Rishikimi dhe inspektimin e plagëve të shkaktuara nga kafshimet e kafshëve
Rishikimi dhe inspektimin e plagëve të shkaktuara nga kafshimet e kafshëve


Fillimi i artikullit këtu.
Mjeku në shqyrtim minimizon rrezikun e infeksionit, të përpiqen për të gjetur dëmet e tjera dhe të përpiqen për të eliminuar pamjen e plagët dhe deformime të tjera në plagë.
Inspektimi i dëmit: Plaga duhet të inspektohen tërësisht të zbuluar trupat e huaja - dhëmbët, i poshtër, bari, rroba. Plagët Ndonjëherë anestezi lokale është kryer me lidocaine, me inspektimin e plotë të plagës do të jetë ndjesi të dhimbshme. Anestezi është kryer sipas nevojës në varësi nga shkalla e lëndimit.


X-ray provim: mjeku juaj mund t'ju rekomandojë tek provim X-ray, në mënyrë për të parandaluar thyerje dhe dëmtimin e kockave ose duke lënë një plagë të trupave të huaj. Edhe pse objektet metalike shfaqet qartë në radiografi, disa artikuj mbi të nuk janë të dukshme, të tilla si veshje apo pjesë të barit. Kjo është arsyeja pse ekzaminim i kujdesshëm dhe trajtimi i plagës kishte aq të rëndësishme. Përkundër të gjitha përpjekjeve, ekziston rreziku se jo të gjitha trupat e huaja do të identifikohen dhe të mbetet në plagë.
Lavatrice: Kjo është e rëndësishme për të parandaluar infeksionin. Ka teknologji të ndryshme, por parimi themelor i një - me zgjidhjet e barnave të ndryshme (më shpesh një zgjidhje të kripur) zhvilluar ujitjen dhe larja e plagës nga kontaminimi. Përkundër të gjitha përpjekjeve dhe në këtë fazë plaga është e ndotur.


Trajtimi kirurgjik (heqja e indeve të dëmtuara): Pickim qen shkakton çarje, dëmtime dhe pushim të lëkurës dhe indeve të buta. Rezultati i zonave të dëmtuara të indit furnizimit me gjak janë shkelur, ata nuk janë restauruar dhe duhet të fshihen.Në disa raste, mjeku do të duhet për të hequr disa të lëkurës. Rana znebolyuyetsya lidocaine dhe gërshërë të vogla ose një bisturi heq zonat e dëmtuara.
Kjo jo vetëm që ndihmon në parandalimin e infeksionit, por edhe për të krijuar uyazyka për shërimin e shpejtë të plagëve dhe mundëson suturing cilësi.
Mbyllja e Jo të gjithë bit lënduar suturing subjekt. Disa mbyllja e menjëhershme plagë (e quajtur qepje primar), disa - në kohën e ardhshme (qepje mesme). Ndonjëherë plaga nuk është qepi pak.Pastër ose nënshtruar një pastrim të plotë të plagë qepi qepje primar. Dëme edhe qepi menjëherë fusha cosmetically të rëndësishme (p.sh. plagët fytyrës).
Jo qepi ose qepi plagët vonuar për duart dhe këmbët, si furnizimin me gjak në këto zona të thyera dhe ekziston rreziku i infeksionit. Gjithashtu shtyhet qepi plagët ndotura rëndë, plagë me një shumë të indeve të dëmtuara. Rëndësishmja, duart bit lënduar kanë një rrezik të lartë të infektimit, sepse më dëme të tilla qepi shtyhet.


Trajtimi i plagëve kafshuar


Trajtimi kafshuar plagët pas përpunimit fillestar, e cila përfshin inspektimit, larje, prerje dhe suturing, mjek i emëruar në diskrecionin e tij, dhe në varësi nga sasia dhe vendndodhjen e dëmit.


