Metodat e reja e trajtimit të tumoreve të trurit


Mjekësia nuk qëndrojnë ende, vazhdimisht evoluon. E njëjta gjë vlen për të onkologjisë. Aktualisht, mjeku gjithnjë janë duke pranuar metoda të reja si diagnostikimin dhe trajtimin.
Metodat e reja të trajtimit janë të gjitha qasjet trajtimin e tumoreve - dhe terapi rrezatimi, kimioterapia, dhe kirurgji.
Ndër metodat e radioterapi inovacionit të tillë është radiosurgery. Sigurisht, të operacionit ajo ka asgjë. Emri i metodës është për shkak radiosurgery ju lejon për të shkatërruar tumorin me saktësi shumë të lartë.


Problemi më i madh i kimioterapia e tumoreve të trurit është prania e të ashtuquajturit pengesë hematoэntsefycheskoho që pengon depërtimin e tumorit me kimioterapi. Kështu që tani studiuesit janë duke u zhvilluar barna të cilat ndihmojnë për të "hapur" këtë pengesë dhe për të përmirësuar shpërndarjen e drogës citotoksike në tumor.
Metoda e dytë i kimioterapia eksperimentale - e ashtuquajtura kimioterapi intersticiale. Kjo metodë është një ofrimit më të mirë të kimioterapia të tumoreve të trurit. Ajo që është kimioterapia administruar nga kostot e dhëna ngadaltë në hapësirën intersticiale rreth tumorit. Kjo lejon molekulave të mëdha të kimioterapia që nuk depërtojnë hametoэntsefalycheskyy pengesë.

Një tjetër lloj i kimioterapia intersticiale është pllaka përdorimi dyskovydnыh përmbajnë kimioterapi. Ata kanë hyrë direkt në trashësinë e tumorit. Kjo teknikë mund të reduktojnë ndjeshëm dozën, për shkak se ajo është furnizuar direkt me qelizat e tumorit dhe nuk shtrihet nëpër trup. Përveç kësaj, ajo redukton rrezikun e efekteve anësore.

Për të përmirësuar ndikimin e terapisë rrezatuese dhe reduktimin e dozës në trurin përdorur droga të veçanta që rrisin ndjeshmërinë e tumoreve ndaj rrezatimit. Këto barna janë quajtur radyosensybylyzatorы. Produkte në këtë grup përfshijnë Metronidazole dhe myzanydazol.

Gene terapi - një metodë inovative për trajtimin e tumoreve të trurit. Ky trajtim është përdorur jo vetëm në kancer, por edhe në shumë fusha të tjera. Parimi i gjen terapi të tumoreve është se qelizat e modifikuara gjenetikisht tumorit janë futur. Ata, nga ana tjetër, të çojë në faktin se tumori bëhet më i ndjeshëm ndaj trajtimit, ose programuar për të vetë-destruct, ose ata fillojnë të prodhojë substanca që ndalojnë rritjen e tumoreve.
Hipertermia. Kjo metodë gjithashtu është përdorur kohët e fundit për trajtimin e tumoreve. Ne e dimë se tumoreve malinje janë më të ndjeshëm ndaj temperaturave të larta, pasi ato enët e vogla të gjakut, "ftohje" tumor. Metoda Sot hipertermia është ende në zhvillim e sipër. Për të ngrohur indet e tumorit mikrovalë përdoren zakonisht, ose radio frekuencave të energjisë elektromagnetike.

Një tjetër metodë moderne e trajtimit të tumoreve, e cila është ende në zhvillim e sipër klinik - është immunotherapy. Kjo metodë e trajtimin e tumoreve, bazuar në rritjen e përgjigjes imune e tumoreve pacientit lidhur. Për ta bërë këtë, të aplikojnë të ashtuquajturat antitrupa. Këto proteina e veçanta të sistemit imun. Ata të bashkëngjitni antigjenet - sipërfaqen e qelizave të tumorit. Ky është një sinjal për të qelizave të imunitetit që sulmojnë tumor. Në terapi përdoret substancave imune që janë sintetizuara zakonisht nga sistemit imunitar - ajo interferoneve dhe interleukins.

Përveç kësaj, terapi imun është edhe në faktor kolonisë përdorimi stimuluese. Ata janë përdorur për të lehtësuar terapi pacientit antitumor. Faktori koloni stimuluar përdoret për të stimuluar formimin e qelizave të kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut dhe trombocitet.
Në përgatitjet e tjera terapia imun të tumoreve është e ashtuquajtura antitrupat monoklonale. Produkte në këtë grup përfshijnë Herceptin. Ky medikament i takon të ashtuquajturës terapi në shënjestër. Kjo do të thotë se ajo ndikon direkt në qelizat e tumorit që prodhojnë sasi të tepërta të proteinave të veçanta - HER2-proteina. Efekt është e ngjashme me antitrupa Herceptin, e cila bllokojë HER2-proteina në qelizat tumorale.

Përdorur gjerësisht në ultrazërit vnutryoperatsyonnoe. Kjo i lejon kirurg gjatë operacionit të drejtpërdrejtë të përcaktojë kufijtë e tumorit. Kjo metodë është shumë më e lehtë dhe më pak e shtrenjtë se CT ose MRI.
Një tjetër metodë diagnostike që përdoret në neurokirurgji dhe onkologji në përgjithësi - një tomography pozitron emision - PET. Kjo metodë bazohet në faktin se qelizat e tumorit shumë më mirë dhe preparateve radiofarmaceutike më specifike perceptojnë. Këto barna lëshojnë rrezatim, i cili është i regjistruar.

Fiziologjik mapping - një metodë në të cilën mjeku përcakton atë zonë të trurit përgjegjëse për funksione të rëndësishme të trupit. Kjo lejon kirurg të dinë pasojat e ndërhyrjes në një zonë të veçantë të trurit.
Terapia Photodynamic - gjithashtu premtuese trajtim për tumoret. Ajo zbatohet në shumë fusha e onkologjisë, jo vetëm neurokirurgji. Parimi i këtij trajtimi është se disa droga të bëjë qelizat e tumorit janë shumë të ndjeshëm ndaj disa prej rrezeve të dritës. Pas rrezatim, këto qeliza është reagimi, duke rezultuar në qelizat thjesht të shkatërruara.

Së fundi, një tjetër metodë e trajtimit të tumoreve është për të krijuar drogë që bllokojnë formimin e faktorëve të rritjes qelizat e kancerit. Këta faktorë kontribuojnë në rritjen dhe zhvillimin e tumoreve, kështu që heqja e tyre mund të ngadalësojë rritjen e tumorit.