Veshur takë të lartë


Krye të këtij neni lexoni këtu
Këpucë me takë të lartë të bëjë këmbët e pakët dhe e gjatë, por takë të larta se 3 cm mund të jenë të rrezikshme për shëndetin
Takë të lartë zbukuruar me një grua, kështu që nuk është çudi që kaq shumë gra veshur këpucë me takë të shumtën e kohës. Por studimet e MTS këpucëve kryera përfshirë 1000 gra, gjeti se 40% e grave të plagosur duke veshur këpucë me takë të lartë. Në shumicën e rasteve, kjo ishte lëndimet nga bie.
Heels më të larta se 3 cm në mënyrë të konsiderueshme të rritur presionin mbi rritjen e harku (shtatë herë), dhe ka një ndikim negativ në të gjithë trupin më të ulët, ndërsa në këmbë. E pra, si ju ende duan të veshin takë të lartë?


Dilemë
Këpucë me takë të lartë - është gjithmonë në modë dhe të bukur. Por studimi i ri konfirmon rregullisht atë që ka qenë prej kohësh i njohur: Heels prishin këmbët dhe në përgjithësi të dëmshme për shëndetin. Hulumtimi në Harvard gjetur se veshur takë të lartë rrit rrezikun e artritit të gju nga presioni mbi gju brendshëm ndarjes, squeezing dhe dëmton atë.
Dokumenti në Biologji Journal e eksperimentale ka treguar se gratë që veshin këpucë takë të lartë, nuk do të shpërndajnë peshën në mënyrë të barabartë nëpër këmbë, dhe të kryejë atë në harkun e këmbë dhe këpucë me majë. Gratë pjesëmarrëse në studim ishin muskujt viç të shkurtra dhe tendons pyatochnoe thickened. Për shkak të kësaj, në këmbë si ata qëndrojnë në një kat të sheshtë, ka dhimbje dhe tendons të bëhet i përflakur dhe i fryrë.


Akademia Amerikane e kirurgët ortopedike tha se gunga mbi gishta (arsim e dhimbshme që mund të kthehet e kuqe dhe i përflakur) ndodhin jo vetëm për shkak të veshur këpucë të ngushta, por edhe për shkak të këpucë me takë të lartë. Një rast i ngjashëm dhe gishtin molotkoobraznыm, i cili është gjithashtu një gjë e shëmtuar e dhimbshme kur gishtat janë të vendosur dhe nuk mund ta shpjegoj.
Dhe imagjinoni se si pashije dhe të shëmtuar që ju shikoni kur bien në takë të lartë. Por në qoftë se ju mund të mbijetojnë, problemet mjekësore pas rënies mund të jetë shumë serioze. Ju mund të dislokohen këmbën e tij, takë të lartë mund të çojë në dhimbje në shpinë të ulët, këmbë për shkak se ju të gjeni të vështirë për të mbajtur shpinën drejt dhe qendra e gravitetit kryhet artificialisht përpara.

Vendim
Shumë gra veshin këpucë të vogla se këmbët e tyre aktuale të madhësisë me takë të lartë është rritja edhe më të forta mundësinë e dëmtimit. Zgjidhni vërtetë këpucë masën tuaj: mes thumb dhe hundë këpucët duhet të mbetet hapësirë ​​të lirë rreth 1 cm. Këmbë në këpucëve ka mjaft lirshëm, këpucët nuk duhet të ngjesh këmbët në anët. Ndryshimet Madhësia këmbë me moshën, kështu që gjithmonë të përpiqet për këpucët para se të blejnë.
A nuk veshin takë të lartë çdo ditë. Limit veshur në 5 orë. Kur ju shkoni në këmbë, të përpiqet të bëjë lëvizje rrëshqitje në çdo hap, të ulët thembra e parë, dhe pastaj harkun këmbë. Nëse ju duhet të ecin shumë më mirë për të veshin këpucë në një vetmi të sheshtë.

Mos shkoni në vazhdën e vajzën tuaj nëse ajo kërkon për të blerë takë të saj të lartë. Kur vajzat e reja fillojnë të veshin takë të lartë, ata zhvillojnë dhimbje prapa dhe këmbë probleme më vonë në jetë.
E pra, më në fund, alkooli dhe këmbë nuk janë miq. Në vjeshtë yyazytsirnist sheshtë vetëm shumë më pak.