Një nga rrënjë shkakton ndryshime në trashëgim - pirja e duhanit


Nisur një vit më parë hulumtim mbi ndikimin e smogut cigareve në njerëzit duke ndryshuar informacionin gjenetik konfirmuar. Kjo ndodh nëpërmjet shtrembërimit të strukturës së gjeneve. Të dhënat e publikuara nga një grup i studiuesve në qendër kërkimore Uppsala.
Është raportuar se në duhanpirësit rrit yyazytsirnist se sëmundje të trashëgueshme të zbuluar dhe zhvilluar çrregullime endokrine (diabetit) dhe kancer. Addictions ndikojnë në cilësinë e spermës.


Botuar në rezultatet e anketës në krye Posto demonstruar se si përjetojnë ndryshime në strukturën e gjeneve në njerëzit dhe jo-duhanpirësve. Në fillim numri i tyre është shumë më e lartë. Ky efekt i atribuohet shkencëtarët e përbërësve kimikë të tymit të duhanit, pitches tij. Një efekt i ngjashëm direkt nga gjethet e duhanit nuk njihen.Është qëllimi në të ardhmen e afërt për të zhvilluar metoda cilësore të parandalimin dhe trajtimin e diabetit, kancerit, krijimin e barnave të reja me mekanizma të ndryshme të veprimit, përmes studimit të patologjive në molekulë.


Çfarë është më e rëndësishme, nuk ka prova se pirja e duhanit mund të shkaktojë tumore, por niveli gjenetike rrit rrezikun e zhvillimit të saj. Gjatë eksperimenti subjektet gjendet në mungesë të qelizave specifike ne epitopeve njëzet-metil ADN. Dhe për shtatë vjet përvojë në pjesëmarrësve zhvilluar kancerin e zorrës së trashë, mushkërive. Eksperimentet konfirmuar edhe në brejtësit tregon dhe statistikat që njerëzit pirja e duhanit i sëmurë me kancer, nuk ka ndryshime në acidit deoxyribonucleic.


 
R3r3r360.