Të dhëna të reja mbi vaksinës HPV virusi lyth njeriut
Ka raste të komplikimeve pas vaksinimit kundër HPV?


Naomi Snell, banor 28-vjeçar i Melburnit, Australi, ngriti një padi civile kundër prodhuesit e farmaceutike të Merck pas një komplikime autoimune dhe neurologjike që lidhen me injektimin e vaksinës kundër HPV - Gardasil (Gardasil). Pas hyrjes e para e tre doza të vaksinës Naomi filloi cramping, dhimbje në shpinë dhe qafën, ajo ka humbur aftësinë për të ecur. Mjekët vënë diagnoza e saj "sklerozë të shumëfishtë", e cila më pas shtoi komplikime të tjera neurologjike të vaksinimit.


Shtatë gra të tjera në SHBA, e cila u shfaq pas marrjes Gardasil sërë problemesh shëndetësore mund të bashkohen në një padi civile. Dhe si numri i reaksioneve të rënda dhe nganjëherë fatale të vaksinës Gardasil vazhdon të rritet, atëherë ajo yyazytsirno vetëm fillimi.


Sklerozë të shumëfishtë, paraliza dhe simptoma të tjera të ngjashme nuk janë të pazakonta pas vaksinimit kundër HPV


Për fat të keq, raste të ngjashme me histori e Naomit, lidhur drejtpërdrejt me Gardasil, ndodhin më shpesh. Një nga rastet efektet anësore të vaksinës përshkruara në dokumentarin Mirë Madhe. Filmi tregon për Gaby Swank - studenti 15-vjeçar, i cili vendosi për të marrë vaksinë e Gardasil pas shikuar reklama në vaksinës Gardasil «Bëhu një më pak» në televizion. Ashtu si shumica e vajzave të rinj, duke marrë ilaçe, të përfaqësuar si një grup prej tre injeksione, ajo nuk ishte paralajmëruar në lidhje me efektet e mundshme anësore. Nga koha dokumentar u filmuar, Gaby ka pësuar dy goditje dhe si rezultat - paralizë të pjesshme. Shikimi i saj u përkeqësua dhe sot ajo vuan nga kapjet shpeshta. Gjatë vizitës në një shkollë më të madhe të kohës ajo ishte e detyruar për të përdorur një karrige me rrota që ajo nuk mund të lëvizë në mënyrë të pavarur me dhimbje të muskujve dhe lodhje kronike.


Një situatë e ngjashme ka ndodhur me 13-vjeçar Jenny Tetluk, zametyvshey shenja të përkeqësimit të shëndetit të një muaji pas vaksinimit kundër papillomavirus njeriut. Pesëmbëdhjetë muaj më vonë sëmundje degjenerative e muskujve bëhet saj paralizuar pothuajse tërësisht.


Neurologë mendim në lidhje me vaksinën "Gardasil"


Këto simptoma neurologjike janë hetuar në vitin 2009, neuroscientist Ian Sutton. Ai raportoi pesë raste të simptomat e sklerozës multiple menjëherë pas vaksinimit me gratë Gardasil, ai shkroi:

"Unë duhet të informojë pesë pacientët që manifestohet sindromi multyfokalnыy ose atipike demyelinating brenda 21 ditëve të vaksinimit kundër papillomavirus njeriut (HPV) vaksinës Gardasil tetravalent. Përkundër fokus në vaksinimin e grupeve të caktuara - gra të reja, të cilat në vetvete është një rrezik të lartë të sklerozë të shumëfishtë, demyelinating lidhje të përkohshme ndaj ngjarjeve në këto raste mund të shpjegohet nga imunitar-stimuluar grimcave të fuqishme pronat HPV që përbëjnë vaksinën ".Nuk ka konfirmim zyrtar nga efektet anësore të vaksinës?