Ndihma e parë në shtëpi


Shpëlarje plagën me ujë të ngrohtë dhe sapun sa më shpejt të jetë e mundur. Përpiquni për të pastruar plagën gjatë larjes. Pastaj, aplikoni një fashë të pastër, e thatë në plagë. Këto procedura nuk duhet të zëvendësojë ekzaminim dhe trajtim nga mjeku.
Kujdes
Varësisht nga lloji i kujdesit plagë për të ndryshme të saj. Nëse plaga ushita ditën e parë, për të shmangur ndotjen dhe lagështi plagët. Ju mund të marrë një dush, por zona përreth plagës nuk duhet t'i nënshtrohet ndikimit mekanike, pasi kjo mund të ndikojë në integritetin e joints.

Nëse plagë u la e hapur, mjeku mund të rekomandojë një locion të përditshme ose kujdestarët e tjerë.


Ilaç


Është e rëndësishme për të kuptuar se antibiotikët janë të nevojshme kryesisht jo për të trajtuar infeksionin dhe për të parandaluar atë.Plagët kafshuar kërkojnë antibiotikë:Kafshon macet me depërtim të thellë
Plagët që kërkojnë largimin e një numri të madh të indeve
Plagët e ndotura
Plagët kafshuar në të moshuarit
Plagët kafshuar në njerëz me sëmundje kronike (p.sh. diabeti)

Bites në zonat me furnizim të mirë të gjakut zakonisht nuk kanë nevojë për antibiotikë.
Amoksytsyllynaklavulanata antibiotikët më së shpeshti të përshkruara në bazë (augmentin) ose një kombinim i Amoxicillin dhe cephalexin (Kefleks). Antibiotikët e përdorur gjithashtu erythromycin bazuar, clotrimazole (Bactria) dhe azithromycin (Zytromaks).
Në antibiotikët fillestarë janë të përshkruara zakonisht për 5 ditë, por nganjëherë kohën mund të shkojnë nga 3 në 7 ditë. Kjo varet nga lloji dhe shkalla e kontaminimit plagë.
Plagët më të kafshuar kërkojë painkillers emërimeve të tilla si Acetaminophen (Tylenol) ose ibuprofen (Motryn). Në varësi të situatës, mjeku juaj mund të përshkruajnë qetësues, ju lutem të forta për të lehtësuar dhimbjen nga kafshimit.


Hapat e ardhshëm


Pas kthimit nga spitali duhet të mbajë të gjitha emërimet dhe rekomandimet për kujdesin e pash marrë nga mjeku.


Rishikimi Benchmark


Shumica mjekët rekomandojnë të jetë në ekran në 48 orë. Është e nevojshme për të vlerësuar plagën dhe parandalimin e infeksionit. Në qoftë se plaga ishte ushita mjeku do të ju tregojë për heqjen afat të sutures.
Qepje në fytyrë janë hequr zakonisht në 3-5 ditë.
Qepje në nyje të mëdha hiqet për 10-14 ditë.
Qepje në fusha të tjera janë hequr 7-10 ditë.

Ngjarje


Për të shmangur plagët kafshuar e kafshëve duhet të udhëhiqet nga sens të përbashkët:Shmangni kontakt me kafshë të panjohura, madje edhe miqësore, në kërkim të kafshëve mund të kafshoj nëse provokuar.
Mos u ushqyer ose të përpiqen për të luajtur apo të kapur kafshë të egra si ketrat, raccoons dhe minjtë.
A nuk e shqetësojnë kafshët gjatë ngrënies ose kur ata kujdesen për të vegjëlit e tyre.

Të jenë shumë të kujdesshëm kur "agresive" Lojëra me kafshët. Qeni mund të kafshoj zotërinë e saj edhe gjatë lojës aktive.
Jo gishtat Sun në qelizat e kafshëve, të tilla si në një dyqan manar, kopsht zoologjik apo qen.

Implikimet


Më të kafshuar plagët e kafshëve të shëruar shpejt dhe nuk kanë ndonjë pasoja serioze.
Fillimi i artikullit këtu.