Osteomielit Odontogenic nga simptomat nofulla dhe trajtimin


Osteomielit Odontogenic e nofullës - pyo më të zakonshme - sëmundjet inflamatore të maxillo - Rajoni fytyrës. Osteomielit Odontogenic sigurisht tyre është i ndarë në akute, Subacute dhe forma kronike, dhe lokalizimin e osteomielit osteomielit të maxilla dhe mandibulat. Procesi inflamator shtrihet në xhepat ngjitur kistkovomozkovi hapësirës, ​​si dhe trashësinë e kockave, e cila çon në nekrozë e këtij të fundit. Arsyeja për këtë është purulent - Procesi nekrotik e kockave nofulla është rëndim akute dhe kronike periodontitis.


Për madhësinë e lirimit zonës së prekur kufizuar (3 - 4 e dhëmbëve), përhapur (gjysma / e tërë nofulla) dhe osteomielit fokale odontogenic.
Osteomielit Klinike odontogenic e nofullës varet mbrojtjen imunitar të organizmit, virulenca e mikroorganizmave shkaktuar sëmundje, mosha pacientit, fazë sëmundje dhe lokalizimin e lezioneve.
Pacientët me osteomielit akut odontogenic ankohen për dhimbje në zonën e dhëmbit shkakor, e cila së shpejti do të bashkohet shenjat e lezioneve inflamatore periodontale dhëmbëve ngjitur. Ndjesi të dhimbshme janë zgjeruar, duke i dhënë AER, tempull dhe orbitë.

Osteomielit e shkeljes mandibula sipërfaqe karakteristikë ndjeshmëri e lëkurës nga ana e mjekër lezione oboloch. goja holl dhe kufirit të kuqe e buzën e poshtme. Me zhvillimin e purulent - inflamacionit bilyaschelepnyh në indet e buta, dhimbje lëvizur përtej nofulla, kështu ka ankesa, dhimbje tipike osteoflehmonы kur përtypet dhe gëlltitjes, përzierjen nofulla ënjtje. Rrit temperaturën e përgjithshme e trupit, nuk është një dobësi, ka dhimbje koke të shpeshta, goja shkon erë shumë stinky. Dhëmb shkakor bëhet celular, dhëmbët pranë shumë i gjerë, Perkusion tyre të dhimbshme. Përfshirë në purulent - membranën inflamatore mukozës së dele tranzicionale dhe hyperemic qartë / dhe i fryrë, prekje e tyre ashpër e dhimbshme.

Nën periosteum të kurrizit trupit dhe nofulla alveolare akumulon qelb. Në buzë të mishrat e dhëmbëve pas loosening duket shkarkimin purulent. Në disa raste formuar abscese pidyasenni. Nëse qelbi depërton hapësirën celulare, zhvillimin cellulitis dhe abscese indet bilyaschelepnyh që sipas të dhënave statistikore duhet të jenë në vend rreth 60% e pacientëve odotohennыm osteomielit e nofullave. Në këta pacientë kanë shtyer të lëkurës dhe infiltrimin indeve të buta.
Në kalimin odotohennoho fazën kronike osteomielit nofulla, ka një faljen e rëndësishme e dhimbjes dhe reduktimin e infiltrimit të indeve të buta. Në vende seksionet e mukozës orale ose e lëkurës duket gyp me qelb lëshuar. Në fushën e fokusit patologjike lëvizur dhëmbët dhe nofulla rrafshuar


Trajtim
Në trajtimin akut fazën e osteomielit së nofullat odotohennoho synojnë eliminimin e ekzemë - vatra inflamatore në kockave dhe indeve të buta përreth. Përveç kësaj, janë marrë masa për të korrigjuar sëmundjen kryesore të shkaktuara nga funksionet e shqetësuar. Kirurgjisë është e vendosur në kockat kullimit fokus infektive duke hequr dhëmbin, ishte burimi i infeksionit; phlegmon bilyaschelepnyh në abscese indeve të buta dhe rozsikayutsya e plagëve sjelljes dializë. Përveç trajtimit kirurgjik është vënë në shënjestër terapi të balancuar të integruar anti-inflamator të drogës.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. 2. periodontitis tion