Rights Watch gjyqësor - Shoqata publik, të angazhuar në hetimin dhe luftimin e korrupsionit në qeveri, kohët e fundit lëshoi ​​një raport të përditësuar mbi ngjarjet negative që lidhen me Gardasil. Dokumentet e marra nga qeveria e kontrollit të cilësisë së ushqimit dhe ilaçe SHBA, sipas dispozitave të Lirisë së Informacionit Akti, raportuar 26 vdekje të reja pas vaksinimit kundër HPV në periudhën nga 1 shtatori 2010-15 shtator 2011. Në vetëm një vit është regjistruar 26 vdekje në vijim Gardasil vaksinimit. Në të gjitha rastet - një i ri, vajzë parë të shëndetshme.

Avancuar vërejtur efektet e mëposhtme anësore serioze:Konfiskimet
Paralizë
Verbëri
Pancreatitis
Probleme me të folurit
Afatshkurtër Memory Loss
Sindromi Guillain-Barre
Kist ovarianNë periudhën nga maji 2009 deri në shtator 2010 është raportuar 16 të vdekur pas vaksinimit Gardasil. Gjatë kësaj periudhe kohore, siç raportohet nga zyra Judicial Watch, u bë i vetëdijshëm për 789 reaksioneve serioze negative që lidhen me përdorimin e Gardasil. Nga këto, 213 raste janë diagnostikuar paaftësi gjatë gjithë jetës dhe 25 raste të sindromës Guillain-Barre.Komplikime shkaqet pas Gardasil vaksinës


Komplikime serioze dhe vdekje pas vaksinimit Hardaksylom shpesh i quajtur "të rastit." Edhe pse nuk është saktësisht e qartë se çfarë është shkaku i shumë efekte anësore, megjithatë, dihet se grimcat Gardasil përmban modifikuar gjenetikisht proteinave të virusit dhe alumini, të cilat mund të ndikojnë në sistemin imunitar. Për më tepër, sipas prodhuesit e vaksinës në etiketë e drogës, vaksina nuk është testuar në aftësinë për të provokuar e kancerit apo toksiciteti gjene.

Në fakt, kompania lëshuar një vaksinë Merck në tregun farmaceutik për programin e licencimit të përshpejtuar, testuar atë më pak se 1.200 vajzave nën moshën 16 vjeç. Deri më sot, efektet më të rënda anësore, duke përfshirë vdekjen, janë të dokumentuara në provat klinike licencimin dhe kontrollin postmarketing vëzhgimet, hulumtuesit në Merck dhe zyrtarët e qeverisë në shëndetin publik të quajtur para "rastësi".


Ku mund të mësojnë në lidhje me rastet e komplikacioneve pas vaksinimit me Gardasil?Faqja e internetit e Qendrës Kombëtare për informacion në lidhje me vaksinën e SHBA ju mund të lexoni për reagimet ndaj Gardasil Gaby Swank dhe tregime të tjera të grave dhe vajzave, të cilat shpallur përkeqësim serioz të shëndetit pas injeksioneve Gardasil. Dhe në disa raste me vdekje menjëherë pas vaksinimit. Numri në rritje i komplikacioneve pas vaksinës Gardasil është shumë e madhe për të injoruar. Këto janë:Christina Tarsell, studenti 21-vjeçar kolegj Studio Arts në Bard College, vdiq papritmas dhe pa shkaqe të përcaktuara pas marrjes së tre injeksione të Gardasil në qershor 2008.

Megan, studenti 20-vjeçar kolegj, vdiq papritmas, pa shkaqe të përcaktuara, rreth një muaj pas injektimit të tretë të Gardasil. Shkaku i vdekjes panjohur.
Ashley, vajzë 16-vjeçar i sëmurë rëndë pas vaksinimit me Gardasil. Aktualisht sëmundja është bërë kronike - kërcënuese për jetën konfiskimet e rregullta, vështirësia e lëvizjes, vështirësi në frymëmarrje, mbrapa spazma, paraliza, dehidratim, humbje e kujtesës dhe konfiskimet.

Justifikuar vaksinimit kundër HPV?


Gardasil mbron kundër katër nga njëqind lloje të virusi lyth njeriut. Dyzet lloje virusi lyth njeriut është seksualisht të transmetueshme, dhe pesëmbëdhjetë prej tyre janë më të lidhur me kancerin e qafës së mitrës dhe lythat gjenitale në meshkuj dhe femra. Infeksioni HPV nuk është zbuluar dhe i dyshimtë për një kohë të gjatë, mund të jetë gjithashtu një shkak i kancerit të vaginë, vulvë, penis dhe anusit. Disa infeksione HPV mund të shkaktojë infeksione të vogla të lëkurës dhe lytha në duart dhe këmbët.

