Spirits, verë dhe sistemin kardiovaskular


A ka një lidhje midis konsumit të alkoolit dhe rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare?
Konsumimi i tepruar i alkoolit rrit nivelin e yndyrave të caktuara të gjakut (triglycerides). Ajo në mënyrë të ngjashme të çon në paqëndrueshmëri të presionit të gjakut, dështim të zemrës, rritja e përdorur e kalorive, e cila nga ana çon në trashje dhe rrit rrezikun e diabetit. Pirja e shpeshtë mund të çojë në sulm në zemër dhe probleme të tjera të rënda, të tilla si sindromi i fetusit alkoolit, cardiomyopathy, arrhythmias dhe vdekjes akute koronare.


Rekomandimet e Shoqatës American Heart
Në qoftë se ju pini, ta bëjë këtë në moderim. Kjo do të thotë jo më shumë se dy pije në ditë për burrat dhe një - për gratë ("një pije" = 12 ounces e birrës, 4 ounces e verës, 15 ounces e 80% zgjidhje -spyrtovoho, ose 1 ons e 100% zgjidhje alkoolit). Përdorimi i më shumë rrit rrezikun e alkoolizmi, hipertension, trashje, sulm në zemër, kanceri i gjirit, vetëvrasje dhe aksidente. Gjithashtu, gjithmonë e vështirë të parashikohet se kush do të zhvillojë alkoolizmi, dhe që nuk është. Informimin e njerëzve në lidhje me rreziqet e konsumit të alkoolit, American Heart Association nuk e rekomandojmë të pijshëm. Diskutoni sasinë e alkoolit të lejueshme për ju personalisht, me mjekun tuaj.


Verë e kuqe dhe sëmundjet e zemrës
Botuar kohët e fundit shumë vepra në lidhje me ndikimin e pijeve alkoolike për të reduktuar vdekshmërinë nga sëmundjet kardiovaskulare në disa popullatave. Disa shkencëtarë besojnë se përfitimi kryesor në këtë rast - verë, sidomos e kuqe. Të tjerët vazhdojnë të shqyrtuar në mënyrë aktive rolin e komponimeve përkasin verë e kuqe (flavonoids dhe antioksidantë të tjera), për të zvogëluar rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Disa prej këtyre substancave janë të përfshira në produkte të tjera, të tilla si në rrush, lëng të kuq rrushi. Përveç alkoolit ndihmojnë trupin të mund të ketë faktorë të tjerë të tilla si ushtrim, dietë të pasur me fruta dhe perime, të përmbajë një minimum prej yndyrna të ngopura. Nuk ka asnjë dëshmi bindëse se vera ka disa efekte speciale për rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

Pijet alkoolike mund të sjellë trupin shtesë përfitime?
Ka pasur shumë studime në efektet pozitive të antioksidantë dhe komponimet e tjera të përfshira në verë dhe pije të tjera alkoolike, akumulimin e kolesterolit "të mirë" (LDL) dhe stabilizimin e koagulimit të gjakut. Është treguar se antioksidantë, duke përfshirë vitaminë E, kanë veprim kardioprotektivnym. Edhe në qoftë se ata mund të mbrojnë sistemin kardiovaskular, këto substanca që gjenden në fruta dhe perime në sasi të mëdha.

Ajo është e njohur për të rritur ndikimin e përmbajtje të alkoolit të LDL. Megjithatë, ushtrimi i rregullt, përdorimi i niacin - më efektive në këtë drejtim. Alkooli dhe disa substanca të tjera si resveratrol të përfshira në pije alkoolike, parandalojnë trombocitet nga fërkimit së bashku. Kjo zvogëlon rrezikun e trombozës dhe infarkt miokardi. Rastësisht, në këtë rast Aspirina punon në mënyrë më efikase. Si alkooli ofron një rrezik të reduktuar të sëmundjeve të zemrës, kërkon më shumë hulumtime, por për momentin, përfaqësuesit e Shoqatës American Heart nuk rekomandon përdorimin e pijeve alkoolike për këtë qëllim. Ata besojnë se gjëja e parë për të diskutuar me mjekun tuaj mundësinë e uljen e kolesterolit në gjak, rregullon presionin e gjakut, humbje peshe, stërvitje, ndryshime në dietë. Mos harroni, nuk ka asnjë provë shkencore që Algol ndihmon në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

Alkooli dhe Shtatzënia
Femrat gjatë shtatzënisë, në çdo rast nuk mund të pini alkool në çdo formë. Kjo dëmton fëmijën, duke shkaktuar anomalitë.
Alkooli dhe Aspirina
Shoqata Amerikane e Administratës Food and Drug paralajmëron se njerëzit që rregullisht marrin aspirinë, alkooli është i kundërindikuar. Pacientët që vuajnë nga sëmundjet kardiovaskulare, të cilat emëruar Dr. Aspirina duhet të përmbahen nga pirja e alkoolit. Ju nuk mund të anulojë aspirinë vetëm, pa u konsultuar me mjekun tuaj!

American Heart Association