Sulmet e grumbull dhimbje koke


Cilat janë Dhimbje koke Cluster? Kjo drastike sulmet e njëanshme dhimbjen e karakterit që shpesh ndodhin në sy. Sulmet e dhimbje koke grumbull mund të mundosh njerëzit disa herë në ditë, duke u paraqitur në të njëjtën kohë. Dhimbja ndërsa aq i fortë që e bëjnë zgjohen gjatë natës. Si të shpëtoj nga kjo dhimbje koke?

Ajo rezulton dhimbja e sulmeve grumbull shpesh ndihen të seksit të fortë. Ata për herë të parë shfaqen në mes të moshës 20 deri në 40 vjet, por ka më shumë raste të shfaqjes hershëm ose të vonshëm të sëmundjes.Llojet e dhimbje grumbull
Shumica e pacientëve janë duke përjetuar kjo sëmundje vuajnë nga dhimbje koke grumbull është sporadik. Dhimbja mund të shfaqet personi papritmas dhe herë pas here shqetësuar. Periudha mesatare koha e dhimbshme është 15,3 muaj, ka raste që zgjasin 2-3 javë për gjashtë muaj.
Ata që e dinë dhimbjen e sulmeve kasetë, ekspertët këshillojnë që të mbani një ditar të veçantë dhe për të sjellë atë fillimin e simptomeve. Në mënyrë tipike, dhimbje koke thërrmuese të ndodhë në vjeshtë apo pranverë. Megjithatë, këto terma janë aq të paqarta dhe të paqarta që mjekët rekomandojnë për të monitoruar mirëqenien e tyre që mund të ndërtojë më tej parashikimet.


Simptomat
Sulmet e dhimbjes grumbull është shumë e dhimbshme. Pacientët që vuajnë dhimbje të tillë, në krahasim me shpime apo thikë goditje. Dhimbja zakonisht ndodhin në brendësi të syrit ose në perimetrin e saj. Llogaritë dhimbje Peak për 5-7 minuta pas fillimit të dhimbjes. Nëse një pacienti që vuan periudhave të shkurtra e dhimbje të tillë nuk ka marrë trajtim në kohë, ata mund të rrisë kohëzgjatjen për tre orë.
Dhimbje koke Cluster janë ngatërruar shpesh me migraines. Por ata kanë një ndryshim të rëndësishëm. Kur njeriu migrenë duke u përpjekur për të gjetur një vend të qetë dhe nuk lëvizin, dhe kur një grup të sulmeve dhimbje koke, nga ana tjetër, të kërkojë për të vepruar. Pacienti nuk mund të jetë në një gjendje të qetë, ai rushes nga njëra anë në tjetrën, duke bërë një lëvizje kaotike, duke u përpjekur për të marrë jashtë në ajër të pastër. Sy e dhimbshme me të kuqe, sytë e përlotur ndodh, nganjëherë bie qepallë.


Shkaqet
Shkencëtarët ende nuk mund të krijojë shkakton sulme të konsiderueshme të dhimbjes grumbull. Frekuenca e shfaqjes së tyre jep ekspertë rritet Lidhje sulmet me orën biologjike. Interesante, kohët e fundit kryer një studim në të cilin dikush mund të zbulojë në hypothalamus të personit i cili është përgjegjës për orën biologjike.
Në të njëjtën kohë ekspertët në fushën e statistikave gjetur se në mesin e njerëzve që vuajnë nga sulmet grumbull dhimbje koke, shumë duhanpirësve. Por refuzimi i këtij zakon i keq pothuajse asnjë efekt mbi prania ose mungesa e sëmundjes. Një tjetër shkak i shfaqjes së dhimbje koke grumbull mund të konsiderohet dhe të alkoolit. Mjekët shpesh flasin për pacientët me madje edhe doza të vogla të alkoolit shkaktojnë dhimbje koke të padurueshme.


Diagnostifikimi sëmundje dhe trajtimi i saj
Në shumicën e rasteve, mjekët nuk duhet të ketë ndonjë studime të veçanta në rast dhimbje koke grumbull. Fakti që simptomat e kësaj sëmundje është aq e veçantë që qëllimi i trajtimit jo përshkrim të detajuar të simptomave. Nëse profesional mbeten ende dyshime në lidhje me diagnozën, ajo mund të jetë një hetim të trurit dhe teste të tjera që lejojnë për të sunduar nga sëmundje të tjera.
Për trajtimin e dhimbje koke grumbull shpesh përdorin oksigjen. Ai shërbeu pacientët me një maskë të veçantë.

Për të parandaluar sulmet e dhimbje koke grumbull, përshkruajnë mjetet juridike që duhet të merren gjatë periudhës së sëmundjes. Pranimi i këtyre barnave kërkon teste të rregullta të gjakut, sepse këto barna kanë efekte të ndryshme anësore.