Disa lloje të infeksionit kronik me HPV, ose nevыlechenыe nuk zbulohet për një kohë të gjatë, mund të shkaktojë zhvillimin e kancerit të qafës së mitrës. Prania e virusit HPV për shumë vite kontribuon në zhvillimin e qelizave jo normale në qafën e mitrës, përfundimisht të shndërrohet në kancer. Me Pap testi mund të diagnostikojnë kancerin e qafës së mitrës dhe për të parandaluar yyazytsirnist e kancerit shumë më efikase se sa përdorimit të vaksinimit kundër HPV. Nëse ju në mënyrë rutinore bëni shpifjeve PAP, atëherë ju keni kohë të mjaftueshme për të zbuluar dhe trajtuar ndonjë ndryshim në qafën e mitrës.

Është e rëndësishme të dini se mbi 90% e grave të infektuar me HPV, qelizat e qafës së mitrës mund të natyrshme të pastrojë dhe të shërohen për dy vjet. Rastet e vdekjeve nga kanceri i qafës së mitrës në SHBA -.. 3 100 mijë njerëz, dhe sipas hulumtimit, në vitin 2011 për 12 mijë gra u diagnostikua me kancer të qafës së mitrës, të cilat 4,000 vdiq. . Në të njëjtën kohë në vitin 2009 në SHBA, rreth 34 mijë njerëz të vrarë në aksidente rrugore - norma e vdekjeve është 11 në 100 mijë raste.. Kjo dëshmon se gratë janë më shumë në rrezik për të vdekur në një aksident me makinë se i vdes nga kanceri i qafës së mitrës!

Incidenca e kancerit të qafës së mitrës është edhe më e ulët se në disa vende evropiane dhe pavarësisht nga fakti se shumica e grave të shëndetshme që jetojnë në vendet e zhvilluara, sistemi imunitar në përgjithësi është mjaft e fortë. Trupi gruaje natyrisht pengon virusi lyth njeriut në më shumë se 90% të të gjitha rasteve.
Pra, edhe në qoftë se keni kryer vaksinimin kundër HPV, ju në fakt diagnostikuar vetëm një prej dyzet ose më shumë lloje të HPV që janë seksualisht të transmetueshme dhe mbrojtja nuk janë të përfshira në vaksinë. Ju nuk do të mbrohen plotësisht kundër infeksionit. Dhe në qoftë se ju jeni të ekspozuar në një nga katër llojet e virusit që gjendet në vaksinë, vaksina kundër infeksionit dështon.

Me fjalë të tjera, në qoftë se ju vendosni për të marrë një shans dhe të vaksinohen, shanset tuaja për të kontraktuar një formë të HPV vazhdon të mbetet e lartë. Por HPV çojë në lythat gjenitale apo kanceri i qafës së mitrës, ose llojet e tjera të problemeve shëndetësore - është kryesisht i varur mbi gjendjen e sistemit tuaj imunitar. Por HPV është shkaku i kancerit të qafës së mitrës - do të tregojë një shpifje normale PAP.


Çfarë gabimisht presin nga vaksina HPV?


Shumë adoleshentë gabimisht mendojnë se vaksina kundër HPV zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të transmetueshme seksualisht kontraktuese. Për fat të keq, sipas një studimi të kohëve të fundit i kryer në SHBA, gati një e katërta e vajzave vaksinuar kundër HPV, gabimisht besojnë se vaksinimi do të zvogëlojë rrezikun e kontraktuese sëmundjeve seksualisht të transmetueshme si sifilizi dhe gonorrea. Është e qartë se në këtë fushë nevojitet arsimim më shumë.

