Mpirje e në anën e majtë të trupit dhe shkakton këshilla mjekësore


Pra mpirë - një rënie në ndjeshmëri e lëkurës dhe fleksibilitet të gjymtyrëve. Zakonisht shoqërohet me lëvizjen e dëmtuar, dhe nganjëherë dhimbje në nyje. Shfaqja paraprirë ndjesi numbing "zvarritje" dhe një ndjesi shpimi gjilpërash lehtë. Shumë njerëz janë të ballafaquar në mënyrë të qartë me një problem të tillë gjatë natës apo ditës gjumë; kur një person bie në duart e të mos e vërejtur në mënyrë të vendosur, ndërsa në gjumë; pas pak kohe ai papritmas zgjohet nga pamja e ndjesi shpimi gjilpërash dhe mpirje në dorë. Por, natyrisht, në një situatë të tillë, pra, e qartë se mpirje ishte rezultat i compression në të cilën ndërpreu furnizimin me gjak të indeve. Në këtë situatë, trajtimi është e nevojshme, thjesht të ndryshojë pozicionin dhe dorën mpirë apo pjesë tjetër të trupit) për disa minuta lëvizje i zoti duhet të Pat. Mpirje mund të ndodhë në njerëzit dhe në pozicionin afatgjatë ulur. Sigurisht ka raste ku ka mpirje për asnjë arsye të dukshme; ndodhja e sëmundjes me të përhershme ose të vazhdueshme. Natyrisht stroking e zakonshme në një situatë të tillë nuk mund ta bëjë, duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Tani ju duhet të kuptoni direkt nga ajo që është lënë trupin e mpirë. Shkaqet e kësaj sëmundjeje janë të ndryshme. Mpirje majtas është një shenjë paralajmëruese e sëmundjeve të tilla si aksident akut cerebrovascular (CVA), dmth goditje dhe goditje mini. Kjo zakonisht ndodh papritmas, shpesh në njerëzit mbi moshën 50 vjeç që kanë një histori të një prej sëmundjeve të mëposhtme: atherosclerosis, trashje, sëmundjet kardiovaskulare si sëmundjet koronare të zemrës, hipertensionit. Unë do të doja të theksoja edhe një herë se ky rast është një shenjë paralajmëruese e sëmundjes mpirje, pjesa tjetër e CVA klinike foto manifestuar më vonë.


Shkak i dytë i mpirje simptomë të majtë është një sëmundje kronike autoimmune e sistemit nervor qendror - skleroza e shumefishte (plagët shumëfishtë). Karakterizuar nga zevendesimin e indit nervor të trurit dhe indeve kurrizore lidhës. Sëmundja prek meshkujt duke filluar nga 25 vjet, shumë rrallë në fëmijëri. Kur tumoret e trurit mund të jetë mpirje në anën e majtë të trupit, si tumoret compressing indet e trurit, që rezultojnë në dëmtim funksional, manifestohet mpirje, dhimbje koke të rënda, vizion të paqartë, dobësi, dhe kështu me radhë. D. Nëse një person, në shpinë qafës së mitrës është një hernie (e cila gjithashtu shkakton compression e fibrave nervore dhe çrregullime të qarkullimit të gjakut), mpirje majtë njëanshme mund ta torturojnë atë. Të gjitha mjekët në një zë të thonë: "Nëse një njeri papritmas u shfaq mpirë, dhe kështu shkaku është i panjohur, është urgjentisht e nevojshme për të kërkuar ndihmë profesionale, sepse për shkak të lënë pas dore veten e tyre mund të humbasë sëmundje serioze që sjellë vdekjen. "Nëse marrja në pyetje nga klinikë për të filluar në shtëpi, pacienti duhet së pari të zbatohen për mjekun e rrethit, i cili do ta dërgojë atë për të inspektuar një neurolog, kirurg, kardiolog, neurokirurgu. Gjithashtu terapist do të përshkruajnë laborator dhe metodat diagnostike. Në të dorës së majtë i panjohur shkakton mpirje mjekët rekomandojnë të bëjë rezonancë magnetike ose tomography llogaritur, si në këtë rast, ata do të jenë më tepër të dhëna. Ndonjëherë emëruar dhe elektroneyromiohrafiya (ЭNMH), me të cilin për të zbuluar dëme nervore. Bazuar në historinë e pacientit, ekzaminimit të specialistëve të kërkimit dhe të diagnostikuar. Pas kësaj trajtimit është sëmundje përshkruar. Pse më sipër mpirë lënë anë të trupit, dhe këshilla mjekësore për këtë çështje. Ne duhet të kujtojmë se vetë i mbushur me pasoja, sepse në qoftë se mpirje kishte asnjë arsye, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj.