Terapitë e reja gjenetike Gjenetikës Humane të hipertensionit


Hulumtimi i ri ka identifikuar një hipertensionit përbashkët gjen - faktorin kryesor të rrezikut për sulm në zemër, goditje dhe dështimi i veshkave.
"Ne e dimë se hipertensionit është një sëmundje e trashëguar, dhe disa opsione që të çojnë në rritjen e presionit, janë instaluar më parë. Megjithatë, është e vështirë për të identifikuar gjenin përbashkët që është përgjegjës për presion në rritje ", - tha Christopher Newton Qendra Cech nga kërkimet gjenetike dhe studimin e sëmundjeve kardiovaskulare.
Në kërkimin e tyre, studiuesit përqendruar në gjene të njohura si NPPA dhe NPPB, përgjegjës për peptides natryyuretycheskyh prodhimin e A-tipit (ose peptidit atryalnoho dridhje) dhe B-lloj (ventricles shënues), i cili relakson enët e gjakut dhe janë të përfshirë në shpërndarjen e kripës. Eksperimentet kanë treguar se kafshët me dëmtuara dy kopje të gjenit NPPA gjasa për të zhvilluar hipertension, dhe madje edhe prania e një kopje do të rezultojë në rritjen e presionit në dietë të gabuar.


Hulumtimi i ri i bazuar në studimin e variante gjenetike e 30 mijë njerëzve. Fillimisht, studiuesit analizuan 1700 pjesëmarrësit për 13 opsionet odnonukleotydnyh Polymorphisms në gjenet NPPA dhe NPPB, duke kontrolluar nivelin e peptides natryyuretycheskyh A-tipit dhe B-lloj. Pastaj Opsionet odnonukleotydnyh SNPs përzgjedhur janë testuar në mesin e tre grupeve të pjesëmarrësve, ata gjithashtu analizuan peptides natryyuretycheskyh luhatje për shkak të ndryshimeve në presionin e gjakut.

Pra, shkencëtarët kanë identifikuar një variant gjen, gjendet në pothuajse 90% e cila rezultoi në një reduktim natryyuretycheskyh peptides A-lloj me 20% dhe të rrisë rrezikun e hipertensionit me 18%. Një tjetër, gjeti atyre një mundësi, kishte lidhje të ngjashme, por më pak të dukshme në mes të peptides dhe nivelit të presionit.

"peptides Natryyuretycheskye janë të njohur për të prodhuar kur zemra shkurtimisht, dhe të kontrollojë nivelin e tyre bëhet diagnoza e arrest kardiak," - thotë një nga autorët, duke thënë se ndërsa analiza e hershme të peptides përdorur për të parashikuar rrezikun e hipertensionit.
Megjithatë, trajtimet ekzistuese do të parandalohen mes njerëzve me një version aktiv të gjenit.