Simptomat e sklerozës multiple
Zbulimi i sklerozës multiple është pothuajse e pashmangshme dvuhfazovomu sëmundje. Rreth 85% e të ardhurave në këtë mënyrë: periudha faljen zëvendësohet acarimin apo kjo ndodh në mënyrë të kundërt.
Kjo është askush tjetër përveç sëmundjes remyttyruyuschee. Faza përkeqësimi i kohëzgjatjes mund të jetë afat-shkurtër (ditë), ose thith për 2 muaj. Rastet kur, duke qenë në 10-20 vjet rëndim tjetër të sëmundjes vetë nuk duket. Megjithatë, herët a vonë shuarja ndryshuar energji të re. Gjatë përgjumje disa funksione të trupit mund të restaurohen, por defekt në fund primar mund të rritet dhe të mos tërhiqen edhe gjatë faljen.


Duhet të theksohet se për herë të parë manifestuar veten simptomat e sklerozës multiple mund të zhvillohet pa ndërprerje në faljen. Ky modifikim i sëmundjes të quajtur prohredyentnoy primar. Në thelb ky lloj prek njerëzit e moshuar pra, si remytyruyuschyy - re.
Simptomat e MS mund të shfaqet në varësi të cilën fushën e sistemit nervor të prekur nga sëmundje - qendror apo periferik. Simptomat e menjëhershme e sklerozë të shumëfishtë në secilin mund të ndryshojnë, varësisht nga kushtet e sëmundjes dhe karakteristikat individuale të trupit të njeriut. Është e vështirë për të përmendur listë të gjerë të faktorëve për çdo specifike. Megjithatë, ekziston një lloj simptome universale të sklerozë të shumëfishtë.

Shkeljet që ndikojnë ndjeshmërinë e perceptimit. Kjo është shoqëruar nga mpirje apo ndjesi shpimi gjilpërash në gjymtyrë ose të gjithë trupin. Gjithashtu faktorë karakteristike të katit shkelje perceptimi, ekziston një ndjenjë e "këmbët pambuku" këmbët fillojnë të humbasin ndjeshmërinë.
Sistemi gjithashtu lëvizje është e mundur. Reflekset Rritja gilcë, këmbë më shpesh ndjejnë stresin, kjo ndodh rrallë me duar. Ka raste të paralizë, se humbja e forcën e muskujve në gjymtyrë.
Rezultati i humbjes së tru i vogël është koordinimi i dobët i lëvizjeve. Kjo është manifestuar në gjymtyrët e duke u dridhur, poshatыvanyy, dmth një humbje të pjesshme të kontrollit mbi trupin.

Për shkak të sëmundjes dhe vuajtje vizion. Kjo mund të manifestohet si një shkelje të funksioneve vizuale, dhe për të përfunduar verbëri në një sy. Gjithashtu në perceptimin vizual mund të krijohen efekte qelqi re, pikë e zezë, apo vello. Këto simptome e sklerozë të shumëfishtë mund të tregojnë dëme optik nervore, që është fillimi i retrobulbar pezmatim nervi.
Shenja e sklerozë të shumëfishtë mund të shfaqet dhe nistagmus, vizion të dyfishtë që artikujt për shkak të ndërprerjes së shikimet ndërsa ngarje.
Dhunim i sistemit urinar. Një manifestim tipik është mosmbajtjeje.

Fytyrës nervore mund të jetë subjekt i dëmtimit. Mund të shfaqen simptomat e mëposhtme të sklerozë të shumëfishtë: sytë e një personi anon nezmykannya deri në fund, etj E gjithë kjo është pasojë e dobësisë së muskujve të fytyrës. Nuk mund të jetë një rënie në ndjeshmëri shije.
Shteti shkelur emocionale. Depresioni, një shtet i euforisë apo ankthi rritur mund të tregojnë për sëmundje.
Edhe lodhje për shkak të ngarkesës të ulët është simptomë karakteristikë e sklerozës multiple. Nuk mund të jetë efekti i kalimit ngarkuar elektrike në anën e pasme, kur ndryshon pozitën e kokës. Një tipar karakteristik është një simptomë dhe një dush të nxehtë kur ka përkeqësim të pacientit pas marrjes së një dush të nxehtë apo të pini një gotë çaj, ngrënë nxehtë.

Kjo listë nuk është shteruese. Këto simptoma ndodhin vetëm gjatë acarimit dhe faljen pas 2-3 javësh plotësisht zhduken. Trupi mund të shërohen edhe pa trajtim në një periudhë mjaft të shkurtër. Simptomat mund të paraqiten në kombinime të ndryshme dhe pushtet, kështu që është opsion i mundur që njerëzit nuk mund të mpirje thjesht të shkurtër njoftim në duart apo vizionin e paqartë. Natyra individual i sëmundjes përfshin mungesë të plotë të një sëmundje universale kartë. Kjo është e pamundur të parashikohet se kur do të keqësimi, sa kohë faljen dhe se çfarë do të jetë natyra e manifestimit të sëmundjes. Statistikat thonë se 25% e rasteve sëmundja mirë, që do të thotë se edhe pas 20-25 vjet e njerëzve relativisht të shëndetshëm.