U intervistuan rreth 340 gra, mosha mesatare e të cilëve ishte 17 vjet. Pas hulumtimit është bërë i pari i tre injeksione kundër HPV. Ajo kishte për qëllim për të përcaktuar se si vajzat perceptojnë rrezikut vaksinim HPV, rrezikun e kontraktuese sëmundje të tjera, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, dhe ata e shohin nevojën për sjelljen e mëtejshme të sigurta seksuale. Dhe ndërsa shumica e vajzave mendonin se vaksina nuk do t'i mbrojë ata nga sëmundjet e transmetueshme seksualisht, me përjashtim të HPV, 24% ishin të bindur se vaksina do të zvogëlojë rrezikun e infeksionit. Autorët e studimit, ata që janë në mënyrë të gabuar, ishin më pak gjasa për të marrë informacion të plotë në lidhje me infeksionin HPV dhe vaksina HPV. "Informacion në lidhje me vaksinën HPV dhe të ndihmojë në krijimin e një marrëdhënie besimi mes vajzave dhe nënave të tyre mund të parandaluar gjykimin e gabuar në mesin e të rinjve".Kompania Merck do të paditet?


Padia civile, sjellë nga kompania Merck në lidhje me komplikime dhe vdekshmërisë pas vaksinimit me Gardasil mund të ndihmojë për të tërhequr më shumë vëmendje për të komplikimeve të shkaktuara nga vaksina, e cila është themeluar në Shtetet e Bashkuara dhe të vënë në tregun farmaceutik pa prova të mjaftueshme shkencore në mbështetje të sigurisë dhe efektivitetit. Ashtu si në Australi, ka shumë vajza dhe gra në Shtetet e Bashkuara që flasin rreth asaj që ka ndodhur me ta pas marrjes injeksione Gardasil. Nëse ju ose një të dashur ka qenë i dëmtuar Gardasil ose ndonjë produkt tjetër, vaksina apo droga të tjera, ju lutemi të ndajnë historinë tënde me të tjerët, për sa më shumë të popullsisë ishte në dijeni të ndërlikimet e vaksinimit dhe recetë drogës.

Sigurisht, Merck heq dorë nga veprime ligjore. Kompania paguar miliarda dollarë në kostume me pretendime dhjetëra mijëra viktima të drogës Vioxx, dhe gjatë viteve ajo ka qenë e ngarkuar me më shumë se 55 miliardë. Dollarë në kompensim dhe gjobat. Për fat të keq, kompania amerikane Merck mbrojtur nga kontestet civile dhe është përgjegjës për komplikime dhe vdekje të lidhura me vaksinës Gardasil të, për shkak të mbrojtjes së ofruar nga kompanitë farmaceutike të qeverisë amerikane.
Barbara Ja Fisher, themelues i Qendrës Kombëtare për informacion mbi vaksinat, shpjegon:

"Në vitin 1986, ka pasur tre korporatë e madhe për prodhimin dhe shitjen e barnave dhe vaksinave në SHBA (Merck, Lederle, Connaught), dhe tani ka tetë (Merck, Pfizer, Sanofi Pasteur, GlaxoSmithKline, Novartis, Astra Zeneca, Biotherapies CSL, emergjente BioSolutions).
Gjithashtu në vitin 1986, kompanitë farmaceutike kanë kërkuar në Kongres për të zgjeruar atyre mbrojtje të pjesshme nga paditë e përgjegjësisë në lidhje me komplikime pas vaksinimit. Kompanitë argumentuar kërkesën që, pa mbrojtjen nga përgjegjësia, ata do vidyazykatysya prodhimin e vaksinave për fëmijët në Shtetet e Bashkuara.

Në shkurt të vitit 2011, kompanitë farmaceutike kanë marrë atë që ata donin: Gjykata e Lartë e SHBA dha kompanitë e drogës imunitet të plotë nga padive. Gjykata deklaroi se vaksina - "në mënyrë të pashmangshme e rrezikshme."
Pa ekzistencën e përgjegjësisë për veprimet, licencimin, shitjen dhe ofrimin e vaksinave në Amerikë, nuk ka një sistem të kontrolleve dhe balancave që do të bëjnë vaksina e sigurt dhe efektive. Mjekët të cilët besojnë se mikroorganizmave infektive duhet të fshihen nga vaksinat kombinim përdorimin e detyrueshëm - janë pjekur për eksperimentimin mbi njerëzit, ata i nënshtrohen vaksinimit ".