Një hap i ri drejt krijimit të kontraceptivëve për meshkuj


Për një kohë të gjatë çështja e sigurt dhe efektive drogës kontraceptive për burrat ikur vëmendjen e shkencëtarëve, por zbulimet e reja mund të ndryshojë situatën mbizotëruese.
Hulumtuesit kanë identifikuar një molekulë të veçantë, prodhimin e madhe e spermës. Ata argumentojnë se ky hap shkencore mund të çojë në krijimin e herë të parë që nga shpikjen e kondomit jo-hormonal, kontraceptiv sigurt mashkullor, veprim të cilit është lehtësisht i kthyeshëm.
Ndërsa ky i drogës është testuar vetëm në minj. Studimet e hershme në kafshët laboratorike të cilët ishin të dhënë molekulë e treguar, numri i spermës ka qenë në mënyrë të konsiderueshme më e ulët se në grupin e kontrollit. Përveç kësaj, sperma lëvizin shumë ngadalë. Përdorimi i drogës ka çuar me sukses në varfëri në minjtë pa ndikim të dëmshëm të dëshirës për të martohem. Për më tepër, numri i spermës pas ndërprerjes së terapisë së shpejti restauruar plotësisht me vlerat e tyre origjinale.


Hapi i ardhshëm, sipas shkencëtarëve, do të zhvillojë molekula veprim më të selektiv, i cili mund të jetë në mënyrë të sigurtë të caktojë njerëzit.
Sigurisht, kërkime të mëtejshme në këtë fushë të kërkojë përpjekje të konsiderueshme intelektuale, por shkencëtarët janë optimistë.


Opsionet kontraceptive për burrat janë të pakta


Ajo ka qenë më shumë se pivpovik pasi që të dyja shitja mori e parë pilula e kontrollit të lindjes për gratë. Dhe kjo industri është përmirësuar vazhdimisht.

Megjithatë, largimi i meshkujve të cilët nuk janë të gatshëm për t'u bërë prindër, ka vetëm dy opsione: vazektomi (ligation e kurrizit sperme) dhe prezervativëve.

Studim për qëllim krijimin pilulë për meshkujt, kryesisht e fokusuar në ndryshimin e bilancit të hormoneve seksuale, të cilat kanë rezultuar me një sukses të dukshëm.
Një problem tjetër në fushën e kontracepsionit drogës për burrat është prania e barrierës testicular që pengon depërtimin e molekulave të mëdha në departamentin e trupit, prodhimin e spermës.
Kohët e fundit, molekulë e vogël merret JQ1 titulluar lehtë kapërcen këtë pengesë.
Proteina specifike JQ1 ndikon në testiseve BRDT, pa të cilat prodhimin e spermës.Shfaqja e risi-kontraceptive në të ardhmen e afërt


Drogës mësipërm u zhvillua si një kurë të mundshme për kancer. Në BRDT ndikon një proteinë e shoqeruar me zhvillim tumori.
Shpikje Test në pacientët e kancerit do të fillojë së shpejti. Shkencëtarët në të njëjtën kohë të jetë në gjendje për të gjetur efektivitetin e molekulës si një kontraceptiv mashkullor.
Gjithashtu ne jemi duke punuar në krijimin e drogës që ndikojnë vetëm proteina BRDT. Kjo është e rëndësishme për shkak të efektit më të veçantë të drogës, kështu që është e sigurt.

Shkencëtarët thonë se përpjekjet e hershme për të zhvilluar një pilulë jo-hormonale kontraceptive për burrat kanë dështuar për shkak se droga nuk ishin drejtpërdrejtë të mjaftueshme për të ndaluar prodhimin e spermës dhe kështu nuk shkakton efekte të rënda anësore.
Mjekët janë optimistë në lidhje me kohën e përgjigje të një qasje të gjerë të kontraceptivëve orale për burrat. Sipas pikëpamjes së tyre, pllakat duhet të presin jo më shumë se disa vjet.