Biseda shqetësuar në lidhje me psoriasis


Një momente veçanërisht të pakëndshme që rrjedhin nga psoriasis janë pyetje të vazhdueshme që rrethojnë gjendjen e lëkurës tuaj. Shumica e njerëzve nuk e di me të vërtetë shumë në lidhje me sëmundjen, natyrisht, nga frika se psoriasis është ngjitëse.
Sëmundjet e lëkurës gjithmonë të shkaktojë një grimë e frikës dhe tensionit, sqarime në mënyrë të pafundme me miqtë dhe kolegët e pashmangshme. Për të ditur se si për të shpjeguar gjendjen time përreth, të vërtetë e rëndësishme edhe në aspektin e shëndetit tuaj larg. Përballuar me psoriasis - është në vetvete e vështirë, sjell momente mjaft të pakëndshme. Një rrisë më tej simptomat e stresit të sëmundjes.


Mjekët me përvojë janë këshilluar të mos për të fshehur sëmundjen tuaj. Sa më shumë njerëz e dinë në lidhje me atë, e më shumë mbështetjen dhe ndihmën që ju mund të merrni. Për më tepër, ndershmërinë tuaj dhe hapje të parandaluar përqendrim të dhimbshme vetëm në veten e tyre dhe shëndetin e tyre.
Pra, këtu janë gjashtë rregulla të thjeshta që duhet të merren parasysh kur rozyazytsi e psoriasis me miqtë dhe kolegët.


1. Zgjidhni kohën e duhur për të kapur thread e psoriasis


Diskutoni sëmundje mjaft të vështirë, kështu që zgjidhni një vend të përshtatshëm për ju dhe kohën. Më të relaksuar dhe i qetë ju mendoni, më të rehatshme të ndjehen dhe partneri juaj. Mobilimin rozyazyka vijnë në masë të madhe varet nga personi me të cilin ju do të ndajnë diagnozën e tyre. Me një koleg, të tilla si psoriasis më e lehtë për të diskutuar gjatë një pushim dreke. Në qoftë se ju të përballet me detyrën për të folur në lidhje me sëmundjen një djalë i ri / vajzë, të përpiqet për të organizuar një takim të veçantë që ka të hapur.
2. Mendoni se çfarë ju do të thoni në lidhje me psoriasis


Përgatitja e hershme për bisedë mund të ndihmojë në mënyrë të konsiderueshme, si gjatë një rozyazyka të rënda nuk duhet të dhimbshëm fjalët e kërkimit. Përveç kësaj, ju do të jenë më të relaksuar. Sasia e informacionit që ju jeni do të tingëllojë, varet nga bashkëbiseduesit tuaj. Kolegu e mjaftueshme për të dini se psoriasis është absolutisht ngjitëse. Kreu duhet t'i kushtohet detajet e trajtimit në qoftë se ajo nganjëherë kërkon kohë kompensues off. Një dashnor duhet të shpjegojë në detaje se çfarë ka për t'u përballur për shkak të sëmundjes.

Në përgatitje për veçanërisht të rëndësishme, rozyazyka delikate të përpiqen për të diskutuar planin bisedë me dikë nga të afërmit që kanë qenë prej kohësh në dijeni të sëmundjes suaj. Kontaktoni, të tilla si një prind apo bashkëshort. Ajo është dashuria dhe kujdesi për ju do të ndihmojë njerëzit të gjejnë fjalët e duhura dhe për të përcaktuar një sasi mjaftë e informacionit. Ju edhe mund të kërkoni një të dashur për të marrë pjesë në rozyazytsi të tilla, si mbështetje është asnjëherë e tepërt.


3. Menjëherë Zhvillimi frikën përreth


Disavantazhi i tjerët sjell frikë se sëmundja juaj mund të jetë ngjitëse. Prandaj, menjëherë Bindur bashkëbiseduesit. Shpjegoni se psoriasis është një gjendje kronike e shkaktuar nga një përgjigje imune anormale. Ju gjithashtu mund të mbani mend atë ndjenjë, për të përshkruar kursin e trajtimit. Me ndjeshmëri reagimet kanë të bëjnë me bashkëbiseduesit. Nëse ju shihni se ajo është e tensionuar dhe kufizohet thjesht sqaruar bazat të rëndësishme dhe të kaluar në diçka tjetër. Pas të gjitha, ju gjithmonë mund të kthehet në këtë çështje të ndjeshme në rast nevoje. Ndonjëherë ajo është e dobishme për të lidhur rreth një burim i mirë i informacionit rreth psoriasis.4. Na tregoni se si ju ndjeheni për shkak të sëmundjes


Duke folur për psoriasis nuk është vetëm shkëmbimi i informacionit. Ajo gjithashtu tregon shkallën e intimitetit dhe sinqeritetin e njerëzve të rëndësishëm për ju. Më të hapur se jeni me dikë, aq më shumë mundësi që ju të merrni më të mirë të mbështetur veçanërisht në trajtimin e psoriasis. Pas tërheqje të vazhdueshme vetëm shton stresin, i cili është shkas i sëmundjes.


5. Vazhdoni bisedën më vonë


Në disa raste, njerëzit thjesht nuk e di se si të reagojnë ndaj ndershmërisë tuaj. Ndoshta ata kanë nevojë për disa kohë për të menduar gjëra përmes, për të vendosur për çështje të rëndësishme. Nëse biseda juaj e parë dështoi, provoni një tjetër kohë. Mos e mbuloni temën plotësisht me njerëzit me të cilët bachytesya kohë. Ajo duhet të përballen me psoriasis përditshme. Trajtimi merr një kohë të gjatë, pothuajse gjithmonë sjell më shumë parehati dhe stresi. Kështu që ju duhet të merrni nga të tjerët aq rehati dhe besimin, kur ju mund të ndajnë shqetësimet tuaja dhe inconveniences.6. Pranoni veten si jeni.


Në qoftë se njerëzit me të vërtetë të respektojnë dhe të kujdesen për ju, ata do të kuptojnë dhe të vjen keq. Nëse dikush ndihet siklet për shkak të diagnozës tuaj, mos harroni, kjo është vetëm problemi i saj, jo tuajat. Askush nuk është i përsosur. Secili prej nesh ka meta e saj. Pra, në qoftë se një nga miqtë tuaj mund të vijnë në kushtet me sëmundje juaj ka kuptim në marrëdhëniet e ardhshme?