Simptoma të rrezikshme të sëmundjes sy


Për të thonë se sëmundjet e caktuara të syrit, simptomat janë ato që çojnë në vizion të reduktuar nuk është e saktë. Në fakt çdo sëmundje sy mund të shkaktojë humbjen e vizionit nëse nuk trajtohet.

Pothuajse të gjitha sëmundjeve të syrit kanë simptoma fillestare të ngjashme. Sytë bëhen ngjyrë rozë, shpejt lodhur kur shkarkimi tension ndonjëherë shfaqet në formë të lotëve apo edhe plehrat. Në trupin e butësi shpallur, u rrit në një prekje, kruajtje, mund të ulet vizion.

Ndarë në sëmundje të rrezikshme dhe jo të rrezikshme, sëmundje syri nuk është krejtësisht e vërtetë. Edhe ato sëmundje që zbatohen tek mjeku nuk pranohet, nëse trajtimi i gabuar shkakton fenomene të pakthyeshme që nuk ndikojnë vetëm vizion, por mund të përkeqësohet shëndetin e përgjithshëm.Shpesh ndodh konjuktivit - një sëmundje inflamatore shkaktohet nga një bakterie të ndryshme dhe mikroorganizmave - në qoftë se nuk trajtohet, çon në një sindrom të "syrit të thatë", duke shkaktuar patologji kanalet lacrimal. Konjuktivit mund të jetë formë virale, alergji, penetrimi i një trupi të huaj në sy.

Rastësisht, trupi i huaj, i cili merr në sy, dhe në shumicën e rasteve kërkon në mënyrë të pavarur, gjithashtu mund të shkaktojë dëme të pakthyeshme në sy, duke shkaktuar infeksionin ose kokërdhok dëmtuar infektive. Ky i fundit madje mund të shkaktojë shkëputje retinës.


Pezmatimi i nervit optik që rezulton rinitit të zakonshëm në qoftë staphylococci kalojë nga organet e frymëmarrjes e vizionit. Në këtë rast çon në përkeqësimin e një të ftohtë të zakonshëm.


Këto baktere - staphylococci dhe streptokoket shkaku эndofalmyt - inflamacion i trupit tejdukshëm e syrit dhe keratitit - fillon me shkatërrimin e kornea. Të gjitha sëmundjet janë të natyrës infektive, dhe i kënaqur në fazën fillestare nuk shkakton komplikime. Nëse trajtimi lënë pas dore, duke çuar në vizionin reduktuar, keratitit dhe madje edhe verbëri.


Patologjia shkaku i shumë sëmundjeve endokrine, të tilla si diabeti dhe hipertensionit. Kur këto ndryshime ndodhin enët e gjakut okulare në muret e tyre rrit dendësia pengon oksigjenin.

Në shkelje të bulges kokërdhok sistemin endokrin, imazhi fillon dvoyitysya. Të gjitha sëmundjet që kërkojnë trajtim specifik me kortikosteroidet. Rrezikshme për komplikime vizion që lindin kur sëmundje të tilla si tuberkulozi, sifilizi, toxoplasmosis. Futja e patogjenëve që ndikojnë në enët e gjakut dhe shkakton përkeqësimin e mprehtësi vizuale.


Trachoma, sëmundje syrit që shkakton klamidia. Ndikimi kryesor në përhapjen e johigjienik sigurojë uyazyka. Herët në sëmundje ndikon vetëm qepallat - se ç'ishte të skuqeshe, qerpikët rrinë së bashku në mëngjes nga plehrat. Pastaj kornea prekur, turbullt fillon nga qepallat e saj shqyer jashtë. Sëmundja mund të çojë në verbëri.

Ethe reumatike, një sëmundje inflamatore të lidhura me sistemin kardiovaskular, ka një ndikim shkatërrues jo vetëm për muskujt në trup, por edhe organin e vizionit. Proceset patologjike ndikojnë sytë indeve vaskulare janë arterie të prekur, nganjëherë vdesin objektivat fushat e anijeve retinës. Si rezultat i reshjeve dhe vizionit mund të zhvillohet verbëri.


Sëmundje e rrezikshme sy që fillon me shkeljen e rrjedhjes së lëngjeve lotsjellës që akumulon, squeezes enët e gjakut furnizuar trupin e oksigjenit. Rritja e presionit intraokular, qartësia e bie, kur shikon në objekte të ndritshme - të tilla si një llambë të lehta me ngjyra të ndezura ose ekran - mund të shihet rreth drite. Emri i sëmundjes - glaukoma.

Nuk është një sëmundje e njerëzve të moshuar, kryesisht pas 45 vjetësh, dhe në mënyrë të konsiderueshme dëmton cilësinë e jetës, reduktimin e mprehtësi vizuale dhe duke shkaktuar verbëri. Trajtimi i sëmundjes kryhet si terapeutikisht dhe përmes operacionit. Ai vuan nga glaukoma, jo vetëm duhet të jenë të regjistruar si një okulist, por në shumë mënyra për të ndryshuar stilin e jetës: të ndjekin një dietë të veçantë, për të shmangur aktivitet fizik. Në këtë nivel të oftalmologjisë bashkëkohore mund të ngadalësojë vetëm poshtë procesin dhe shkaktojnë sëmundje në faljen qëndrueshme. Shpëtoj e glaukoma nuk është ende e mundur.


Sëmundje sy, në të cilën qepallat janë të prirur për inflamacion, i quajtur "elb". Ndonjëherë, ai kthehet te mjeku nëse ka pasur një shekull "zbukurim". Por në qoftë se sëmundja ka filluar apo të aplikoni trajtimin e gabuar - për shembull, për të shtrydh qelb - sëmundja mund të përhapet në të gjithë trupin. Në këtë rast, nuk yyazytsirnist merrni inflamacion të trurit ose sepsë.

Sëmundjeve të syrit kanë simptoma të ngjashme, dhe për fat të keq, në qoftë se ata nuk i kushtoj vëmendje të mjaftueshme, duke çuar në të njëjtin rezultat - pengojë vizion. Ynë përfundim - sëmundje e syrit duhet të trajtohen në kohë.