Është koha për të zëvendësuar të përbashkët


Siç mund të kuptohet se është koha për të zëvendësuar të përbashkët? Fakti se operacioni i nyjeve protezave - një procedurë vendimi për të mbajtur atë që ju merrni veten. Mjeku mund të rekomandojë kirurgji vetëm, por ju duhet të peshojnë të mirat dhe rreziqet dhe të vijnë në vendimin e tyre nëse këtë operacion të madh. Pavarësisht nga çfarë moshe juaj është një faktor i rëndësishëm në vendimin për të zëvendësuar nyje duhet të bazohet në shëndetin tuaj - se si ishin nyje dhimbshme dhe sa probleme me nyje të kufizojë jetën tuaj të përditshme. Ndoshta është koha të marrin në konsideratë duke zëvendësuar gju ose hip, në qoftë se ju vendosni një ose më shumë nga deklaratat në vijim.

Ju nuk jeni në gjendje për të kryer veprime të thjeshta të përditshme pa ndihmë.
Ju keni dhimbje të vazhdueshme të përditshme.
Dhimbja ju mban zgjuar gjatë natës, pavarësisht nga përdorimi i drogës.
Trajtimet nonsurgical - të tilla si ilaçe, përdorimi i Canes dhe fizioterapi - nuk e lehtësojnë dhimbjen.
Sipas mjekut, procedurat më pak komplekse kirurgjikale nuk kanë gjasa për të ndihmuar.
Dhimbja nuk mund të ecin apo të përkulem.
Dhimbja nuk ndalet kur trupi juaj është në pushim.

Ju nuk mund të bëj apo të shpjegoj gju ose hip është aq e vërtetë që ju nuk mund të heqë këmbën.
Ju vuajnë nga efektet anësore të rënda nga barnave që janë projektuar për të trajtuar nyjeve tuaja.
X-rrezet tregojnë joints dëme të rënda artritit apo sëmundjeve të tjera.
Por sipas një studimi të kryer nga shkencëtarët kanadeze mund të ulen dhe të presim një kohë të gjatë. Nëse procesi është vonuar duke pritur për momentin e duhur, problemet me nyje që kufizojnë lëvizjen tuaj, minimizuar tej përfitimet që ju duhet të merrni nga e zëvendësimit të përbashkët. Dy vjet pas operacionit, njerëzit që prisnin më, të marrë pak lehtësim dhimbje dhe pesë herë më shumë gjasa të ketë nevojë për ndihmë kryerjen e detyrave të përditshme. Duke pasur parasysh gjendjen e nyjeve tuaj, moshën dhe shëndetin e përgjithshëm të ju dhe mjeku juaj duhet të gjejnë një ekuilibër mes operacion shumë të hershme (që përmirëson shanset e veshin parakohshme të përbashkët artificial) dhe tepër vonë (ajo është më pak rrezik për të marrë përfitimet e kësaj procedure).

Mosha mesatare e zëvendësimit të përgjithshëm gju është 70 dhe për arthroplasty totale hip - 66 vjeç. Nëse jeni nën 50 vjeç, mjeku juaj mund të ju rekomandojmë që të prisni disa vite përpara nyje zëvendësuese do të jetë më e përshtatshme. Disa njerëz kirurgji zëvendësim të përbashkët është i kundërindikuar. Kirurg vështirë se do të ofrojë zëvendësim nëse jeni duke përjetuar ndonjë nga problemet e mëposhtme:infeksion sistemik ose infeksion në gju plagosur apo kofshë;
qarkullimi i gjakut në këmbë zhvlerësuara në mënyrë që të dëmtojë veprimtarinë e saktë shërim;

dëmtuan rëndë ose atrofizuar muskujt apo një ligament gju;
nervat e dëmtuara në këmbë;
sëmundjet neuromuskulare të tilla si skleroza e shumëfishtë, sëmundja e Parkinsonit, goditje;
është alergjik ndaj metali apo plastike;
kushti që e bën çdo operacion serioze rrezikshme.Kur ju të marrë një vendim, mbani në mend se zëvendësimi i përbashkët është një nga transaksionet më komplekse dhe ka një rrezik të vogël, por e vërtetë të komplikacione të rënda të tilla si infeksionet, clots gjakut dhe sulmit në zemër.