Mospërmbajtje e feces dhe gazeve - një problem i cili hezitoni të bisedoni


  Çrregullimet e mëposhtme dhe sëmundjet që njerëzit janë turp dhe nuk përpiqen për të folur rreth tyre për të tjerët. Lista e këtyre çrregullimeve, ka nga ata që qëndrojnë në mes të njerëzve të zakonshëm bëni shqetësimin dhe frikën. Mospërmbajtje e feces dhe gazrave apo inkontynentsiya anal - është një nga këto çrregullime.
Format dhe llojet e mosmbajtjeje fekal dhe gazeve 

Mospërmbajtje e feces dhe gazeve - një problem që është shkaktuar nga paaftësia për të kontrolluar funksionimin e muskul unazor pasme. Ekspertët identifikojnë 3 pasme klasën muskul unazor mangësi:Dhe shkalla e humbjes vërejtur së kontrollit mbi procesin e mbytjes me gaz. Në këtë rast, rrjedhjet e feces, kur para se të kërkojnë të kenë lëvizjet zorrë.


 

Shkalla II - gazi mospërmbajtje dhe stol të lëngshme. Rrjedhjet e stol ndodh spontanisht, para se ky pacient nuk e ka ndier nevojën për të zbrazët zorrë.


Shkalla III - Kjo është forma më e vështirë e humbjes së kontrollit mbi punën e muskul unazor pasme - gaz krevat, të lëngshme dhe të ngurta stol.


Për foshnjat myyazytsilne zbrazjes - kjo është normale. Fëmija duhet të mësojnë për të kontrolluar këto procese në 3 vjet. Nëse problemi dhemb rritur jo - kjo është një problem serioz. Kjo ndodh më shpesh në të moshuarit, dhe bashkohet me këtë të mosmbajtjeje. Megjithatë, ka situata kur lëvizjet zorrë të ndodhë në mënyrë spontane një herë dhe ishte për shkak të situatës jo standarde (me stres të fortë, R3r3r367. Helmimit me ushqim, etj). Mospërmbajtje të rënda mund të ndodhë në pacientët me diarre kronike, një listë e hemorroide. Mosmbajtjeje pjesshme ndodh për shkak të humbjes së tonin e muskul unazor brendshme anal, e cila mund të shkaktohet operacionet proctological, si dhe në të moshuarit, kur duke u përpjekur për të ri mbajtjen e feces.


Diagnoza e mosmbajtjeje fekal

Diagnoza nuk ofron ndonjë vështirësi, sepse në bazë të ankesave të pacientit. Hulumtimi i kryer për të përcaktuar arsyet për të cilat ekziston urinar dhe zgjidhni trajtimin e duhur. Metodat e diagnostikimit të përdor moderne të mjekësisë përfshijnë:


Manometry anal për të vlerësuar muskul unazor ton. Studimi përfshin matjen e presionit në kanalin anal në pushim dhe stresi.


Ultrasonografia Endorektalnyy zbulon defektet e muskul unazor, dhe - trashësia e sphincters brendshme dhe të jashtme.


Përcaktimi i volumetrike rektumit prag ndjeshmëri. Nëse kjo shifër devijon nga norma, kjo është një shkelje e akteve të jashtëqitjes,


Trajtimi i inkontenintatsii anal

Zgjedhja konretno trajtimit varet nga shumë faktorë, duke përfshirë moshën e pacientit, shkaqet e mosmbajtjeje, shkalla e sëmundjes. Mjekësi sot përdor tre metodat e trajtimit: kirurgji, ilaçe dhe jo-ilaçe.


Kirurgji Zgjidhja është përdorur për një kohë të gjatë dhe të treguar në rastet kur mosmbajtjeje është shkaktuar nga një defekt apo lëndime muskul unazor. Operacioni i përkasin kategorisë së plastike. Varësisht nga shkalla e shkatërrimit muskul unazor kryerjen e një lloj të caktuar të kirurgjisë: sfinkteroplastika, sfinkterohlyuteoplastiku, operacion Tirsha (tani pothuajse jo-ekzistente) ose operacion Fayerman. Operacionet plastike të paefektshme në qoftë se fibrave të muskujve muskul unazor janë të dëmtuara.


Nëse shkaku është një çrregullimet urinare funksionale të sistemit nxjerrës dhe traktin e tretjes, ajo është e përshtatshme për mjekim. Droga përdorur dy grupe: disa prej tyre kanë për qëllim adresimin e problemeve të tretjes apo sistem nxjerrës, dhe tjetra - ndikon në tonin e muskujve të hapjes anal. Në disa raste, ju mund të caktojë duke marrë qetësues, për të zvogëluar ankthin e fortë pacientin.


Trajtimi jo-Medikamenti i inkontinentatsii anal përfshijnë një shumëllojshmëri e metodave. Në thelb parashikon me mosmbajtjeje fekal kanë një prognozë të favorshme. Megjithatë, duke folur për përfundim të suksesshëm nuk është e nevojshme në rastet kur shkaku është çrregullim psikologjik.


Ushtrim , Kegel zhvilluar dhe Duhanova synon trajnimin muskujt e muskul unazor. Teknika konsiston në faktin se nëpërmjet anusit futur një tub të veçantë (të aplikuar më parë vazelinë) në zorrën e trashë, tensionet pacientit në komandën dhe relakson muskujt e muskul unazor anal. Ushtrime të tilla janë mbajtur 5 herë në ditë, kohëzgjatja e seancës eshte nga 1 deri në 15 minuta. Ata duhet të mbajnë për 3-8 javë. Megjithatë, do të ishte e panevojshme dhe të ushtruar për të ndihmuar në forcimin e gluteal dhe muskujt e barkut.


Metoda Biofidbek mundëson trajnimin e muskujve, e cila është e rëndësishme në fazat e hershme të sëmundjes. Në anusit futi një tullumbace të veçantë elastike, pacienti përpiqet të compress, çdo gjë që ndodh mjeku mund të shihni një monitor kompjuteri, e cila lejon për të monitoruar dhe vlerësuar procesin.


Electrostimulation bazuar në rryma elektrike me mbaresa nervore të muskujve muskul unazor e pasme. Në trajtimin është "priuchivanie" apo "rikualifikimin" muskul unazor për të kontrolluar jashtëqitje.


Trajtimet psikoterapeutike lejojnë për të zhvilluar reflekset për aktet e jashtëqitjes në një vend të caktuar dhe për një kohë të caktuar. Megjithatë, kjo nuk ka gjithmonë të japin rezultatin e pritur dhe efektivitetin e saj provuar vetëm në rastet kur problemet me mosmbajtjeje kanë një bazë psikologjike.


Të ballafaquar me këtë problem ca mosmbajtjeje fekal ose gazeve nuk do të jetë turp për të kërkuar ndihmë mjekësore për shkak se vetëm trajtim në fillim do të lejojë një person të kthehet në jetën normale. Është e rëndësishme që të tregoni mjekut tuaj në lidhje me detajet e çështjeve që do të lejojë atë për të gjetur dhe për të krijuar shkakun e sëmundjes.


 
R3r3r3146.