Pengimi i tubave fallopiane


Ekzistenca e tubave fallopiane e grave kanë tendencë për të mësuar në dy raste - kur ata nuk mund të merrni shtatzënë dhe kur ka një shtatzëni ektopike.
Tubat fallopiane janë thelbësore në shtatzëni. Kjo nuk është një takim i spermës me një vezë.
Tub mitrës kap fundin e saj të lirë e vezës që erdhi nga vezore, dhe e shtyn atë në tub. Ka pret spermës dhe vezë embrionin pas fekondimit tub është shtyrë në mitër ku ajo duhet të bashkëngjitni për rreshtim të mitrës.


Kështu, tubat fallopiane duhet të jetë jo vetëm e kalueshme, por duhet të jetë në gjendje për të lëvizur vezën e pjelluar në mitër.
Dy shkaqet më të zakonshme shkatërrimin e tubave fallopiane janë:Procesi inflamator (kryesisht Chlamydia)


pësuar ndërhyrje kirurgjikale, kryesisht në organet e legenit (duke përfshirë heqjen e apendiksit)

Kontrolloni qenët i qartë tubave në mënyrat e mëposhtme:

HSG ose msg (hysteroscopy - ose nëntokësore - salpynhohrafyya)
Hydrosonohrafyya

Laparoscopy
FertiloskopiyaMë të përdorura GHA. Ajo në fakt X-ray e tubave fallopiane. Në mënyrë për të ekzekutuar këtë grua shtënë shtrihet në një tavolinë të veçantë në X-ray në kanalin e qafës së mitrës futur në një tub të veçantë përmes të cilit mitra injektuar materialin kontrast. Materiali Kontrasti mbush mitrës dhe nuk duhet të vijë një tub, dhe pasi ata përhapen në zgavrën e barkut.

Kjo procedurë mjaft të pakëndshme, por kjo është në shumicën e rasteve më të sakta dhe pa kirurgji për të vlerësuar qenët i qartë tubave. Ajo matet jo vetëm tub pėrshkueshmėrisė (pikën e kontrollit ose jo), por ju mund të shihni se si tub ndryshuar - ajo mund të rritet në masë të madhe yzvytoy, parulla nënës etj Sigurisht, më mirë tub foto është bërë, më shumë informacion që mund të sjellë.

Ndonjëherë tub foto dhe ka një efekt terapeutik (ka raste të shtatzënisë pas HSG). Kjo është për shkak të faktit se gjatë procedurës substancë kontrasti injektuar në mitër në presion të ulët dhe nëse tubat fallopiane janë spikes hollë brendshme, ata janë të thyer dhe tuba janë të kalueshme.
Deri kohët e fundit (në disa klinika ajo është përdorur sot e kësaj dite), ka pasur një metodë të qenët i qartë rivendosjen e tubave fallopiane, të quajtur "hydrotubation." Metoda konsistonte në faktin se çdo ditë për grua mesatare 10 ditëve tub padepërtueshëm njëjta siç përshkruhet më sipër u prezantua në mitër e një zgjidhje që përmban ilaçe të ndryshme. Duke përdorur këto ilaçe dhe presionin e krijuar nga pistoni shiringë, rivendosjen tuba qenët i qartë - në fakt defekt ato. Nga kjo teknikë thuajse vidyazykalysya pasi trajtimet alternative dhe atje ishte metodë tejet e dhimbshme (shumë gra klithën me zë).Hydrosonohrafyya


Në fakt njëjtë si GHA, por në këtë rast, imazhi i marrë nga aparatet me ultratinguj. Në përmbajtjen e saj të informacionit, kjo metodë në mënyrë të konsiderueshme inferiore ndaj GHA, por pacienti mirë tolerohet.


Laparoscopy


Metoda kirurgjikale e vlerësimit të qenët i qartë Tubali. Në mënyrë tipike, izolimi është vetëm për këtë qëllim është në dispozicion. Në laparoscopy injektuar në blu mitrës, e cila është qartë e dukshme në zgavrën e barkut. Tuba tilla zakonisht të kryer kontrolle pas operacionit të mbështjelljes të veçanta që penguar tuba pėrshkueshmėrisė.Fertiloskopiya


Hetimi i tubave fallopiane dhe organeve të legenit përmes shkop pasmë vaginale - kjo metodë është e ngjashme me laparoscopy, jo vetëm mjetet e paraqitura nëpërmjet murit të barkut mëparshëm, dhe një vlanalysche. Kjo metodë e kombinuar me hysteroscopy. Me këtë metodë ju mund të kryejë transaksione të vogla.
Kështu, metoda optimale e kontrolluar qenët i qartë Tubali HSG është.


