se çfarë, ata me të vërtetë të përmirësuar lëkurën, mbron kundër faktorëve agresive të jashtëm: klimën e thatë, ndotjen dhe diellin.
Një grup i njerëzve beson se krem ​​janë më pak efektive krahasuar me metodat e të teknologjisë së lartë si kirurgji plastike apo efekt lazer. Në të vërtetë, krem ​​dhe agjentët e tjerë lokalë për lëkurë të kërkojë mjaft kohë për të pastruar rezultatet ishin, por ata nuk janë më pak efektive. E vërteta është vetëm se rezultatet nuk janë aq të qarta dhe më afatgjatë.


Miti i katërt i përhapur në shoqëri - që plakjen e lëkurës varet nga anëtarësimi i një grupi të caktuar etnik. Sigurisht, është e vështirë që të mohojnë se lëkura e errët përmban më shumë melaninës, e cila mbron lëkurën nga dielli, dhe lëkura e Caucasians shpesh duket më e ashpër për shkak të klimës së ashpër të thatë. Megjithatë, mjekët besojnë se nuk ka lloje të veçanta të lëkurës apo gara janë më të prirur për të plakjes. Vetëm ndryshimet e lidhura me moshën e para janë më të dukshme të lëkurës të thatë se hydrated mirë.
Të vërteta të thjeshta do të ndihmojë për të gjetur një mënyrë më të mirë për t'u kujdesur për lëkurën tuaj. A nuk do të mashtruar duke dëgjuar mendimet e të tjerëve. Shumica e tyre vetëm të vonojë koha kur ti e kupton atë që ju doni lëkurën tuaj për të qëndruar më gjatë të rinj dhe të mbuluar me shëndetin.