Operacioni për tërheqjen e testiseve në scrotum


Testikulat Neopuschenie në scrotum apo cryptorchidism anomali, e cila ndodh si në parakohe dhe të plotë-gjatë fëmijë. Ndoshta mungesa e njërit ose të dy testikujt në scrotum. Në shumicën e rasteve, cryptorchidism është për shkak të vonuar intrauterine të rritjes. Testiseve janë vendosur përsëri në periudhën e paralindjes në zgavrën e barkut të fetusit. Në formimin normal të scrotum dhe testicular prejardhje është përfunduar zakonisht në një periudhë prej gjashtë muajsh të jetës intrauterine të fetusit para javës së gjashtë, pas lindjes. Në raste ekstreme, deri në një vit testikulat duhet të zbresin në scrotum.


Nuk është kusht për disa arsye: në rast pengesa mekanike lëshimi të testiseve në scrotum; nga devijime kromozomale shkaktuar sëmundje virale gjatë shtatzënisë; për shkak të çrregullimeve hormonale të nënës; ndërsa duke marrë qetësues, ju lutem përmbajnë acid acetil-salicilik.

Ka kryptorhyzma vijim:
Një cryptorchidism vërtetë, ku test mundshme vend në kanalit inguinale, në bark, unaza sipërfaqësore inguinale, apo në krye ose në mes të scrotum. Ky devijim karakterizon këtë përpjekje për të sjellë testikul përmes mënyrë manuale scrotum pa sukses.

Cryptorchidism False është patologji mjaft e shpeshtë, karakterizohet nga fakti se kur rrëzimin dorë, veza lëviz në scrotum. Arsyeja është kryptorhyzma false rritur tonin e muskujve, heqjen testikul.
Testis ektopike. Ky neopuschenyya lloj testis në scrotum është se veza zgjidh në bigëzim ose në rrënjët e penisit, ose në kofshë, ose ijë. Për këtë arsye, ajo nuk mund të ulen në scrotum.
Ka raste të testicular up, zhvendosjen e rritjes së ngadaltë të kurrizit sperme.


Testimi për praninë kryptorhyzma kalojnë ditët e para të jetës së fëmijës me prekje (probing). Në rast se është e nevojshme për të provuar mungesën e një ose të dy testiseve, të kryejë inspektimin veçantë - kontrast vazohrafyyu. Me këtë metodë të anijeve kërkimore në fëmijën paraqet një agjent të veçantë kontrast dhe më pas foto është marrë.

Kur testikulat neopuschenyy në scrotum sipas moshës në pacientët me këtë patologji vëzhguar variacionet e mëposhtme: pjellorisë shkelje, çrregullime hormonale, mbipeshë zhvillimin, i ngadalshëm e karakteristikave dytësore seksuale fillim të majit të zhvillimit të dobësisë. Nëse veza nga mosha vetëm nuk zbriti në scrotum, operacioni është kryer në testiseve tërhequr në scrotum. Ky operacion është quajtur orhyopeksyya dhe të shpenzojnë atë kryesisht në moshën prej një viti. Thelbi i këtij operacioni për tërheqjen e testiseve në scrotum është si vijon:


- vezë të izoluara nga aksesi kirurgjikale (prerë) në ijë;
- në prani të hernie inguinale, hernia largohet;
- reduktuar më tej vezë krijuar duke përdorur prerje xhepi në scrotum;
- fiksimin vezë brenda xhepi.

Operacioni në tërheqjen testiseve zgjat 30 për 90 minuta. Kryerjen e operacionit nën anestezi të përgjithshme: ose të kombinuar. Pas kirurgjisë mjekimin e nevojshëm në spital dhe pjesa tjetër shtrat për tre ditë. Lojërat Outdoor rekomanduar Vetëm një muaj pas operacionit.

Nëse ka formë kryptorhyzma barkut, pra duke rritur hapësirën retroperitoneale testicular lartë në bark, një metodë operativ rekomandohet si laparoscopy. Trajtim laparoskopik zakonisht kryhet ne dy faza me një interval prej të paktën gjashte muaj.

Laparoscopy është kryer duke përdorur pajisje moderne endoskopik i lejuar për të kryer hulumtime dhe për të identifikuar testes e barkut, të cilat janë mbi kanalit inguinale. Ky operacion është ylli kozmetike përmes murit të përparmë të peritoneum. Metoda e laparoscopy mund të sigurojë vezë dhe të përgatisë atë për nxjerrjen scrotum ose fshini testikul pazhvilluar.

Operacioni për tërheqjen e testiseve në kompleksin scrotum mjaftueshme ka shumë intricacies teknike dhe kërkon ekzekutimin delikate. Megjithatë, ky operacion është kryer mjaft e lehtë dhe jo e vështirë për një fëmijë.
Pas operacionit për dy ditë në postoperative shtresë dhe scrotum fëmijë mund të përjetojnë ankth dhe dhimbje. Në këtë rast, pacienti është caktuar qetësues, ju lutem. Ekzaminimi postoperative kryer nga një javë. Rishikimet e mëposhtme pas 1 dhe 6 muaj para regjistrimit në shkollë në moshën 6-7 vjeç, dhe një rishikim i fundit i kryer në 16-17 vjet.


Operacioni për tërheqjen e testiseve në scrotum, të mbajtur në një moshë të re ka një avantazh të madh:
- parandalon varfëri;
- mbahet faza korrigjim i hernias zhdrejtë inguinale se 90% shoqërojnë këtë sëmundje;
- parandalon rrotullim testicular dhe trauma;
- eliminuar rrezikun e çrregullimeve mendore;
- zvogëlon rrezikun e transformimit malinje dhe shfaqjen e tumoreve.

Operacioni në cryptorchidism rekomanduar në moshë të re, pasi operacioni është ekzekutuar në një datë të mëvonshme, pa garanci për ecurinë e mirë të funksioneve të koqe. Transaksionet e kryera me fëmijët më të vegjël janë shumë më të vështira dhe kërkojnë trajtim më të kujdesshëm të indeve. Këto veprime duhet të kryhen në klinika të specializuara në specialistë të mirë.