Shenjat dhe simptomat e përdorimit të drogës
Ju duhet të dini se:

mosha më yyazytsirnyy angazhohen në varësinë e drogës - 9-19 vjet;
Sot fëmija juaj mund të ofrojnë drogë në rrugë, një disko, dhe madje edhe në shkollë;
varësia e drogës mund të ndodhë pas 2-10 injeksione heroinë.

Nëse ju dyshoni se fëmija juaj është duke përdorur drogë:

nuk e lexoni moralin dhe në çdo rast jo të kërcënojë dhe të mos ta dënojë atë;
Të mbështetur fëmijën tuaj duke treguar mirëkuptim dhe kujdes.

Shenja të dukshme:

gjurmët e injeksioneve, shkurtime, bruises;


mbështjellë në një letër tub, nxjerr në pah
lugë e vogël, kapsula, shishe, blisters, pilula panjohur, pluhurat;
ndryshimet në sjellje;
humbjen e kujtesës;
paaftësia për t'u përqëndruar;
pagjumësi, të alternuara me të qenët i përgjumur;
Reagimi dhimbshme për kritika, agresioni;
ndryshimet e shpeshta dhe të papritura e humor;
Kërkesa e pazakontë për të dhënë pamjen e shumave të parave, ose me origjinë të panjohur;
Humbja e vlerave në shtëpi, libra, veshje;
thirrjet e shpeshta telefonike të pashpjegueshme;
indiferencë në rritje, deklaratat në lidhje me kotësinë e jetës;

duke e lënë shtëpinë dhe mungesave në shkollë.