Idetë e gabuara rreth sëmundjeve seksualisht të transmetueshme
Seksi oral është i sigurt.


Kjo është e gabuar. Shumica sëmundjet seksualisht të transmetuara nga seksi oral pa prezervativ transmetueshme. Megjithatë, duhet theksuar se, ndërsa rreziku i infeksionit është më e ulët se gjatë marrëdhënieve seksuale në vaginë.


Seks me një burrë të martuar (ose grua) nuk është i lidhur me rrezikun e kontraktuese sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.


Seks me një burrë të martuar (ose grua) nuk përjashton rrezikun e infeksionit. Shpesh është seksualisht të transmetueshme Sëmundjet ndodhë bessypmtomno (sidomos në gratë). Ky njeri dhe nuk e di në lidhje me sëmundje, e cila mund të infektohen shumë vite më parë.
Kontakti seksual me persona të cilët janë testuar rregullisht për sëmundjet seksualisht të transmetueshme (punëtorët e tregtisë prodhimin e ushqimit, kujdesin e fëmijëve, etj) jo e lidhur me rrezikun e kontraktuese sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.


Është e vështirë për të pranuar. Së pari, një studim i tillë masiv përfshin shpifjeve vetëm përgjithshme dhe testet serologjike për sifiliz. Është e lehtë të humbasë një numër të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme (Klamidia, mycoplasmosis, ureaplasmosis, infeksionet virale), të cilat mund të ndodhin pa ndryshime në goditje totale. Së dyti, një ekzaminim i tillë është bërë shpesh formale ose të bëjë "praktikisht".Shumë sëmundjeve seksualisht të transmetueshme mund të transmetohen në pishina ose duke përdorur një banjo të përbashkët.


Kjo nuk është. Patogjenët sëmundjet seksualisht të transmetueshme janë shumë të paqëndrueshme në mjedis. Jashtë trupit të njeriut, ata shpejt të vdesin. Përveç kësaj, organizmat individuale zakonisht nuk janë në gjendje të shkaktojnë sëmundje. Për infeksion duhet numër dukshëm më të madh të mikroorganizmave që mund të hyjnë në trup vetëm nëpërmjet kontaktit seksual.Douching menjëherë pas seksit mund të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e kontraktuese sëmundjeve seksualisht të transmetueshme në femra.Sipas koncepteve moderne, douching nuk të zvogëlojë rrezikun e kontraktuese sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Për më tepër, ajo promovon patogjene në pjesën e sipërme të gjymtimi gjenital femëror, duke nxitur zhvillimin e komplikimeve (inflamacion të mitrës dhe të mitrës). Duhet të theksohet se douching është një Gardnerella faktor rreziku.


Urinimi dhe larë organet gjenitale menjëherë pas seksit mund të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e kontraktimit sëmundjet seksualisht të transmetueshme në meshkuj.


Rreziku i infektimit mund të reduktohet disi, por sa - është i panjohur. Dëmtimi nga masa të tilla parandaluese nuk do. Megjithatë, duke u mbështetur në efektivitetin e tyre nuk është e nevojshme.Parandalimi përdorur chlorhexidine është një metodë e besueshme për parandalimin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.


Jo, kjo është një metodë shumë të besueshme. Ai nuk ka dhënë ndonjë garanci. Përveç kësaj, gratë douching CHLORHEXIDINE promovon dysbiosis vaginale - një të ashtu-quajtur Gardnerella.


Nuk janë vrima në prezervativ, në gjendje të kalojë HIV dhe patogjene sëmundje seksualisht të transmetueshme.


Kjo nuk është. Studimet moderne shkencore tregojnë qartë se kondomët latex, kur përdoret siç duhet, në mënyrë të besueshme të mbrojtur kundër HIV dhe sëmundje seksualisht të transmetueshme patogjene.