Trajtim


Ka 4 metoda për të rivendosur qenët i qartë tubave.Laparoscopy
Fertiloskopiya

Recanalization i tubave fallopiane
HydrotubationNga të gjitha këto metoda e restaurimit qenët i qartë tubave Unë nuk rekanalyzatsyyu përshkruar.


Recanalization i tubave fallopiane


Me këtë metodë, ju mund të rivendosur qenët i qartë i tubave fallopiane në departamentet e tyre origjinale. Nen kontrollin e aparatit rreze-X është futur në përçuesit mitrës hollë nëpërmjet të cilit i kateterit lëviz spray. Eksploro gradualisht të fillojë në gojën e tub, e ndjekur nga avancimin e një kateteri. Kanaçe fryrë, duke zgjeruar lumen e tubit. Explore lëviz kateteri në të deri në tub nuk është i pranueshëm. Kjo rezulton jo gjithmonë, sikur tub shumë terhiq saykoy Outdoor, brenda trajtuar kjo ndodh.

E rëndësishme!
Çfarëdo metodë nuk është kryer rivendosur qenët i qartë tubave - efekti zakonisht nuk është ruajtur për një kohë të gjatë, dhe gjendja shumë të mëdha yyazytsirnist rikthim.
Të qenët i qartë tub Restaurimi nuk do të thotë se ajo është funksionalisht tub aktive mitrës, me fjalë të tjera - në qoftë se të lëngshme tub lirisht kalon - nuk do të thotë se ajo do të jetë në gjendje të sigurojë transportit vezën e pjelluar në mitër.
Sigurisht, ka raste kur një shtatzëni normale evoluar në gypave shumë të modifikuar apo edhe në qoftë se vetëm një tub dhe një vezore të ruajtura, të vendosura në anët e kundërta. Këto janë përjashtime që provojnë rregullin.Si për të vendosur - çfarë duhet të bëjmë me tubacione?


Pyetja - se a për të rindërtuar tubat fallopiane, ose të zgjedhin metodën e mbarësimit artificial.
Me rëndësi të madhe është mosha. Nëse jeni tuba të rinj dhe në telashe mitrës nuk e kanë pritur çrregullime të tjera që parandalojnë shtatzëninë - ju mund të përpiquni për të rivendosur qenët i qartë e tubave gjatë vitit dhe të përpiqen për të marrë barrë. Nëse ju nuk mund të - mos e humbni kohën dhe menjëherë opratytes të teknikave të IVF. Kjo ndodh se pas lindjes së fëmijës së tyre të parë nga IVF shtatzënisë në të ardhmen atje natyrisht. Kjo është për shkak të faktit se gjatë rritjes së bremennosty mitrës në madhësi dhe mund të ndodhë ndarja e pavarur të mbështjelljes dhe rivendosjen qenët i qartë tubave.

Pas 35 vjet me varfëri të zgjatur dhe pengim Tubali - është kryesisht për të dhënë preferencë të IVF. Me kalimin e kohës cilësia e vezëve përkeqësohet dhe rreziku i çrregullimeve gjenetike në fetus. Përse të humbim kohë duke u përpjekur për të rivendosur qenët i qartë i gypave nuk është e këshillueshme - merr kohë, dhe kjo luan kundër jush. Ju gjithashtu keni një Shasit të mëdha pas lindjes së fëmijës së tyre të parë të zgjidhur problemin e tubave të mitrës.
Është e rëndësishme të kujtojmë se pas restaurimit të qenët i qartë Tubali rritur rrezikun e shtatzënisë ektopike.

Sigurisht zgjidhur çështjen e asaj taktika për të zgjedhur e vështirë, por unë mendoj se ideja ymeeya e problemit do të jetë më e lehtë për të diskutuar atë me mjekun tuaj dhe së bashku të marrë vendimin e duhur.