Spinal hap rehabilitimi kirurgji pas hapi


Në qoftë se operacioni është kryer në kurriz, keni nevojë për një rehabilitim mjaft të gjatë, përmes së cilës pacienti mund të shërohen plotësisht. Një rehabilitimit nën mbikëqyrje të rreptë mjekësore. Në vizitën e parë te mjeku pas operacionit kompleks kurrizore, specialist do të duhet për të mbledhur të gjithë informacionin që lidhet drejtpërdrejt me gjendjen shpinë të pacientit. Gjithashtu, mjeku juaj mund të pyesin pyetje në lidhje me mënyrën se si u prit lëndimi që ndërhyn në jetën e përditshme dhe më shumë. Me të gjithë treguesit dhe informatat e marra, mjeku do të drejtojë planin e rehabilitimit dhe të emërojë një trajtim të veçantë rehabilitim. Pas një shqyrtimi të plotë të pacientit, mjeku do të duhet për të përcaktuar mënyrën më të mirë për të ndihmuar pacientin. Atëherë pacienti do të caktohet një plan të posaçëm trajtim që përfshin një shumëllojshmëri të trajtimeve përmirësuese, natyrisht, ushtrime komplekse, përmes së cilës njerëzit do të jenë në gjendje të shërohet shumë më shpejt pas operacionit fundit. Për më tepër, në sajë të këtij trajtimi hequr në mënyrë të konsiderueshme ndjenjë të pakëndshme të dhimbshme do të jetë shumë më e lehtë për të kryer punën e përditshme me lehtësi njohur. Gjithashtu, plani duhet të përfshijë një parashikim për të ardhmen, e cila kërkon të arrijë mjeku rehabilitimi. Pas operacioni është kryer në shpinë, rehabilitimi fillon vetëm pas lejen e mjekut. Qëllimi kryesor i rehabilitimit është aftësia për të mësuar në mënyrë të pavarur të monitoruar simptomat e pacientit të parandalimin e sëmundjes është bërë edhe një të madh ri-manifestuar sëmundjen. Programi duhet të përfshijë Mjekësi - së pari të mësojnë për të kontrolluar dhimbjen, atëherë emërohet një fizioterapi veçantë, trajtim funksionale është kryer, dhe në shtëpi është emëruar dhe programi shërim.


Vetëm mjeku do të përcaktojë se cili mjet do të përdoret për të kontrolluar dhimbjen. Më shpesh ndihmon në lehtësimin e parehati pushime të thjeshtë, kështu që të gjithë mund të sigurtë të shëruar plagët kirurgjikale. Në këtë rast, kur edhe lëvizja e vogël shkakton dhimbje - kjo është shenja e parë se plaga ende nuk kishte jetuar. Pra, ne duhet të përpiqemi që të mos kryejë ato lëvizje që kontribuojnë në dhimbje. Mjeku mund të përshkruajnë të zgjidhni pozicionin më të rehatshëm për gjumë dhe pushim, ndërsa ai mund të them pacientit pozitën më të përshtatshme dhe të rehatshme që nxisin heqjen e stresit të akumuluar në shpinë. Ulja e fluksit të gjakut dhe për të ndihmuar të ngushtuar enët e gjakut akull lehtë. Përveç inflamacion duke hequr, dhimbja është e muskujve. Mjeku mund të përshkruajnë nënshtrohen stimulim elektrik, nëpërmjet kësaj procedure përmirëson ndjeshëm përçueshmëri e indeve nervore. Pra vrull e muskujve, ul dhimbje. Një nga procedurat nicest rimëkëmbjes janë masazh, të cilat mjeku të përshkruara për të reduktuar dhimbje të forta, ndërsa në mënyrë të konsiderueshme përmirësimin e furnizimit me gjak të procedurës në indet e buta, heq vrull muskujve. Pas operacionit kërkohet një zhvillim të veçantë të nyjeve, e cila duhet të bëhet vetëm nën mbikëqyrje të rreptë mjekësore. Shpesh kjo procedurë është shumë e dhimbshme, por në të njëjtën kohë, ajo vetëm duhet për të përshpejtuar shërimin dhe rimëkëmbjen e plotë të pacientit. Simptomat e dhimbshme të provokuara nga inflamacion i nyjave, që shtrihen emëruar. Vetëm një mjek veten, të aplikojnë me dorë që shtrihen në disa raste të mundshme të përdorin mekanizma tërheqje. Kur caktohet një fizioterapi veçantë rehabilitimit. Specialisti zgjedh programin më të përshtatshme ushtrim është zgjedhur individualisht me të gjitha nevojat e trupit. Për shkak të këtyre procedurave mjekësore restauruar në mënyrë të konsiderueshme formë fizike, me program ushtrim përfshin zhvillimin e koordinimit, stabilizimit dhe fleksibilitet të caktuar të ushtrimeve mund të përfshijë hipur në një biçikletë stacionare dhe duke ecur në një rutine dhe në stepë. Nëse pacienti kërkon korrigjimin e transportit, atëherë ju e trajnimit funksionale dhe lëvizje mekanikë, ergonomi. Është e rëndësishme për të mbajtur sjellje të mirë, shpinë poduchaet ngarkesën optimale, kështu që ju mund të shmangur dhe të indeve dhe kockëmadh strukturat overvoltage butë, duke minimizuar kështu rrezikun që zhvillimi i ardhshëm do të jetë traumatike, natyrisht, sëmundjet degjenerative. Me zbatimin e duhur të të gjitha lëvizjet e trupit gjatë aktiviteteve të përditshme, ju mund të reduktojnë ndjeshëm mundësinë e zhvillimit të sëmundjeve të ndryshme të shtyllës kurrizore. Ajo mjek rehabilitimi do të duhet të shpjegojë pacientit të tyre të gjitha gabimet që ai bën në kryerjen e një lëvizje, si një ekspert për të ndihmuar ata rregulluar saktë. Me lëvizjen e duhur dhe të sigurt që ju mund të kontrollojë gjatë dhimbje. Shpesh ka dhimbje në rajonin e mesit, por lëvizjet e saktë mund të mbrojtur shpinë nga marrja e lëndimeve të mundshme. Edhe gjatë një korrigjim të vogël të lëvizjeve të tyre, ju do të ndjeni lehtësim më shumë që mund të zhduken dhimbje shumë të fortë dhe të pakëndshme. Për rehabilitimin e plotë mjeku përshkruan dhe respektimin e programeve të veçanta të brendshme. Eksperti i caktuar duke kryer ushtrime të veçanta, përmes të cilave restauruar gjobë shpinë.