-Non Hodgkin Limfoma si burgers organizëm hakmarrje


Kjo shkaktoi një rritje të mprehtë në numrin e kancereve të gjakut në mesin e evropianëve në vitet e fundit? Mjekët sugjerojnë se shkaku mund të jetë dietë të paekuilibruar.
Një nga shkaqet kryesore të vdekjes nga kanceri i gjakut është jo-Hodgkin Limfoma, i cili përfaqëson një numër të kushteve patologjike e qelizave të bardha të gjakut. Deri kohët e fundit, shkencëtarët kanë menduar se pse sëmundja është papritmas filloi të marrë të përhapura në mbarë botën.
Tani ishin hipotezat të caktuara të mbështetura nga të dhënat eksperimentale. Në hulumtim përfshirë 601 gra nga -dobrovolets Connecticut me konfirmoi jo-Hodgkin Limfoma-së. Hulumtuesit mbledhur informacion të detajuar rreth pjesëmarrjes dietë dhe të hahet zakonet e një 717-ty e grave që nuk vuajnë nga kanceri.


Ajo u gjet se rritur konsumi i proteinave shtazore rrit rrezikun e Limfoma jo-Hodgkin. Gjithashtu nga kjo sëmundje e tmerrshme nuk mund ta mbrojnë veten e tyre, njerëzit në dietë yndyrë shumë të ngopur e të cilit. Nga ana tjetër, në qoftë se ju preferoni ushqime të pasura me fibër dietik, veçanërisht në qoftë se ju hani shumë fruta dhe perime sesa qytetari mesatar, zhvillimi i Limfoma jo-Hodgkin yyazytsirnist ulur në mënyrë dramatike.
Studimet e mëparshme kanë treguar për fakte të ngjashme. Tani, sipas kreut të eksperimentit, u bë e qartë se shkaku kryesor i rritjes së shpeshtësisë së Limfoma misterioz jo-Hodgkin është një dietë të lartë në mish, yndyrna të ngopura, produktet e qumështit, vezët dhe të vogla - fibra, fruta dhe perime.
Dietë paekuilibruar - trupi i sëmurë


Në tri dekadat e fundit, kanceri i papritur i përhapur në SHBA dhe Evropë. Kanceri i mushkërive të shkaktuara nga pirja e duhanit - i pari. Kanceri i lëkurës ndjekur, origjina e të cilave shtrihen në sunbathing kapur. Më në fund, limfoma jo-Hodgkin.
Mbledhja e fundit kombinon sëmundje shumë, kanë karakteristika të ngjashme çrregullim. Ndoshta kjo është për shkak të disa arsye, që lidhen me njëra-tjetrën, por kjo marrëdhënie nuk është e qartë. Mjekët nuk mund ta shpjegojë atë, këtë herë ata u përball me një arrë të vërtetë të vështirë për të goditur. Ka një tendencë të shfaqjes së tumoreve malinje të gjirit, mëlçisë dhe të zorrës së trashë. Për më tepër, njerëzit dominojnë në mesin e pacientëve me peshën e trupit të lartë.

Too dietë yndyrë të vërtetë mund të jetë i lidhur me shtim në peshë. Por njerëzit dietë të cilëve nuk është i pasur me karbohidrate, gjithashtu bien në rrezik për Limfoma jo-Hodgkin kur karrota të freskëta preferojnë biftek ngjyrë të lehtë.
Një tjetër faktor dëshmuar që rrit rrezikun e sëmundjes është një sistem i keq imunitar, të tilla si pacientët me AIDS. Shkencëtarët sugjerojnë se aktiviteti i sistemit të mbrojtjes së trupit dhe jo në më pak të varur nga të ushqyerit e duhur.
Trupat tanë kanë për qëllim për të rivendosur shkatërruar. Por, çfarë nëse trupi i mungon ushqyesve për të punuar si duhet? Shumë varet nga balancimin e dietë.Produktet që pengojnë zhvillimin e kancerit


Mjekët të cilët kryer studimin, nuk insistojnë në vidyazytsi e mishit. Dhe nuk do të quajnë ngrënë perime në sasi të mëdha. Mjaft të arsyeshme, plani racional të ushqyerit.
Eksperimenti tregoi se njerëzit që të konsumuar një sasi të madhe të produkteve të caktuara që janë të mbrojtura nga Limfoma jo-Hodgkin. Ky ushqim i mrekullueshëm përfshin:Domate
Brokoli
Kungull i njomë
Lulelakër
Qepë
Marule
Pras
Mollë
Dardha
Agrume
Natyrisht, përmirësimin e dietë në mënyrë të favorshme ndikon jo vetëm rrezikun e kancerit. Për shkak të faktorëve që çojnë në këtë sëmundje dhe çrregullime të sistemit kardiovaskular, kanë shumë të përbashkëta. Prandaj, të angazhohen në sport, hani siç duhet dhe nuk pi duhan. Këshilla të tilla keni dëgjuar si një fëmijë nga nëna ime. Por ata me të vërtetë janë themeli i një jetese të shëndetshme që do të ju kursejnë sëmundjet më të tmerrshme.