Mëso se si të duhet të ofrojnë ndihmën e parë për plagët e gjoksit


Një nga plagët më të rrezikshme janë konsideruar gjoks dëmtuar. Ndihma e parë për plagët e këtij lloji duhet t'i jepet shumë shpejt. Të gjitha veprimet duhet të kryhet si duhet dhe vazhdimisht. Mjekët e dinë se sa e rrezikshme mund të jetë një lëndim thekshëm në gjoks. Ndihma e parë për plagosje të tillë luan një vlerë të madhe. Nëse ju nuk jepni atë kohë, njerëzit mund të vdesin. Plagosje në të cilën prekur vetëm indet e buta, jo aq të rrezikshme. Në këtë rast, ndihma do të jetë që të sigurojë plagë të ndaluar gjakderdhje pak, imponuar një fashë sterile. Në çdo rast, viktima duhet të telefononi menjëherë një ambulancë apo të marrë personin në qendër traumës. Vetëm një specialist mund të përcaktojë lëndime si të rrezikshme. Me ardhjen në dhomën e urgjencës për të vënë të gjitha detajet e nevojshme rrethanat rezulton lëndim dhe se si ajo është dhënë ndihmën e parë, veprimet e kryera. Është e rëndësishme që të tregoni mjekut tuaj në lidhje me të cilat dhimbje mjekësi janë siguruar të viktimës. Disa mund të jetë thjesht i papajtueshëm me drogë të caktuara. Për fat të keq, pavarësisht nga plagët sipërfaqësore, dhe janë më të rrezikshme thekshëm lëndim. Në këtë rast, ndihma e parë për plagët e gjoksit do të përbëhet nga një seri e operacioneve shumë komplekse. Thekshëm plagët karakterizohen nga gjakderdhje e harlisur. Kështu organet e brendshme e njeriut janë të dëmtuara. Në mënyrë tipike, kryesisht prek mushkëritë. Nëse lëndimi lënduar lehtë, ajo është shoqëruar me gjakderdhje të rënda në zgavrën pleural. Njeriu nuk është oksigjen të mjaftueshëm, ajo fillon të mbyten dhe të kthehet blu. Në këtë rast, viktima ndihet dobësi, mpirje, marramendje, ai mund të humbasin vetëdijen. Ajrit mund të hyjë në plagë. Në përgjithësi, ajo mund të shihet me sy nga formimi karakteristikë e flluska e ajrit nën lëkurë. Nëse një person i cili është ngjitur me viktimën, diagnostikuar të gjitha karakteristikat e mësipërme, ai duhet të sigurojë kujdes mjekësor kompetent.


Kur plagë e gjoksit duhet të vendosin mbi zonën e dëmtuar fashë sterile. Kjo do të kërkojë një fashë sterile ose garzë. Para se veshja duhet të trajtojë me kujdes plagën, larë atë ose trajtimin e një zgjidhje të gjelbër të shkëlqyer, jod apo ndonjë tjetër antiseptik. Fashë duhet presion, pasi në këtë rast duhet të jetë për të ndihmuar kryesisht në dekontaminimin e plagës dhe izolimit të tij nga mjedisi i jashtëm. Është e rekomanduar për të lyej buzë dressings yndyrë. Kjo mund të jetë vazelinë steril apo të çdo mjeti tjetër të improvizuara. Pas shqiptimit të zakonshëm sterile duhet të bllokoj atë në trup me anë të materialit hermetik. Në thekshëm plagët e gjoksit është e rëndësishme që në një indeve të lehtë dhe të butë ka qasje në ajër. Si vozduhoyzolyruyuscheho material mund të përdoret me kapem film, qese plastike, gome. Pasi plaga është i mbrojtur kundër hyrjes së ajrit duhet prybyntuvaty fashë imponuar dhe mushama duke përdorur një pëlhurë të veçantë të gjerë apo fashë. Fashë duhet të jetë shumë kujdes, koprrac forearms. Është e rëndësishme për të siguruar pasuri të patundshme fashë të shtrënguar dhe prymotaty atë të trupit. Pas ndihmës së parë duhet të mbjellë një viktimë, apo t'i jepte një pozicion gjysmë-ulur. Shtrirë në plagët e gjoksit është e ndaluar rreptësisht. Nëse viktima ankohet për dhimbje, ju mund t'i japë atij një mjet anastezik pilulë. Është shumë e rëndësishme për t'u marrë parasysh se disa painkillers hollimin e gjakut, e cila mund të rrisë gjakderdhje. Nëse pacienti skadon gjak, t'i japë atij këto barna është rreptësisht e ndaluar. Viktima mund të sugjerojnë pijshëm tepruar. Menjëherë pas ndihmës së parë duhet menjëherë të marrë pacienti në spital ose thërrisni një ambulancë. Ndërsa viktima pret ardhjen e mjekëve, ai duhet të aplikojë për plagë të ftohtë dhe të sigurojë paqe të plotë të mendjes. Është e rëndësishme për specialistët e mbërritjes të bërë lëvizjet e panevojshme, pasi kjo mund të jetë shumë e rrezikshme. Nëse viktima plagë është një objekt i huaj, kjo mund të ekstrakt. Kjo duhet të trajtohet nga mjekët. Para se ardhja e jashtëzakonshme është e rëndësishme për të siguruar Prona, lëndë, rollers dhe fiksimin ajo prybyntuvaty përdorur zakonshëm garzë. Vlerat ndihma e parë nuk mund të jenë të ekzagjeruara. Se si të saktë do të ndihmohen do të varet në shëndetin e mëtejshëm dhe jetën e viktimës. Është e rëndësishme që të gjithë ishte në gjendje të ofrojnë ndihmën e parë të saktë në përputhje me llojin e lëndimit që është marrë. Kohët e fundit rregullat e ndihmës së parë mësohet edhe për nxënësit. Ndihmë me plagët e gjoksit duhet të sigurohet menjëherë. Të gjitha veprimet duhet të jenë të destinuara për të shpëtuar jetën e viktimës, lehtësimin e dhimbjeve dhe vuajtje.