Simptomat mashtruese e Dyslexia


Dyslexia ka një numër të simptomeve që janë konfuze rëndomtëri e tyre, dhe për këtë arsye bëjnë njerëzit të besojnë se në mungesë të ndonjë anomalitë. Ndonjëherë këto simptoma janë konsideruar si neglizhencë të zakonshëm ose qëndrim mendjelehtë për të punuar apo studiuar, por ju duhet të dini se kur incidente të tilla ndodhin shumë shpesh, kjo mund të sinjalizojë një arsye shumë serioze. Këtu është lista e mashtruese simptomat e Dyslexia.


Ngurrim për të


Në mënyrë tipike, kur një person refuzon të regjistrojë të rëndësishme nga pikëpamja e të tjerëve gjërave, ky fenomen është konsideruar si përtesë ose përtacisë. Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm se dështimi për të marrë stilolaps në dorë dhe të filloni të shkruani mund të jetë një nga shenjat e Dyslexia. Njerëzit që vuajnë nga Dyslexia duhet të bëjë përpjekje të mëdha për të përballuar me një detyrë të tillë. Kjo është arsyeja pse ajo duket se njerëzit janë tepër dembel për të shkruar diçka. Arsyeja për këtë qëndron në rrënjë të aktit - vështirësi me një letër. Shumë i njëjti njeri, nëse ai nuk e di në lidhje me praninë e një diagnozë të Dyslexia, të prirur për të konsiderojnë hezitimin e tij për të shkruar mungesën si zakonisht e entuziazëm në letër.
Problemet me mesazhe telefonike të kuptuarit


Kur një person nuk mund të transferimit të informacionit të marrë vetëm me telefon, gjithmonë rreth njerëzit do të konsiderojnë këtë si pakujdesisë ose pakujdesisë. Megjithatë, në rastet kur fenomene të tilla ndodhin në mënyrë të përsëritur mund të shkaktojë është Dyslexia. Simptomë e tillë është me të vërtetë problematike, veçanërisht në qoftë se puna përfshin komunikimin e shpeshtë e njeriut me anë të telefonit, të tilla si një sekretar apo një tavolinë pune.Problemet me shënime të aktiviteteve


Kur një person ka Dyslexia, të punuar me shënime - është ushtrim i mërzitshëm dhe i lodhshëm. Problemi mund të bëhet kritik, kur aktivitetet profesionale të lidhura drejtpërdrejt me këtë aftësi. Për shembull, puna e sekretarit ose një kamerier. Shumë njerëz e konsiderojnë këtë fenomen si ngathtësi apo budallallëku, por kjo është vetëm një tjetër simptomë mashtruese të Dyslexia, e cila bëhet e qartë vetëm kur shoqërohet nga shenjat më të dukshme.Dështimi për të kuptuar fjalën e të tjerëve


Simptomë tjetër mashtruese e Dyslexia - vështirësi infektues dhe të kuptuar kuptimin e fjalëve që thonë njerëzit që janë aty pranë. Në mënyrë tipike, në situata të tilla, njerëzit kanë përshtypjen se ju nuk i japin atyre vlerën, kështu që vetëm të dëgjojnë hutueshëm, por shkaku i tillë një "çmenduri" është Dyslexia, e cila krijon një pengesë mes folësit dhe dëgjuesit. Problemi rritet në kohë kur ajo është njeri shumë i shpejtë, apo të shtypur zhurmën e botës.


Problemet me rendKur një person vuan nga disleksia, probleme me ndreqim rend - gjithashtu të shpeshta. Edhe detyra të thjeshta si kujtojnë sekuenca e ngjarjeve jetonin ocherednostey ditë ose ditë të javës mund të jetë një problem. Në mënyrë tipike, rreth një person i tillë mund të interpretohet nga një idiot apo hov, si për njerëzit e shëndetshëm detyra të tilla nuk janë dhënë problematike.


Problemet me letra, rendit dhe ekranit


Në qoftë se një person ka Dyslexia, ai zakonisht ka vështirësi me gramatikë, shkronja saktë drejtshkrimore ose vendosjen e tyre në fjalë. Nuk mund të ketë probleme me ekran të saktë të numrave në letër.Problemet me menaxhimin e kohës


Shumë njerëz që vuajnë nga Dyslexia, është e vështirë të organizojnë kohën e tyre. Në mënyrë tipike, një mungesë e tillë e aftësive të çon në vonesa, humbje kohe dhe thread përshtypjen mashtruese e çrregullimit të përgjithshëm.
Të gjitha shenjat - simptomat e mundshme të Dyslexia. Pra, nëse ekziston dyshimi se ju ose dikush prej atyre që ishin përreth jush janë duke vuajtur nga kjo sëmundje, nuk nxitojnë për të dënojnë. Konsultohuni me një ekspert dhe, në qoftë se ajo është në fuqinë tuaj për të zgjas një dorë ndihmë.