Infeksioni maja mëllenjë Mashkull burrat
Mëllenjë në meshkuj apo Balanitis Candida dhe balanoposthitis (inflamacion të lëkurës së penisit glans dhe prepucit) janë të rralla.


Lëkura normale e penisit glans dhe prepucit është mjedisi i pafavorshëm për ekzistencën e kërpudhave Candida dhe kundërshtuar me sukses futjen e tyre. Në vitet e fundit, megjithatë, numri i pacientëve kandydoznыm balanytom dhe balanoposthitis rritur për shkak të rritjes së kandydonosiystva dhe candidiasis urogjenital në femra. Shumë më pak candidiasis penis rezultuar autoynfytsyrovanyya nga infeksioni me candida foci afërt të infeksionit të lëkurës apo duart kontaminuar, veshje apo linens. Duke marrë parasysh, megjithatë, se transmetimi seksual i këtij infeksioni është Balanitis kryesore candidal dhe balanoposthitis aktualisht i përkasin një grupi të sëmundjeve që transmetohen seksualisht.
Faktori kryesor duke përgatitur që kontribuon në zhvillimin e Candida balanyta dhe Balanoposthitis është diabeti.


Shpesh Balanitis dhe balanoposthitis shkaktuar albicans Sandida, janë simptomat e para të diabetit fshehur ndodh për shkak se në të gjitha rastet e candidiasis përsëritur Balanoposthitis duhet të mendoni në lidhje me sëmundjen. Shfaqja e Candida Balanoposthitis të kontribuojë prepucin zgjatur, phimosis. Është e njohur se njerëzit me prepucit të prerë Candida Balanitis është praktikisht kurrë.


Klinike balanyta Candida Balanoposthitis dhe shumë të ndryshueshme. Në raste të butë, kreu i penisit dhe prepucit në disa orë pas marrëdhënies seksuale shfaqen skuqje moderuar, iritim dhe ndjesi djegie të lëkurës, e cila shpejt kalojnë. Besohet se këto simptoma janë një manifestim i hipersensitivitetit të kërpudhave të gjini Candida. Ndonjëherë lëkura e kokës dhe prepucit të shfaqet papules vogla, pustules transformuar në sipërfaqe dhe flluska në hapjen e së cilës nuk ka të ngjarë të bashkojë erozionin, jakë fringed exfoliating corneum shtrese. Këto erozioni mund të duket bardha, djathë bastisjeve lloj lloj mëllenjë. Në disa raste këto janë zgjidhur shpejt dhe erozioni përsëritet pas seksit të rregullt, në të tjerat - corneum shtrese në bllokimet qendrat matseriruetsya bëhet e bardhë dhe formoi rezistente ndaj erozionit refuzimin e tij. Këto janë Erozioni sipërfaqe me shkëlqim lagështi. Procesi mund të përhapet në lëkurën e scrotum dhe folds inguinale.Në pacientët me diabet dhe status të dëmtuar imun, Balanitis candidal dhe balanoposthitis mund të marrë një kurs të ashpër me ënjtje të vazhdueshme të plagë të lëkurës.


Qelizat në lezione prepucit të karakterizohen nga ndodhja e bastisjeve bardha psevdomembranoznыh. Infiltruyetsya lafshë e penisit, dhe tregon çara dhimbshme, baring penis glans nuk mund. Kur kohëzgjatja e zgjatur mund të ndodhë Balanoposthitis ngushtimin e prepucit të formuar phimosis qëndrueshëm fituar. Ndoshta zhvillimi i rritje leze, ulcerat vegjetative, candidiasis granulomatoz. Kronike të gjatë rrjedhin balanoposthitis Candida është kusht fakultative parakanceroze.Simptomet e infeksionit maja në meshkuj përfshijnë:

djegie dhe kruarje në penis glans dhe prepucit;
skuqje e penisit glans dhe prepucit;
arna të bardha në kokën e penisit;
dhimbje gjatë raportit seksual;
dhimbje gjatë urinimit