Sëmundjet më të rrezikshme të sistemit musculoskeletal


Sëmundje primare - një sëmundje e pavarur të sistemit musculoskeletal dhe të mesëm shoqëron sëmundje të tjera që ndikojnë në pacientin.

Në botën e sotme në mënyrë dramatike u rrit numri i sëmundjeve primare. Kjo është kryesisht për shkak të rënies së aktivitetit fizik të njerëzve si pasojë e progresit teknologjik. Një nga sëmundjet më të zakonshme të sistemit musculoskeletal konsideruar të gjitha llojet e artritit dhe artritit që lidhen me sëmundjen e joints. Ata ndryshojnë në shkaqet e tyre. Artrit - sëmundjeve të sistemit muskulor shkaktuar nga proceset inflamatore në trup. Arthritis më shpesh rezulton nga ndonjë faktorë infektive. Në këtë rast tregohet antibiotikët - penicilinë apo tetracycline.Osteoarthritis - është sëmundje të lidhura me moshën e sistemit musculoskeletal, manifestohet në deformimit të nyjeve. Ndryshe nga artriti, artriti - një sëmundje, e cila ndikon vetëm nyje. Në njerëz, një nga funksionet më të rëndësishme merr shpinë, i cili është boshti qendror i strukturës së tërë skelet. Kjo është arsyeja pse sëmundjet e shtyllës kurrizore janë më të rrezikshme nga të gjitha sëmundjet e sistemit musculoskeletal. Një sëmundje shumë e zakonshme është osteokondroza intervertebral, që rrjedhin nga veshin dhe moshës tendosje disqe intervertebral.Deformime të tilla shpesh ndodhin si pasojë e lëndimeve të vjetra, peshë të rëndë fizike. Shumica e pacientëve me dhimbje të ulët mbrapa - një mashkull të moshës 40 vjeç e më të vjetër. Gratë e kësaj moshe shpesh vuajnë nga osteoarthritis, e cila është karakterizuar nga lezione të nyjeve të duarve, gju, dhe hip. Hernia intervertebral - një komplikacion i osteoarthritis kur spikatur disqe intervertebral në kanalin kurrizor. Më të ndjeshëm ndaj sëmundjes në njerëz të moshës 30 deri 50 vjet.


Mungesa e trajtimit të kësaj sëmundjeje mund të çojë në pasoja të trishtuar, si një shkelje të zorrëve, paralizë të gjymtyrëve dhe rezulton paaftësisë. Nën regjim shtrati dhe qetësisë kjo sëmundje mund të shërohet në 2-3 muaj. Për të eliminuar simptomat dhimbje lejueshme për të marrë medikamente dhimbje. Në rastet më të përparuara mund të kërkojë ndërhyrje kirurgjikale. Në fazën e fundit të trajtimit për të forcuar shpinë emëruar fizioterapi.

Një sëmundje e zakonshme e shtyllës kurrizore janë të scoliosis. Scoliosis - është lakim panatyrshme e shpinë, e cila shpesh është shkaku i sjellje të keqe. Shumica vuajnë nga nxënësit scoliosis dhe studentët dhe punëtorët e zyrës të cilët punojnë një kohë të gjatë për të shpenzuar në një pozitë të ulur. Formë e gabuar lakuar e shpinë dhe ndërrime detyruar shumica e organeve të brendshme, e cila nga ana çon në përçarje të funksionimit të tyre të duhur.


Pasojë e scoliosis është më shpesh lodhje, vizion reduktuar dhe dhimbje koke. Në fazat e hershme të sëmundjes, si një trajtim i aplikuar, zakonisht, chiropractic, fizioterapi, masazh. Ky trajtim mund të plotësohet me trajnimin në trajnerëve të veçanta. Në rastet më të rënda mund të tregohet kirurgji. Kjo metodë e trajtimit të scoliosis është përdorur zakonisht në raste të jashtëzakonshme. Orthotic - një tjetër trajtim për scoliosis, në të cilin pacienti vesh orthoses, që korse veçantë e cila ofron saktë shëmtuar kurrizore, dhe mbështet muskujt e mbrapa.


Spondylitis ankylosing - një sëmundje e sistemit musculoskeletal, të cilat janë ekspozuar për shumicën e njerëzve. Sëmundja fillon të zhvillohet në adoleshencë të lartë. Arsyeja për ndodhjen e saj janë konsideruar inflamacion fshehur dhe stresi. Spondylitis ankylosing shprehur në lakim kurrizore, dhe si rruaza të bashkohen së bashku dhe të vazhdojnë të humbasin lëvizshmërinë e tyre shpinë. Pacienti është e vështirë për të përkulem dhe mbledhje. Në Spondylitis trajtimit angilozues treguar tradicionalisht drogë nonsteroidal anti-inflamator. Masazh rekomanduar dhe fizioterapi.


Shumica e sëmundjeve të sistemit musculoskeletal janë trajtuar gjerësisht, duke përfshirë përveç edhe teknikat farmakologjike dhe fizike dhe manual lehtësojnë tërheqjen e sëmundjes.